דיקור סיני ועיסוי רחם    

   אוריה עזאני   0526900929

כול האמור באתר הוא בגדר המלצה בכול בעיה רפואית יש להיוועץ עם הרופא המטפל

 מעברים ירח אישה מהוסת הראשונה עד המנפואזה

שערים ומעברים בחיי אישה


מעברים,
של ירח, אישה, תנועה מחזורית אינסופית במהותה.

מעברים,

אלו הם חיינו, תנועה אינסופית, יום יומית, ספיראלית. לא תמיד ממש ברור היכן מתחילה התנועה והיכן היא מסתיימת, והאישה הכוח הייני היחסי, מייצגת רעיון זה באופן גלוי יותר, רבות בזכות המחזור הוויסתי החודשי שמחייב אותה להיות מודעת וקשובה לתהליכים ושינויים הורמונליים המתרחשים בגופה.

ההשראה המחזורית הנשית התקבלה מהמהות השמימית הירחית, אישה בזמנים עברו הייתה מהורמנת עם תנועת הירח, ובעזרת ההתבוננות בשמים, במחזור הירחי המתמלא ומתרוקן מאור השמש המואצל על הירח מהשמש מאחר ולירח אין אור משלו, האישה נעזרה בלבנה על מנת לחשב את זמני המחזור הויסתי.

 

היום הזמנים השתנו, כי הכול נמצא בתנועה, בעבר היינו קמים עם הזריחה והולכים לישון עם השקיעה, היום אנו מושכים את זמן האור כרצוננו וכך  זמני האור והחושך קיבלו משמעות שונה כמו גם איכות האור, שמש לעומת נר,נר לעומת נורת חשמל, נורת חשמל לעומת פלורסנט, זמן זריחה לעומת זמן שקיעה.



כיום ידוע שהמערכת ההורמונלית תלויה ומופעלת ע"י מחזוריות האור והחושך וכי הורמונים רבים מופעלים בזמן הלילה והשינה, לרבות הורמון הגדילה.

 

בהתבוננות האסטרולוגית הירח/ לבנה משוייכת לעולם הרגשות שלנו, לתחושות, למקום שאליו נלך על מנת להרגיש בטוחים, ולדמות האם כארכיטיפ.

במפה אסטרולוגית של אישה הירח/לבנה במפה מייצגת את האופי והביטוי הנשי והאימהי שמצוי באותה אישה ומובע כלפי הסביבה ובני המשפחה.

בחיי היום יום הירח/לבנה משמשת אותנו להאיר את דרכנו בחשכת הלילה ולהזכיר לנו היכן אנו נמצאים בחישוב הזמנים החודשי ע"פ לוח השנה הירחי.

 

מעברים,

הכול אותו הצ'י, אותה אנרגיה ולנו רק נדמה שיש איזשהו הבדל בין קיץ לחורף בין לילה ליום, אך למעשה זה אותו הצ'י, משמע אותה אנרגיה רק בדחיסות שונה.

כול הזמן אנו בתהליכים ושינויים, יש כאלו ברורים לעין אנוש ויש כאלו שאינם.

 

ברפואה הסינית התנועה שאחראית למעברים היא תנועת האדמה, ומעבר יכול להיות לא רק של עונות אלא גם מעבר של דירה, אוכל, רגשות, רעיונות, ובעצם כול דבר, כשעל כולם מופקדת תנועת האדמה כשבאחריותה ליצור תנועה חלקה, אחידה ללא מעצורים.

 

כאשר נתבונן בטבע נראה שהעונות אינן מתחלפות ישירות מחורף לקיץ אלא ישנה עונת מעבר שבפינו מכונה אביב.

ראשית האביב בחג ט"ו בשבט והלבנה נמצאת במלואה בשמים. כשאנו עוברים דירה אנו מעתיקים את מקום מגורנו, את האדמה שלנו, ישנם אנשים שכאשר הם נמצאים בחו"ל קשה להם להתפנות לשירותים כי אינם מרגישים יציבות וחופשיות באדמת נכר, במקום שבו הם נמצאים, עד אשר יחזרו לבית המוכר.

 

ביטוי שימושי שמדגיש את הקשר בין מערכת העיכול לחיי היום יום אנו מוצאים כאשר עלינו לקלוטרעיון חדש ויתכן שגם  טראומטי אנו משתמשים בביטוי "אני לא יכול לעכל את זה" ולרוב גם לא נוכל   לאכול למשך מספר שעות.

 

כול מעבר הוא זמן של שינוי ויכול ליצור חוסר יציבות. אם נחזור לדוגמה של עונת מעבר,

נזכר כמה אנו מתלבטים במעבר בין חורף לאביב מה ללבוש, וכמה רגישה המערכת החיסונית שלנו בימים אלו.

 

כפועל יוצא לחוסר היציבות עלינו לחזק את תנועת האדמה בזמן מעברים.

תנועת האדמה ברפואה הסינית שייכת לאיברים קיבה וטחול, ומציינת את הקשר ההדוק בין ההזנה הפיזית לרוחנית, איך מתבצעת ההטמעה של כול דבר, ממזון דרך רעיון הכול עובר שלבים וחג במעגלים ונמצא תמיד באחריות תנועת האדמה ובכך מודגשת החשיבות של איכות המזון שאנו אוכלים.

 

אותה אדמה הקשורה לרעיון האם המזינה, ובהקבלה למערכת העיכול, ראו אנשים שחווים ריק רגשי כיצד הם ממהרים למלא את החוויה הרגשית באוכל, הנה האוכל יספק את החום האימהי, והכול עובר, אוכל חמים ומתוק כמו שתמיד נמצא בזיכרוננו, כאשר קיבלנו מכה קיבלנו גם סוכריה כליטוף, ועל כך נאמר: כי מתוקים הם סוג של נחמה.

ברפואה הסינית הטעם המתוק הטבעי ולא המזוקק, מחזק את תנועת האדמה והירקות המומלצים הם כתומים כגון: גזר, דלעת, בטטה.


מעברים,

אמא אדמה, מתוכה נובטים החיים וממנה ניזונים כול בעלי החיים והצומח כולל האדם. עליה להעניק מצד אחד יציבות, על מנת שכול מעבר יהיה רצוף ויתן תחושה הרמונית, יציבות שמחר בבוקר אפשר לקום כרגיל אל יום מאיר, אמא תמיד הייתה ותמיד תשאר, ומצד שני עליה להעניק תנועה, כי הרי לא נוכל לחשוב על אדמה בוצית חונקת ותוקעת תנועה, ומי יותר ממערכת העיכול צריכה תנועה פריסטלטית תקינה שמתחילה מחלל הפה ומסתיימת בפי הטבעת בלי עצירות ביניים ובלי עצירות.

 

ואכן אלו שחוו טראומה שערערה את האדמה בחייהם, יאמרו כי חשו כאילו האדמה רעדה מתחת לרגליהם, ומשהו נעצר, התנועה שינתה פניה, ולעיתים אין טעם לחיים.

טעם החיים במשמעות של קיום, טעם האוכל כסוג של ריגוש, הטמעת החיים כחוויה. הטמעת החוויה כחלק מהעצמי.

 

מעברים,

מלידה, גן, בית ספר, צבא ועד אינסופ, הכול מעברים.

ילדה נולדה, תינוקת רכה, אינה מפותחת דיה, מערכת העיכול אינה יכולה לספק לה את צרכיה המוצקים, אימה נזעקת להניקה לעזור לה להטמיע את הנוזל המזין בצורה הקלה ביותר, היא עדיין אינה הולכת,

 

רגליה אינן מרגישות את האדמה, היא אינה מבינה, מה זה פני האדמה? היכן אני? הרי לפני כמה חודשים הייתי בתוך תנועת המים? ולאט לאט היא מתחילה לחזק את שרירי הרגליים ולעמוד על שלה, השיניים מתפתחות, וצעדים ראשונים נעשים, אמא אדמה מקבלת צורה אחרת.

 

הרבה ידע ומידע על הילדה לקלוט לעכל ולעבד, מערכת העיכול הפיזית המנטלית והרוחנית עובדת שעות נוספות, על מערכת העיכול להפוך מזון מעובד בחלקו לחלק מהמהות של הילדה, הרבה עומס מעמסה ואחריות, ואין לעצור הכול מתוך תנועה.

 

תנועת האדמה אינה אוהבת לחות וליחה מוגברת שמאטים את התנועה מקררים את החום ואף חוסמים פתחים (אוזניים, ריאות, פי טבעת), ילדה בהיותה אדם קטן שצריכה לעכל ולהטמיע הרבה אוכל ידע חוויות רגשות מקומות חדשים, יכולה ליצור ליחה ולחות פנימיים באופן טיבעי, על כן חשוב בגיל זה תזונה מאוזנת שתומכת באדמה ובפינוי ליחה.

 

מעברים,

גיל מעבר, אישה, תמיד אישה, תנועת האדמה במלואה, ירחית, עגולה, מחזורית.

בסביבות גיל ארבעים אנו חשות את תחילת השינוי, עוד מעט יהיו כאלה שיגידו משבר, אך למעשה זה זמן לשינוי, פריחה וליבלוב, במרחב השימימי בסביבות גיל ארבעים כוכב אורנוס משפיע על כוכב אורנוס במפה האישית שלנו  ומתרחש מה שנקרא מולות, שיוצרת התעוררות אנרגטית פנימית וחיצונית.

 

כוכב אורנוס הוא כוכב שמעודד עצמאות, שבירת מסגרות, הוא מדבר על יחודיותו של האדם וכיצד האדם מבטא ייחודיות זו, על מהפכות, שיוויון, הגדרה עצמית, וחופש. הוא מעניק עוצמה ושחרור הפחד מלשנות את המוכר והיציב. מישהו אמר אדמה?

 

אישה בסביבות גיל ארבעים מתבוננת סביבה ורואה איך גיל המעבר מתקרב, הילדים הופכים להיות עצמאיים, יש לה זמן להתבונן במה שהיא עשתה ולאן שהיא רוצה ללכת.

 

הכול מתרחש על מנת לחקור את העולם הפנימי היצירתי, את מערכות היחסים, להתבונן היכן יש את האשליה שהכול יציב ואינו משתנה ואין תנועה, לא היא לא השתגעה כי פתאום בא לה לעשות קעקוע עליו חלמה מגיל ארבעה עשרה, ולא היא לא תפסה תחת כי היא החליטה להתגרש, פשוט האדמה שינתה פאזה. ואורנוס עוזר לה להפרד ממה שאינה זקוקה לו עוד.

 

אישה- מהתפתחות וגדילה פיזית מהירה, יצירה ופיריון, משפחה ובית, התבוננות פנימית וחשבון נפש אל מעגל חדש שנפתח.

 

מעברים,

גיל המעבר, המעיין השמיימי נסגר, המחזור בשלבים איטיים נפרד מהאישה, יש כאלו שישמחו להפרד לשלום מהמפגש החודשי ויש כאלו שיחוו זאת כפרידה מסממן של נשיות ופיריון.

 

המעבר מביא איתו סימפטומים, קורא להתעוררות, חלק מהנשים יחוו זאת כעייפות, גלי חום, הזעות לילה, יובש(בפה, בעור, ווגינה, עיניים), אי שקט, חרדות, עצבנות דיכאון, נדודי שינה  וירידה ביכולת הריכוז ועוד...

 

אנו לא מכירות את עצמנו? בוודאי כי אנו בשינוי שאי אפשר ואף מיותר להתנגד לו.

בתרבות של היום יש לנו צורך להנציח את הנעורים, אולם בתרבויות רבות גיל זה נחשב כגיל שבו החוכמה והכבוד הם מנת חלקנו. השיער מאפיר? מצויין! .

 

אפשר לראות זאת דרך השמות והשימוש שניתנו ונעשו בצמחי מרפא ברפואה הסינית.

הצמח ZHI MU   הוא צמח מסלק אש, חום מחוסר בגיל מעבר. המילה zhi  משמעה ידע במובן של הבנה והמילה mu  משמעה אמא, כלומר זה השלב, גיל המעבר, בו האם מעבירה את הידע לביתה, זהו צמח שמדגיש שפיריון פיזי של אישה אינו הדבר היחיד שיש לה לתת ולהעניק לעולם, אלא שיש דברים נוספים לתת ולהעביר וגם הם מסמלים את יכולת ההזנה וההפריה, ידע שמעניק דשן וקרקע פוריה לחיים של ביתה כמו שהם.

 

 אם יש כעס, תיסכול, וחום פנימי על השינוי שמתחולל בגוף האישה בגיל המעבר, אם קשה לה להזכר ולקבל את הרעיון של שינוי התמרה ופיריון ברבדים נוספים, הצמח הנ"ל עוזר לה בכך. כמובן שהשימוש בצמח לא נעשה כצמח בודד אלא בתוך פורמולה של צמחים.

 

מעברים,

ב"אורה סומא" ריפוי באור וצבע, ישנו הבקבוק הנקרא "בקבוק הלידה מחדש", זהו בקבוק שיכול להתאים לכול התחלה חדשה, אך הוא בעיקר יהדהד עם נשים שחוות את גיל המעבר.

צבעי הבקבוק: צהוב מעל ורוד.

הנה הוורוד, מעניק את החמימות האכפתיות והאהבה שעד עתה הופנתה כלפי האחרים, אלינו, הוא עוזר למוסס כעסים באזור הלב והרחם, בעיקר כעסים נשיים דימויי גוף של דוגמניות בשלטי חוצות, קבלה וורודה שכ"כ נחוצה היום ובימים האחרים, לאהוב את עצמנו ללא מאבק, האדום החם שגורם לנו לכאבים וגלי חום בלתי נשלטים, אדמת החמרה, צ'אקרת האדמה, הופכת לוורוד מתקתק נשי ורך, וביחד עם הצהוב הם מהדהדים את אלמנט הידע החוכמה שמחת החיים וההיזכרות, מי אני? ולאן אני פונה?

 

את שני הצבעים הללו יכול להשלים הצבע הסגול (שהוא גם משלים באופן אישי את הצבע הצהוב). הצבע הסגול מדבר על טרנספורמציה, על שינויים ומעברים בחיים, אם זה באספקט הרוחני או באספקט הפיזי, הוא מעניק לנו את הביטחון הרוחני שהכול נעשה בזמנו, את החיבור והאיזון בין היין ליאנג שני הכוחות הפועלים ביקום, הוא מעניק לנו את המרחב לריפוי העצמי על מנת שאני חדש יוכל להתהוות.

 

מעברים,

לא מנקודת מבט של לשון עבר, משהו שהיה ואיננו, אלא מלשון מעבר, חוליה שמחברת, אין סופית בתנועתה, יפה ושמימית כלבנה במלואה כשהיא מגיעה בזמנה, אמא אדמה, מקור השכינה, אדום שהופך לורוד, ירח כמראה לשמש צהובה מאירה חמימה המעניקה מאורה וחיוניותה לכול ברואי העולם.

 

לסיכום:

הירח/לבנה מעברים של התמלאות והתרוקנות מחזורית בשמים ומחזורית ויסתית באישה.

הירח באסטרולוגיה כמייצגת את דמות האם כארכיטיפ.

האדמה ברפואה הסינית שאחראית לכול המעברים בחיינו.

אדמה מעניקה יציבות ותנועה בו זמנית.

אמא אדמה.

תנועת האדמה ברפואה הסינית קשורה למערכת העיכול ולאיברים קיבה וטחול.

עיכול והטמעה של מעברים ותהליכים בחיינו.

גיל המעבר, ההזנה האימהית משתנה, החוכמה והידע מועברים הלאה, פריצה ושינוי אם נבחר בכך.