Dansstijlen en kledingvoorschriften.

ouder-kind dans

Beschrijving:Deze les is speciaal voor de allerkleinsten die het heerlijk vinden om te dansen en te bewegen samen met mama, papa, oom/tante of opa/oma. Door middels van thema's, verhaaltjes en attributen wordt er spelenderwijs kennis gemaakt met dans.
Leeftijd:Kinderen vanaf 1,5 jaar t/m 3 jaar.
Kledingvoorschriften: Lekker zittende kleding voor zowel ouder als kind. Wel leert de ervaring dat de kinderen graag hun mooiste balletpak of prinsessenoutfit willen dragen. Dat mag natuurlijk ook ;). Denk wel aan balletschoentjes of gymschoentjes met een zachte zool voor de kinderen.

peuterdans

Beschrijving:Peuterdans is een gezellige, speelse dansles waarbij de fantasie gestimuleerd wordt. In de lessen wordt gewerkt aan de motoriek, muzikaliteit, ontdekken en vooral veel bewegen met dansplezier als uitgangspunt.
Leeftijd:Kinderen van (2,5) 3 t/m 4 jaar.
Kledingvoorschriften: Voor de meisjes een balletpak, maillot/panty en balletschoentjes. Kleur en model naar eigen keuze. En haren uit het gezicht. Voor de jongens een t-shirt, legging/sportbroek en zwarte zachte gymschoenen.

danceworkout

Beschrijving:Danceworkout is een sportieve dansante workout waarin verschillende dansstijlen voorbij komen. Vind jij het leuk om te dansen en wil je graag aan je conditie en lenigheid werken, dan is danceworkout wat voor jou.Plezier en gezelligheid staan voorop.
Leeftijd:Volwassene.
Kledingvoorschriften: Sport/danskleding naar eigen keuze en binnen sport/dansschoenen.

kleuterdans

Beschrijving:Kleuterdans is net als de peuterdans een gezellige, speelse dansles waarbij de fantasie gestimuleerd wordt. Daarnaast wordt er in deze les al meer gewerkt met de basis van de verschillende danstechnieken uit het Klassiek Ballet, Jazz en moderne dans. Daarnaast werken we ook aan muzikaliteit, dansant bewegen en coördinatie. Het dansplezier staat uiteraard voorop.
Leeftijd:Kinderen van 4 - 5 jaar.
Kledingvoorschriften: Voor de meisjes een roze balletpak, roze maillot/panty en roze balletschoentjes. Kleur en model naar eigen keuze. En haren uit het gezicht. Voor de jongens een t-shirt, legging/sportbroek en zwarte zachte gymschoenen.

Klassiek ballet

Beschrijving:Klassiek Ballet, een droom van velen om ballerina te worden. Een mooie sierlijke dansstijl waarbij naast techniek ook muzikaliteit en sierlijkheid heel belangrijk is. Daarnaast wordt er in de lessen ook gewerkt aan een mooie houding, kracht, lenigheid en coördinatie. Dat maakt dat deze les ook een mooie aanvulling is op de andere dansstijlen.
Leeftijd:Dansstudio 91 heeft Klassiek Ballet lessen voor de leeftijden 6-8 jaar en 8-12 jaar.
Kledingvoorschriften:Voor de meisjes een zwart balletpak zonder mouw of met korte mouw, een roze balletpanty en roze balletschoenen. Haren in een knot.Voor de jongens een zwart hemd of t-shirt met korte mouw, een zwarte legging/strakkere sportbroek en zwarte balletschoenen.
* Indien uw zoon of dochter doorstroomd vanuit de kleuterdans les, mag het roze tenue uiteraard eerst afgedragen worden.

Jazz

Beschrijving:De Jazz les is een swingende en energieke dansles. Strak bewegen, los bewegen, coördinatie en grote sprongen maken kenmerken de Jazz dansstijl. Er zijn overeenkomsten met Klassiek Ballet, alleen is de Jazz dans wat vrijer.
Leeftijd:Dansstudio 91 heeft Jazz lessen voor de leeftijden 6-8 jaar en een combinatieles Modern-Jazz voor 8-12 jaar.
Kledingvoorschriften:Voor de meisjes een zwarte legging , een zwart strak hemd en zwarte canvas jazz schoenen. (voor de leeftijd 8-12 jaar mag de top zelf gekozen worden). De haren moeten uit het gezicht zijn. Voor de jongens een zwarte legging/sportbroek, een zwart hemd of t-shirt met korte mouwen en lage zwarte jazz schoenen met veter.
* Indien uw zoon of dochter doorstroomd vanuit de kleuterdans les, mag het roze tenue uiteraard eerst afgedragen worden.


Dansmix

Beschrijving:Dansmix is een les voor kinderen die nog niet zo goed weten welke dansstijl ze leuk vinden of nog niet een dansstijl willen kiezen. De Dansmix les en dan ook meer een orienterende les. In deze les komt Klassiek Ballet, Jazz en een beetje modern en streetdance aan bod. Kortom, een les om van alles wat te proeven.De les is ook goed te combineren met bijvoorbeeld een Klassiek Ballet les of een Jazz les om de dansontwikkeling te verbreden.
Leeftijd:Dansstudio 91 heeft een Dansmix les voor kinderen van 6-8 jaar.
Kledingvoorschriften:Voor de meisjes een zwarte legging , een zwart strak hemd en zwarte canvas jazz schoenen. De haren moeten uit het gezicht zijn. Voor de jongens een zwarte legging/sportbroek, een zwart hemd of t-shirt met korte mouwen en lage zwarte jazz schoenen met veter.
* Indien uw zoon of dochter doorstroomd vanuit de kleuterdans les, mag het roze tenue uiteraard eerst afgedragen worden.


Hiphop

Beschrijving:In de Hiphop les draait het om energie, uitstraling, kracht en creativiteit. Je leert in deze hiphop les niet alleen choreografiën , maar ook veel losse moves om zelf met je creativiteit aan de slag te gaan.
Leeftijd:Voor kinderen in de leeftijd 8-12 wordt er een HipHop les aangeboden.
Kledingvoorschriften:Kleding en sneakers naar eigen keuze. (als het maar wel dansbaar is).


Musical

Beschrijving:Hou jij van zingen, acteren en dansen? En dat allemaal tegelijk. Dan is Musical les echt iets voor jou. Leer repertoire geïnspireerd op bekende en onbekende musicals. Iedere week komen alle drie de disciplines aan bod en werken we uiteindelijk naar een eindresultaat toe waarbij alles samen komt.
Leeftijd:Dansstudio 91 heeft een Musical les voor kinderen van 6-12 jaar.
Kledingvoorschriften:Aansluitende dans/sportkleding naar eigen keuze. Haren moeten uit het gezicht zijn. Dans/sportschoenen voor binnen naar eigen keuze.Voor zowel meisjes als jongens.

Modern-jazz

Beschrijving:Modern-Jazz is een combinatieles waarbij zowel Jazz als Moderne dans aan bod komen. Deze mooie combinatie zorgt voor een variatie aan hoge sprongen, grondwerk, losse vloeiende bewegingen en strakke coördinatie. Bij Moderne dans draait het sterk om dansen vanuit je gevoel. Tijdens de les werk je aan je dansante kwaliteiten, krachtopbouw, lenigheid en dansgevoel.
Leeftijd:Dansstudio 91 heeft Modern-Jazz lessen voor de leeftijden 8-12 jaar en 12-16 jaar.
Kledingvoorschriften:Voor de meisjes een zwarte legging , zwarte canvas jazz schoenen en een top naar keuze. De haren moeten uit het gezicht zijn. Voor de jongens een zwarte legging/sportbroek, een zwart hemd of t-shirt met korte mouwen en lage zwarte jazz schoenen met veter.