Bilgilerde hata varsa lütfen bana bildirin
Soru: "Yoklama,Aile Hekim Tarafında tamamlanmış,Şubedeki işlemler bekleniyor" yazıyor bu ne anlama geliyor şubede işlemlerin tamamlanması kaç gün sürer ?
Cevap:Bu durum sağlık muayenesi olduğunuzu askerlik şubesi tarafında işlemler kaldığı anlamına geliyor,genelde 2 iş günü içerisinde sisteme düşüyor,2 iş günü sonrasında hala aynı durumdaysa mutlaka şubeye ulaşın veya arayın bir arkadaş aradığında 10dk da işlemlerinin halledildiğini belirtmiş.
Soru:Yedek Subay/Ast Subay olma kriterleri nedir ?
Cevap:Tsk'nın ihtiyacı,Mezun olduğunuz bölüm ve şans.
Soru:Tecil bozdurup sevk bilgileri belli olduktan sonra tekrar tecil ettirsem sınıflandırmam değişir mi ?
Cevap:Sınıflandırma(statü) değişmez,1 kere sınıflandırma yapılır,örneğin yedek subay olarak sınıflandırılan birine 2.tecil sonunda er çıkma durumu yoktur,son olarak bazı kişiler bu işlemi yapanların görev yerlerinin değiştiğini belirtiyor
Soru:Yedek subay ve astsubay izinleri kaç gün ?
Cevap:Yedek subay ve astsubay izinleri 926 sayılı kanuna göre oranlanarak bulunuyor.926 sayılı kanuna göre muvazzaf subay ve astsubaylar yıllık 30 gün izin ve 15 gün mazeret izin hakkı var.(muvazzaf subay ve astsubayların 12 ay kıta süresince aldığı izin)Yedek subay ve astsubaylar 10 ay kıtada kalacağından 30 gün izin hakkının (10/12)'sini alıyor,Yani 25 gün izin hakkı olacak,15 gün mazeret izni aynen devam edecek.
Soru:Tecilimi bozdurdum kasım celbinde gidebilirmiyim ?
Cevap:20 Ağustos 2019' a kadar yoklama işlemlerinizi (sağlık muayenesi ile biten sürec) halledip 31 Ağustos 'a kadar tercih işlemlerinizi belirtirseniz kasım celbinde gidebilirsiniz.
Soru: Yanımda cep telefonu götürebilirmiyim ?
Cevap:kamerasız cep telefonu götürebilirsiniz sorun yok ve Askercell olmalı.