Ons

team

Ervaren docenten en medewerkers helpen de student zich te ontwikkelen tot een open minded en kritische adviseur met een eigen 'kleur'.

Al jaren bestaat ons team uit enthousiaste professionals. Hieronder stellen ze zich voor:

Ger-Jan van den Elsen

Al 30 jaar adviseur en communicatiemanager voor grote Nederlandse bedrijven en multinationals uit Japan, Qatar en Amerika.

Ger-Jan woont met vriendin Antoinette in Breda en heeft als hobby's backpacken in verre oorden, muziekfestivals en fietsen. Beetje afzien hoort daar natuurlijk bij.

Samen hebben ze zeven kinderen: drie dochters van Antoinette; Ger-Jan heeft zelf twee meiden en twee jongens. Inmiddels zijn ze - op één na - allemaal het huis uit.

Ger-Jan coacht graag studenten om goede keuzes te maken in hun voorbereiding op het veelzijdige en veranderende vak van communicatieprofessional. Dit vraagt om zelfbewuste mensen met een brede scoop en een kritische houding.

Raimke van den Beemt

heeft passie voor het vertellen van verhalen in beeld en geluid. Als docent laat ze zien hoe je inhoud en vorm zo goed mogelijk op elkaar afstemt.

Tien jaar ervaring als animatiefilmmaker bij o.a. Total Nederland, Domino’s Pizza en Sesamstraat. Ze won (inter)nationale prijzen voor haar animatie ‘De kleine Kraai met blote billen’ en werd Jong MKB’er van Nederland. Ze is ook voorzitter van netwerkclub Hey MKB in Breda.

Ken je iemand die met haar auto over haar eigen enkel reed? Nu wel. Dat ondernemend en onhandig zijn naast elkaar kunnen bestaan, vertelde ze in 2015 op het podium van TEDxBreda. Een jaar later verscheen haar boek ‘Ondernemend én Onhandig’, waarin ze nog meer onhandige anekdotes de wereld in slingerde.

Raimke denkt altijd in mogelijkheden, dus als je lekker buiten de kaders wil sparren over jouw plannen, zoek haar op!


Ward de Moor

is trainer en projectbegeleider met veel ervaring uit het bedrijfsleven. Zijn spreekwoordelijke wijsheden en gezegden zijn legendarisch.

Die komen uit bijna 30 jaar ervaring: van public affairs/public relations tot arbeidsmarktcommunicatie; van interne tot marketingcommunicatie. Schrijven is volgens Ward de basis van ons vak en helpt je om als professional serieus genomen te worden. Hij pendelt met de bus uit Utrecht, is getrouwd en heeft een dochter (1998) en twee zoons (2000 en 2005).

Judith Koreman

Heeft zo’n 12 jaar ervaring in de communicatiewereld, vooral in non-profit organisaties zoals de gemeente Oosterhout en Avans Hogeschool.

Het leuke aan communicatie vindt ze dat het zo’n veelzijdige branche is. Zo heeft ze o.a. gewerkt als communicatieadviseur, (eind)redacteur, evenementenorganisator, trafficmedewerker en persvoorlichter. En nu dus als docent Communicatie.

Judith woont in Raamsdonksveer met vriend en 2 kinderen (2 en 4 jaar), houdt erg van muziek (luisteren, concerten bezoeken, zingen) en gaat graag uit eten. Ze is ook vrijwillig taalcoach bij Vluchtelingenwerk.

Jeroen de Graef

Woont in Tilburg, getrouwd en heeft 2 prachtige dochtertjes. Na Communicatie- & Informatiewetenschappen aan de UvT, de lerarenopleiding en een bescheiden carrière in de muziek is hij in het bedrijfsleven gaan werken bij o.a. Achmea, de ZorgIntermediair, PharmaPartners, en NHBO. Hij heeft diverse banen gehad; van creatief tekstschrijver tot marketing- & communicatie-manager. Ook heeft hij als docent gewerkt op het Summa College in Eindhoven.

Nu is hij met veel plezier aan de slag bij opleiding Communicatie.

Cora de Jonge

is docent en parttime freelance communicatieadviseur. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring in het communicatievak, bij bureau's en klanten als Rabobank, DLL, Amphia, Tilburg University, Provincie Noord-Brabant.

“Ik denk strategisch en beheers het ambacht. Een denker die doet dus. Mijn echte liefde gaat uit naar corporate communicatie en reputatiemanagement. ?Het is altijd weer een uitdaging om mooie praktijkcases te koppelen aan theorie.”

Cora woont in Tilburg, getrouwd met Ruud en moeder van twee (bijna) volwassen dochters. Ze houdt van reizen, lekker eten en drinken en is fervent Carnavalsvierder. Kijk voor meer info op www.linkedin.com/coradejonge.

Annemarie van den Berg

Taal, communicatie, andere culturen, gesprekken...Daar loopt ze warm voor. Annemarie is ervaren hogeschooldocent bij Avans Hogeschool.

Eerder was ze trainer bij o.a. Coca Cola, Hero, de Faam en bij een trainingsbureau.

Ze is coördinator projectbegeleiding en trainingen. Haar afwijking is haar spellinggeweten; ze ziet overal taal- en spelfouten. Doe er je voordeel mee!

Gebruiksaanwijzing: ze hoorde van een collega dat studenten ‘haar streng vinden, maar als je haar beter kent, is ze toch wel aardig’. Zo is het.

En thuis? Ze is getrouwd en heeft volwassen kinderen die net het huis uit zijn. Ze heeft 2 honden geadopteerd uit het buitenland die heel slecht naar haar luisteren. Dus als je in de buurt 2 zwarte honden hard ziet lopen en iemand loopt er achteraan, dan weet je dat Annemarie het is!

Carina Hermanides, Stage & Afstuderen

Voor vragen over Stage & Afstuderen kun je bij Carina terecht. Je vindt haar op het onderwijsbureau van ACUE in LA502.

Ze is ruim 10 jaar werkzaam bij Avans Hogeschool.

Ze woont samen met man en twee kinderen in Waspik. Ze gaat graag naar de film, uit eten en vindt het leuk om Spaanse steden te bezoeken.

Loop gerust eens binnen, ze is er op di, wo-ochtend, do en vr!

Marcel Kesselring

deze innovator en netwerker is docent, blokcoördinatoren projectbegeleider en ambassadeur van de Social Media Club.

Heleen Torringa

geeft vooral vakken in de Kritisch Denken-lijn van de opleiding.

Denk aan vakken waarin je leert (beter te) argumenteren (dan je nu al doet!) en kritische vragen leert stellen. Ethiek hoort ook in deze lijn. Daar gaan we nadenken over vragen als: hoe ver mogen communicatieprofessionals gaan in het beïnvloeden van gedrag? Wanneer gaat informatie overbrengen over in misleiding?

We leiden je op tot een professional die communicatie-adviezen goed onderbouwt en het lef heeft kritische vragen te stellen in de beroepspraktijk. Welke kritische denker ben jij? Ik hoop dat samen met jou te ontdekken!

Wendy Schmidt

is met zo’n 15 jaar ervaring in het communicatievak begonnen als docent Communicatie.

Wie is ze? Wendy Schmidt, 43 jaar, moeder van 3 kids en wonende te Breda. Je mag haar wakker maken voor naturel chips en koffie, maar ze wordt ook blij van klussen (bv. een buitenkeuken maken van steigerhout) en zo af en toe loopt ze een mudrace. Belangrijk vind ze eerlijk zijn, je professioneel gedragen en afspraak is afspraak, maar in ieder geval doen wat je leuk vindt, want daar krijg je energie van.

Harold Tiesing

is altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen in het vak. Vooral interne communicatie heeft zijn belangstelling. Wat hem drijft? "Hoe laat ik de studenten vandaag al kennis maken met de praktijk van morgen. Op een manier dat het kwartje zo snel mogelijk gaat vallen." Harold heeft 20 jaar ervaring als communicatieadviseur bij grote bedrijven en een bureau voor interne communicatie. Drie jaar geleden maakte hij de overstap naar het onderwijs om zijn ervaringen te delen met de studenten en ze te begeleiden om zich te ontwikkelen tot gedreven adviseurs die weten waar hun kracht ligt. Harold woont met Marleen, Luuk en Bo in Den Bosch en mag graag tennissen, racefietsen of training geven aan een voetbalteam. Ook heerlijk om af en toe op de bank te ploffen met een boek of samen een film kijken. Maar het mooiste blijft rondreizen. Liefst naar landen met een totaal andere natuur of cultuur. Want zijn motto is: blijf ontdekken!

Jan Seegers

is docent, projectbegeleider en lid van de Curriculumcommissie. Vraag Jan eens om een stukje hier te schrijven!

Mitchell Droog

S4- en Stagecoördinator, docent en trainer met 15 jaar ervaring als marketing-, communicatie- en organisatie-adviseur.

Hij verbindt het werkveld met vakken en projecten.

Naast docent consultant duurzame organisatie-strategieën in het Expertisecentrum Sustainable Business van Avans.

Motto:

Fuck the system, move the people!

Oh ja: dagelijks fietst hij fluitend van Dongen naar zijn werk.

Marloes Broeren

kom je tegen als docent Kritisch Denken in het eerste jaar, docent Toegepast Onderzoek in het tweede jaar of als afstudeerbegeleider in het laatste jaar. Ze werkt als docent bij de opleiding en doet 3 dagen per week onderzoek binnen het onderwijs.

Haar doel? Onderwijsmaterialen ontwikkelen die studenten helpen meer grip te krijgen op hun studie, zodat zij zich meer gemotiveerd voelen en succesvoller zijn in hun opleiding. Ze is 35 jaar, woont in Breda samen met vriend Rob en hun Duitse herder Bep. Ze houdt van buiten zijn, muziek luisteren en maken (speelt saxofoon in een blaasband), wandelen, lezen en lekker eten en drinken met vrienden en familie.

Joyce Visée, studie-adviseur

helpt bij je studievoortgang.

Ze heeft twee ondernemende zoons. In haar vrije tijd is ze graag samen met vrienden, kookt en bakt , is regelmatig te vinden in de yogaschool of gaat ze in een vrij uurtje een stuk hardlopen.

Na haar hbo-opleiding wist ze dat ze ‘iets- in- contact met mensen’ zocht in werk, maar in welke vorm? Dat kan op zó veel verschillende manieren?!

Als ze iets voor je kan betekenen, schroom dan niet om binnen te lopen in werkruimte LA405. Je kunt haar ook mailen voor een afspraak.

Inge Duine

is docent en projectbegeleider. Ze schrijft graag, maar is te bescheiden om over zichzelf te schrijven. Daarom staat hier verder nog niets. Schrijf jij een stukje over haar?

Cyndra de Ruyter

is docent en coördinator van internationale samenwerkingen. Vraag haar eens om een stukje hier te schrijven!

Rowanda Blijenberg

als oud-student van de opleiding weet ze als geen ander wat je als jonge kritisch communicatie-adviseur met lef nodig hebt om goed te worden in je vak.

Naast haar freelance werk is ze een dag per week docent bij haar 'oude' opleiding.

Christian Vermeer

is docent en voorzitter van de Examencommissie.

Vraag hem eens om een stukje hier te schrijven!

Jet Schmutzer

is docent gedragspsychologie.

Vraag haar eens om een stukje hier te schrijven!

Ester van Dam

is docent en SLB-coördinator. Vraag haar eens om een stukje hier te schrijven!

Benno Buunk

is docent en Stage- en S4-coördinator. Vraag hem eens om een stukje hier te schrijven!

Iris Pfrommer

is docent en afstudeercoördinator. Vraag haar eens om een stukje hier te schrijven!

Judith Jansen

heeft 20 jaar ervaring als strateeg aan bureauzijde en als manager Communicatie en Marketing bij Amphia ziekenhuis. Werkt nu freelance en is docent. Ze houdt met de juiste woorden én beelden betekenis geven en beïnvloeden.

Judith komt uit Zwolle en woont nu samen in Breda en heeft 2 kinderen.

Belangrijkste lessen in het leven: oordeel niet, maar sta open voor dat wat nodig is om het resultaat te behalen. Luister naar meningen en behoeften van anderen en heb oog voor diverse belangen.

Judith krijgt energie als ze iedereen vanuit eigen kracht en talent in beweging kan brengen.


Oud-docenten

Docenten Brigitte Hinkle, Guido Wolfs, Sandra Doeze-Jager, Mieke Munten, Marloes Antens, Erik Blokland, Tatjana Berle, Quirijn Menken en Ineke van Hal hebben uitdagingen gevonden bij andere organisaties. We koesteren warme herinneringen samen en wensen ze veel geluk en succes!