Loopbaanbegeleiding


“Je wil veranderen van job, maar deze keer wil je wel de juiste keuze maken.”


“In je job bots je telkens op dezelfde obstakels, je wil weten wat je sterke en zwakke punten zijn en hoe je hier het best mee omgaat.”


“Je krijgt de kans om promotie te maken op je werk, maar is het wel een goed idee om hierop in te gaan? De functie die je nu doet, doe je ook wel heel graag. En wat met de extra verantwoordelijkheid?


“Je werk geeft je geen voldoening meer, je wil terug wat meer uitdaging. Je hebt nog meer eens te kampen met een bore-out. Maar hoe komt dit toch? Wanneer ga je eens tevreden zijn met de job die je doet?”


Ook bij deze steeds weer terugkerende twijfels kan een Kerntalentenanalyse meer klaarheid brengen. Het geeft je inzicht in wat jij nodig hebt in een job. Inzicht in de reden van jouw twijfels en angsten en de oplossing ervoor. Een aha-moment verzekerd! Het besef dat er voor jou en je aparte, of beter, "unieke" manier van zijn en denken, ook een mooi met rust en geluk geplaveid professioneel pad bestaat.


Wat houdt een loopbaanbegeleiding allemaal in:


  • Een individuele loopbaanbegeleiding neemt 4 à 7 uur in beslag.

  • We beginnen vanuit jouw Kerntalentenanalyse, dit is de start van een reeks ontdekkingen. Samen (maar vooral jij) komen we tot inzichten. Sterktes die klaar zitten om naar buiten te komen (waar jij misschien nog helemaal geen weet van hebt). Kwaliteiten die jij zo normaal vindt, waardoor je die misschien in het verleden geminimaliseerd hebt, maar die écht bijzonder zijn.

  • Je krijgt:

  1. een verslag waar je een leven lang op kan bouwen. Een blauwdruk van je persoonlijkheid met je sterke en minder sterke kanten.

  2. Mondelinge toelichting over jouw 23 kerntalenten en hun combinaties en wisselwerking.

  3. Jouw POP (persoonlijk ontwikkelingsplan)

  4. Nazorg tot een jaar na het laatste contact (bij 4u is dit een half uur, bij 7uur is dit 1 uur).


Loopbaancheques:


De loopbaanbegeleiding kan je betalen met loopbaancheques.

Om de zes jaar kan je een loopbaancheque bestellen voor 4 uur begeleiding en één voor 3 uur begeleiding. Vanaf 1 januari 2020 moet je minimum 7 jaar werkervaring hebben als werknemer of als zelfstandige om loopbaancheques te kunnen bestellen.

Voor elke loopbaancheque betaal je zelf maar 40 euro. De rest betaalt de overheid. Het 7-uren durende traject kost jou dus 80 euro.

Meer info: https://www.vdab.be/loopbaancheques


Maar ook als je niet in aanmerking komt voor loopbaancheques kan je een loopbaanbegeleiding volgen!