דיקור סיני ועיסוי רחם    

   אוריה עזאני   0526900929

כול האמור באתר הוא בגדר המלצה בכול בעיה רפואית יש להיוועץ עם הרופא המטפל

 עיסוי רחם מקור לאהבה וריפוי


עיסוי רחם - 

מקור לאהבה וכתהליך ריפוי והעצמה אישי נשי

אני מבקשת במאמר הנוכחי לכתוב על עיסוי הרחם בהרחבה (לדעתי עדיין מצומצמת) על האפשרות להשתמש בכלי הנפלא הזה לא רק לריפוי של אברי הרביה והרחם מהזווית הפיזית אלא גם ככלי ריפוי של האישה מהצד הרגשי רוחני.

לטפל ולרפא בזיכרונות רגשות וכאבים ששוכנים להם עמוק ברחם ומבקשים זמן מתאים לגילוי אהבה ריפוי ושיחרור כפי שאני פוגשת את ההזדמנות הזו עם מטופלות, מתוך אמונה ותקווה שזה יכול להוות מקור השראה וחיבור לנשים נוספות.

רחם – מקור לאהבה


נשים רבות בתרבויות שונות עסקו בריפוי ותמכו בשמירה וגילוי של העוצמה הנשית דרך עיסוי רחם. עיסוי הרחם סייע להחזיר את האישה בשלבי חייה השונים למקור העוצמה שלה, למרכז הפעילות שבה – לאגן ולרחם, בין אם הרחם נמצאת באגן פיזית או שהיא איננה - הוסרה מסיבות שונות.

לעיסוי הרחם יש יכולות לתמוך באגן ובמערכת הרביה הנשית הן מהצד הפיזי והן מהצד הרגשי/רוחני.


הרחם הוא מקור שכול כולו אהבה, זו אהבה שכול אישה זוכרת ונושאת איתה ברחמה זו ידיעה וזיכרון של דורות.
זוהי אהבה של חמלה, חמימות, נתינה וקבלה מאוזנת, זוהי אהבה של חסד, רכות ועדינות – הכול במקור אחד – ברחם הנשי.

כול אישה מהדהדת את האהבה הזו בתוכה, היא זקוקה לעיתים לכיוונון מחודש של הכלי-הרחם בכדי לחוש לפעום ולהעביר את האהבה הזו הלאה, והעיסוי מסייע בכך. מעניין לגלות שבמילה רחם ובמילה מחר יש את אותן אותיות, ללא ספק הרחם מעבירה הלאה אל המחר את האהבה ומעצימה את יכולות הריפוי שטמונים בה.

רחם – כמקדש וחלל פנוי


אנחנו כנשים אוגרות ברחם, כנראה בגלל היותה חלל פתוח וריק, לעיתים באופן בלתי מודע הרבה זכרונות ורגשות, מקיום יחסים אינטימיים שלא היה לנו טוב בהם, דרך רגשות של פגיעה ועצב, קנאה ושנאה, כעס, נטישה של אמא או אהוב, וכלה בפגיעה מינית.

כשיש רגשות תקועים ברחם שלא מתפנים, יש כיווץ פיזי של המקום והמרכז הנשי שלנו מתערער.
נשים שחוות את עיסוי הרחם כתהליך ריפוי מרגישות שתוך כדי העיסוי רגשות שונים עולים ויוצאים מתוך הרחם, חלקן חוות שמחה ושלווה עילאית חלק חוות רגשות מודחקים של כעס ואשמה שהצטברו ברחם, או דווקא פרץ של צחוק בלתי נשלט, שמחה שהודחקה עמוק עמוק.


בתפיסה של הרפואה הסינית שהינה רפואה של גוף ונפש, רגשות יכולים בהחלט להיות גורמי מחלה שיוצרים כאוס וכאב בגוף הפיזי בדיוק כמו שוירוסים וחיידקים מסוגלים.


עיסוי הבטן/רחם בהיותו מרחיב את הרצועות והשרירים המכווצים שבאזור האגן, משפר זרימה של דם וחמצן – מביא מקור חיים חדש, הוא מפנה מקום ומפנה את הרגשות השליליים או רגשות חלומות ושאיפות שלא באו לידי ביטוי והתמקמו ברחם, ובכך הוא יוצר חלל פנוי למשהו חדש להתהוות, ומאפשר לאישה לחוות תהליכי ריפוי עמוקים בתוכה ולהביא עוד אהבה ויצירה לתוך ה"היכל של הילד", כך נקרא הרחם בשפה הסינית, שם כל כך יפה ומרגש.


רחם כהיכל, כמקדש – חלל של ברכה ושפע.

לרפא רחם/אישה אחת זה לרפא שבט שלם – פתגם מהתרבות האינדיאנית


ברגע שאנחנו מרפאים אישה אחת רחם אחת, שהיא מקור הזנה נתינה ותמיכה של החיים, אנחנו למעשה מרפאים שבט/קהילה שלמה.

הרחם – כמרכז חיים


אין ספק שכול העוצמה וההשראה הנשית מגיעה מהאגן, כול החלומות, החזיונות, היצירות, והתשוקות, הכול מגיע מהצ'קרה הראשונה, זו שאנחנו נוטות כנשים לדחוק ופחות לטפח.
הצ'קרה הראשונה הממוקמת בבסיס האגן, אזור הרחם, צבעה אדום והיא קשורה לאדמה.

גם נשים קשורות לאדמה, לאמא אדמה, בקשר בלתי ניתן לניתוק.
  

נשים בתרבות האינדיאנית ובתרבויות נוספות ב"זמן הירח" (מונח המתאר את זמן הדימום הויסתי) שלהן, היו נפרדות מהשבט והולכות לאוהל נפרד, שם הן היו מתבודדות, מאפשרות לגוף להירגע, לרירית הרחם להתנתק, מאפשרות לעצמן להיפרד מהעבר, ובתוך השקט שיצרו הן היו מכינות את גופן ורוחן לחודש הבא.


הן היו שרות מבעירות אש עושות מדיטציה מקבלות חזיונות ואת דם הרחם שלהן הן היו מוסרות לאמא אדמה, כך הנשים היו מעשירות את האדמה בדם הווסת שלהן והאדמה התמירה את הדם לחומרים מזינים שאיפשרו לתת תנובה טובה יותר לבני האדם.

בתום ימי הירח כשהאישה היתה חוזרת לשבט היא היתה מספרת לבן זוגה על החזון שהיה לה כששהתה בזמן הירח שלה, והגבר היה עליו להביא לידי פעולה ומימוש את החזון של בת זוגתו. החזון של האישה נסב תמיד לטובת הקהילה והחברה.


זו עוצמתו הנכונה של הגבר, להיות לוחם למען החברה והקהילה, לדאוג להמשך הקיום הבריא והמאוזן של החיים. עליו לשמור שנשים וילדים ובוודאי גם גברים יוכלו לצעוד על האדמה ללא פחד מפני פגיעה או הרס, עליו  מוטלת האחריות לטפח את האדמה, לכבד אותה, כי עליה אנחנו צועדים וממנה אנחנו ניזונים.

רחם – כתהליך ריפוי והעצמה נשית


מכאן הקשר החזק של נשים לרחם, ללבנה, לתנועה העגולה, למחזור החיים, למים, לתנועת הגל, לאדמה ולאגן.
כול חיבור, הזנה, הרפיה של אזור הבטן התחתונה האגן הרחם השחלות והחצוצרות, מיטיב עם הבריאות הפיזית ורוחנית של האישה, בכול מעגל חייה, מגיל הנעורים, הפוריות, ועד גיל המעבר.

נשים מרפאות


בזמן עבר נשים מרפאות היו נוכחות במרכז הקהילה והן היו זוכות לכבוד רב, נשים וגברים היו באים להתייעץ איתן, לקבל אצלן נחמה, מילה טובה, עצה, איזון כיוון וחניכה אישית.
בהיותן שומרות את זיכרון הבריאה הן היו אחראיות על העברת הידע והחוכמה של החיים באיזון והרמוניה עם הטבע בעלי החיים צמחי המרפא ועונות השנה.

עיסוי רחם – שמירה על הבריאות הפיזית והרגשית של האישה


עיסוי רחם יכול לשמש ככלי ריפוי והעצמה נשית רגשית ללא בעיה "רפואית" באגן או באברי הרביה, אלא מתוך שמירה על בריאות המרכז והציר הבסיסי של האישה מרגע קבלת המחזור דרך שנות הפוריות, כהכנה של הגוף לפני כניסה להריון, אחרי לידה, וכהכנה לגיל המעבר וגם אחריו.

ברמה הפיזית עיסוי הרחם שומר על הזרמת דם לרחם, שמירה על חום הרחם ותהליכי פיריון, שיחרור והרפיה של שרירים ורצועות שמחזיקים את אברי הרביה באגן.
עיסוי הרחם יכול לעזור בתהליכי כניסה להריון,
תמיכה בטיפולי פוריות,
כאבי מחזור,
מחזור לא סדיר,
ביוץ לא סדיר,
תסמונת קדם ויסתית,
כאבי ביוץ,
הפלות חוזרות,
תסמיני גיל מעבר ועוד...

העיסוי הינו חיצוני עדין נעים ולא פולשני.

למי לא מתאים העיסוי רחם:
  לא מתאים לנשים עם התקן תוך רחמי.
לא אחרי ניתוח בבטן (כדוגמת ניתוח קיסרי) יש להמתין לפחות שלושה חודשים אחרי הניתוח – אחרי ניתוח קיסרי העיסוי מצויין להזרמת דם מקומית ולהגמשת הצלקת.
לא בזמן דימום רחמי
לא בזמן דלקת אקוטית באזור הבטן או/ו האגן .
נשים בתחילת הריון.

*בחלק מהמקרים במאמר התייחסתי למילה רחם כנקבה ולא כזכר מתוך כוונה תחילה.

אוריה עזאני מטפלת מוסמכת ברפואה סינית ועיסוי רחם בשיטת ארויגו / סובדה 0526900929

המידע בדף זה אינו מהווה התוויה רפואית .בכול מקרה של בעיה רפואית או בזמן נטילת תרופות יש להוועץ עם הרופא המטפל או איש מקצוע .