Informatie over dieren

dieren

Alles over dieren

Er zijn ontzettend veel soorten dieren op de wereld. Ze komen voor in alle soorten en maten en leven in alle mogelijke leefgebieden. Hier zijn enkele voorbeelden van soorten dieren:


Zoogdieren: zoogdieren zijn dieren die melk produceren om hun jonge te voeden. Voorbeelden van zoogdieren zijn mensen, koeien, apen, olifanten en walvissen.


Vogels: vogels zijn dieren met vleugels en klauwen die gebruikt worden om te vliegen of te lopen. Voorbeelden van vogels zijn papegaaien, duiven, eenden en kraaien.


Reptielen: reptielen zijn dieren met huid die bedekt is met schubben. Voorbeelden van reptielen zijn hagedissen, krokodillen en slangen.


Amfibieën: amfibieën zijn dieren die zowel op het land als in het water leven. Voorbeelden van amfibieën zijn kikkers, padden en salamanders.


Insecten: insecten zijn kleine dieren met een harde exoskelet. Voorbeelden van insecten zijn bijen, mieren, vlinders en kevers.


Vissen: vissen zijn dieren die in water leven en gebruikmaken van hun vinnen om zich voort te bewegen. Voorbeelden van vissen zijn forellen, haaien en palingen.

Lagere dieren: Informatie over lagere dieren zoals kwallen en octopus!

Dieren