Verenigingen

Cultuur- en erfgoedbeschermende verenigingen

Davidsfonds

Contact

Ilse Van Gerven

ilsevangerven@telenet.be

Website

www.davidsfonds.be

Jan van Boendalekring

De Jan van Boendalekring vzw is een cultureel georiënteerde vriendenkring die mensen samenbrengt met breed-maatschappelijke, culturele en wetenschappelijke interesses.

De Jan van Boendalekring houdt zijn bijeenkomsten elke eerste vrijdag van de maand (tenzij anders aangekondigd) behalve in juli en augustus. De leden worden verwelkomd van 20.15 uur af. Om 20.30 uur volgt een causerie.

De sprekers worden met zorg uitgekozen en behandelen een onderwerp waarvoor ruime interesse bestaat. Allerlei thema’s komen aan bod: economie, geschiedenis, muziek, kunst, cultuur, wetenschap, godsdienst, maatschappelijke aangelegenheden e.a. 

Contact

Filip Raport

info@boendalekringtervuren.be 

Website

Koninklijke Heemkundige Kring Sint-Hubertus

De Koninklijke Heemkundige Kring Sint-Hubertus Tervuren is een vereniging zonder winstoogmerk, die werd gesticht in 1946 door een handvol Tervurenaars met belangstelling voor de plaatselijke geschiedenis. De doelstellingen van de Kring zijn :

Zoals het een heemkundige kring betaamt, draagt de vereniging zorg voor het plaatselijke erfgoed, onder welke vorm dat ook bewaard is : bouwkundig, landschappelijk, archeologisch, archivalisch, picturaal…

Contact

Frank Ruttens

0496 38 77 78

franco.ruttens@skynet.be

Website

www.heemkundetervuren.be

Reuzenvereniging

De reuzenvereniging wil haar deel van het immaterieel erfgoed uitdragen in en buiten de gemeente. Ze neemt daarvoor deel aan stoeten of andere evenenmenten die in of buiten de gemeente tervuren georganiseerd worden. De vereniging werkt ook samen met andere verenigingen die het immaterieel erfgoed van de gemeente behartigen.

Contact

Luk Hermans

02/ 767 87 78

info@reuzen.be

Website

www.reuzen.be

Sint-Hubertusgroep De Dragers

Zoals de naam reeds laat vermoeden, dragen deze mannen het houten Sint-Hubertusbeeld. Allereerst tijdens de jaarlijkse Sint-Hubertusviering die plaatsvindt elke laatste zondag van oktober. Men ziet hen echter ook al eens meelopen in een stoet of processie (Elewijt, Lier, Antwerpen). Omwille van hun dragerscapaciteiten zijn zij ook een graaggeziene gast bij andere evenementen in Tervuren. Zo “richten” zei elk jaar de Meiboom op het kerkplein, of verlenen zij hun medewerking aan een theatervoorstelling (Soltau-spektakel najaar 2014).Opmerkelijk is het kostuum van de dragers, dat nog teruggaat op het uniform van een oudere Tervuurse zangvereniging : de Verenigde Ambachtslieden.

Contact

Guy Leclercq

02 782 05 05

guyenjoseline@gmail.com

Vrienden van de School van Tervuren

www.vriendensvt.be

Onze vereniging is ontstaan uit de idee om de negentiende-eeuwse internationaal bekende Tervuurse Schildersschool (‘School van Tervuren”), met onder meer de belangrijke landschapsschilders : Hippolyte Boulenger, Joseph Coosemans, Edouard Huberti, Alphonse Asselbergs, Jules Montigny, Isidore Verheyden, Jean Degreef, Guillaume Vogels en Lucien Frank, opnieuw in de belangstelling te brengen van de inwoners van Tervuren en ver daarbuiten. Niet alleen de oude kunst,  maar ook de moderne Tervuurse meesters, zoals Henry van de Velde, Christian Dotrement, Edmond Dubrunfaut en Roger Somville, evenals de hedendaagse kunstbeoefenaars worden regelmatig in het daglicht geplaatst.

We organiseren taltrijke tentoonstellingen en sinds 1993 de kunsttriënale Furament.

De VST, gesticht in 1987, ligt aan de basis van het ontstaan van de Europese Vereniging van Kunsenaarsoorden “EuroArt”, opgericht in het Europese Parlement in 1994.

Vier maal per jaar wordt een ledenblad “Melijn” uitgegeven.

Contact

info@vriendensvt.be

Beeldende kunsten

Art Tervuren vzw

De vereniging stelt als doel : het verenigen van alle kunstenaars die kunstbeleven in Tervuren, het organiseren of deelnemen aan culturele manifestaties en sociaal-artistieke evenementen, met als doel de kunst, gemaakt door de leden van de VZW te promoten.

Contact

info@arttervuren.be

Website

https://www.arttervuren.be/

Carmyn

Carmyn is een vereniging van amateurs in de beeldende kunsten (schilderkunst, fotografie, beeldhouwkunst…).Meestal werken we rond een bepaald thema en stellen onze werken regelmatig tentoon.

Indien u interesse heeft om deel te nemen, stuur ons een mailtje.

Contact

Josette Luysterborgh

jluysterborgh@gmail.com

Socioculturele verenigingen

Femma Tervuren

Femma Tervuren is een beweging voor dames van alle leeftijden en heeft een waaier van activiteiten. Ben jij creatief? Dan is er onze maandelijkse creaclub waar je in een gezellige sfeer kan breien, haken of ander handwerk maakt. Tijdens de kookdemo ’s leer je verrassend nieuwe gerechten klaarmaken (en proeven!). Regelmatig staan er een geleid bezoek aan een tentoonstelling of een andere culturele uitstap op het programma.

Femma Tervuren heeft ook een groot aanbod aan sportactiviteiten. Wil je aan je conditie werken en tegelijk veel plezier beleven? Dan is er voor jou bodygym op maandagavond, gymtonic op donderdagavond en op dinsdagmorgen onderhoudsgym, telkens voor dames.

De yogalessen (voor dames en heren) zijn een cocktail van meerdere benaderingen van Hatha yoga met veel aandacht voor een correcte ademhaling en voor het ontspannen. Of gaat je keuze naar aquagym op dinsdagavond voor dames en heren. En van april tot september gaan we wekelijks wandelen (Nordic- of gewoon wandelen). Tenslotte zijn er ook zwemlessen voor kinderen vanaf het eerste leerjaar op dinsdag- en vrijdagavond.

Contact

Jo Rombouts

02 767 57 70

jo.rombouts1@outlook.com 

Website

https://sites.google.com/site/femmatervuren

Ferm Duisburg

Van harte welkom bij Ferm Duisburg. Ontdek onze leuke activiteiten en neem deel aan boeiende workshops. Beleef samen met andere leuke dames toffe dingen en geniet van fijne ontmoetingen. Wil jij ook deel uitmaken van onze groep? Word lid en geniet dankzij je lidkaart van Ferm van heel wat voordelen.

Contact

Coosemans Veerle

0478 94 76 44

Website

https://www.samenferm.be/

Ferm Eizer

Van harte welkom bij Ferm Eizer. Ontdek onze leuke activiteiten en neem deel aan boeiende workshops. Beleef samen met andere leuke dames toffe dingen en geniet van fijne ontmoetingen. Wil jij ook deel uitmaken van onze groep? Word lid en geniet dankzij je lidkaart van Ferm van heel wat voordelen.

Contact

Dekerk Hedwige

02 687 76 02

hdekerk@hotmail.com

Website

https://www.samenferm.be/netwerk/lokale-groepen/eizer/20064

Ferm Moorsel

Van harte welkom bij Ferm Moorsel. Ontdek onze leuke activiteiten en neem deel aan boeiende workshops. Beleef samen met andere leuke dames toffe dingen en geniet van fijne ontmoetingen. Wil jij ook deel uitmaken van onze groep? Word lid en geniet dankzij je lidkaart van Ferm van heel wat voordelen.

Contact

Rosa Michielsen

02/782.22.20

rosa.michielsen@telenet.be

Website

https://www.samenferm.be/netwerk/lokale-groepen/moorsel/21088

Gezinsbond Duisburg

Gezinsbond Duisburg heeft als gezinsvereniging als doel de gezinnen te ondersteunen bij het zoeken naar een kinderoppas als je er eens een avondje tussenuit wil,het bezorgen van de kortingskaarten voor het openbaar vervoer,verkooppunt van GSM-NMBS passen -KINEPOLIS tickets, dit met een forse korting op de spaarkaart.Verder 2 maal per jaar een 2de handsbeurs waar de leden van Gezinsbond Duisburg 2 tafels gratis ter beschikking krijgen,in december komt dan de Sint aan huis.

Contact

Philips Alida

02 767 90 68

rogerdecoster2@telenet.beGezinsbond Tervuren

Naast onze populaire activiteiten als de halfjaarlijkse 2e handsbeurs en de kinderoppasdienst is het aanbod van de Gezinsbond is zeer gevarieerd met inhoudelijke, culturele en recreatieve activiteiten, zoals o.a. lezingen en kindervoorstellingen. Ook in de gemeentepolitiek maakt de Gezinsbond Tervuren zich sterk voor de belangen van het gezin.

Contact

Virginie van Mechelen

info@gezinsbondtervuren.be

Website

www.gezinsbondtervuren.be

Gezinsbond Vossem

De Gezinsbond is pluralistisch en democratisch samengesteld en zet zich in voor alle gezinnen in Vlaanderen en Brussel. We verdedigen de belangen van de gezinnen, los van religieuze, ideologische of politieke opvattingen en los van de samenstelling van het gezin (grote en jonge gezinnen, grootouders, gezinnen met veel of weinig kinderen, éénoudergezinnen, gehuwden of samenwonenden, nieuw-samengestelde gezinnen, enz.).

Contact

Hilde Peeters

Website

http://www.gezinsbondvossem.be

Humanistisch Verbond Druivenstreek

HV Druivenstreek is sinds 1975 de plaatselijke afdeling van het Humanistisch Verbond.

HV streeft naar een warme en solidaire samenleving waarin elk individu zich ten volle kan ontplooien. Rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en verdraagzaamheid staan daarbij centraal. HV verdedigt vrijheid, solidariteit, het recht op vrije meningsuiting en zet zich in voor respect voor de wilsvrijheid van het individu.

HV Druivenstreek organiseert o.m. geleide tentoonstellingsbezoeken, gegidste natuurwandelingen en ook elk jaar het Feest van de Vrijzinnige Jeugd voor alle leerlingen zedenleer van het zesdeleerjaar van de Tervuurse scholen.

Contact

Janine Blondeel

janine.blondeel@pandora.be

Website

https://www.humanistischverbond.be 

Jonge Mannenbond Eizer

De Mannenbond, alias Jonge-Mannenbond, is in 1961 door de toenmalige pastoor van Eizer opgericht met de bedoeling het verenigingsleven in Eizer te bevorderen en de integratie te vergemakkelijken van personen die zich te Eizer komen vestigen. De oorspronkelijke naam van de vereniging was Bond der Jonge Vaders.

Contact

Ivan Vanmeerbeek

02 687 49 87

lydia.philips@pandora.be

KWB Tervuren

KWB Tervuren wil mensen bij elkaar brengen. We organiseren activiteiten, liefst in samenwerking met andere Tervuurse verenigingen. Kaartavonden, bijbelen, garagesale in de Ravensteinwijk, kerstfeest in gevangenis “Leuven Hulp”… Zie ook op onze website.

Contact

Dereymaeker Jan

0478 454 253

jandereymaeker1@gmail.com

Website

www.kwbtervuren.be

Landelijke Gilde Eizer

Landelijke Gilden is een vereniging van mensen met een warm hart voor het platteland. We zijn actief in Vlaanderen en Oost-België. Je kan lid worden van onze afdeling IJzer. Vrijwillige bestuursleden trekken er de kar en organiseren activiteiten voor de eigen leden en soms ook voor alle dorpsbewoners. Ben je graag onder de mensen, dan kan je er terecht voor een frisse portie amusement en samenhorigheid. Het aanbod is meestal zeer divers. Een praktische les over tuinonderhoud of koken met streekproducten, een jaarlijks hoevefeest, een fiets- of wandeltocht door de velden, een dorpsontbijt, een aanstekelijk optreden of een griezelige heksentocht, een sportactiviteit, een dag- of meerdaagse reis, het zijn maar enkele voorbeelden van wat je bij ons allemaal kan meemaken. Omdat we gezelligheid belangrijk vinden, maken we graag tijd voor een babbeltje en een frisse pint.

Contact

Tastenhoye Paul

02 767 00 71

tastenhoye.puttemans@belgacom.net

Website

http://www.landelijkegilden.be

Sjokotoff

Sjokotoff is een  vereniging die gezamenlijke vrijetijdsbesteding aanbied in de ruime zin: sport, cultuur, natuurexploratie, leeractiviteiten, … dus, een gezonde geest in een gezond lichaam. Momenteel spelen wij wekelijks gemengd amateur-volleybal wat het regelmatige bindmiddel tussen de leden is. Andere activiteiten hebben eerder een maandelijkse tot jaarlijkse periodiciteit. Iedereen is welkom.

Contact

sjokotoff.tervuren@gmail.com

Website

Lions Club IJsedal Tervuren

Lions Club IJsedal Tervuren, opgericht in 1971, maakt deel uit van Lions Club International met 1.4 miljoen leden verdeeld over 45.000 clubs in 194 landen. In België tellen 274 Clubs samen 7500 leden.

Onder het motto ‘We serve’ trachten wij, vanuit een ondernemersgeest, de levenskwaliteit van onze medeburgers te verbeteren. Samen brengen wij fondsen bijeen om de hoogste noden te lenigen. Onze club besteedde de laatste vijf jaren bijna 100.000,- € aan sociale werken.

De meest gekende actie is de jaarlijkse voedselinzameling in de Kersttijd voor het opvangcentrum Poverello. Al 30 jaar zorgt deze actie voor een voedselreserve waarmee Poverello 6 maanden de dakloze gasten kan voeden.

Cosmos, een opvangtehuis voor ontheemden in de wijk Kuregem (Anderlecht) wordt materieel gesteund.

Ook de 3de wereld wordt niet vergeten. Het belangrijkste project dat wij sinds 2001 ondersteunen is Msandaka, een school voor doofstomme kinderen in Moshi – Tanzania. Dit werd met medewerking van een lokale Lions Club opgericht en wordt nog steeds ondersteund. Gemiddeld eens om de 2 jaar wordt een actie “… voor Afrika” georganiseerd. Vorig jaar was dit “Molens voor Afrika”.

Sinds 2006 wordt Old Timer Tour georganiseerd gevolgd door barbecue waarvan de opbrengst integraal naar een goed doel gaat. Vorig jaar was dat De Kerselaar te Overijse, en dit jaar is dat De Pit, een afdeling van Centrum Ganspoel en gehuisvest in een gebouw in het Centrum van Tervuren.

Daarnaast worden nog meerdere sociale projecten gesteund naargelang de nood zich voordoet: De Eglantier, Healing Horse, …

Sinds vijf jaar wordt een boomplantactie georganiseerd, al dan niet in samenwerking met andere Lions Clubs of lokale verenigingen.

Contact

Alex Clinckx

info@lions-ijsedal-tervuren.be 

Website

www.lions-ijsedal-tervuren.be

NEOS Tervuren

Net op pensioen en zin in nieuwe uitdagingen, toffe ontmoetingen, boeiende uitstappen en interessante voordrachten? Maak dan kennis met NEOS, Netwerk van Ondernemende Senioren.

In een bonte mix van activiteiten vormt kwaliteit steeds de rode draad:

Contact   

Karel van Can (voorzitter)

kavaca@telenet.be

Guy Maes (secretaris)

gdmaes@skynet.be

Website

www.neosvzw.be/tervuren


OKRA Duisburg

OKRA trefpunt Duisburg bestaat reeds sinds 11 oktober 1980, toen nog onder de naam “Kristelijke Bond van Gepensioneerden”, op dit ogenblik zijn wij met 175 actieve leden. Wij wandelen, fietsen, petanquen, spelen met de kaart of rummikub, lijndansen, shownamiddagen, gaan op reis of zitten gewoon gezellig te praten bij een lekker pintje. Kom gerust eens kijken naar onze kaart- of koffienamiddag in de Gemeentezaal van Duisburg, alle 55- plussers zijn van harte welkom. De contactpersonen, data van onze bijeenkomsten en activiteiten kan u vinden op onze site.

Contact

Marcel Roeykens

Website

www.okra.be/trefpunt-duisburg

OKRA Moorsel

Door het organiseren van sociale, culturele en sportieve activiteiten wil ons trefpunt zorgen dat 55-plussers de kans krijgen om elkaar te leren kennen, contacten te leggen en vriendschappen uit te bouwen. Mensen zijn immers sociale wezens met sociale behoeften. We hebben elkaar nodig. Of nog: onder de mensen komen houdt ons jong!

De ledenbijeenkomsten zijn hiertoe de perfecte gelegenheid. OKRA biedt een brede waaier aan activiteiten. Deze zijn minstens even verscheiden als de groep 55-plussers. Zo proberen we ervoor te zorgen dat iedereen zijn gading kan vinden.

Ons trefpunt organiseert iedere 2 donderdag van de maand van 14 uur tot 18 uur een ontspannings namiddag met kaarten en gezelschapsspelen met koffie en broodjes in de parochiezaal van Moorsel.  Iedere dinsdag en donderdagvoormiddag van 9.30 uur tot 10.30 uur lenigheidsoefeningen en/of seniorenbics in de Steenberg in Moorsel. Verder ook diverse activiteiten zoals bowling, fietsen, gemeenschapsdansen, petanque,  wandelen, busuitstappen …

Contactgegevens


OKRA Tervuren

Okra Tervuren centrum is een vereniging die garant staat voor een actieve en zinvolle invulling van de vrije tijd van 55+.

In ons aanbod vinden we danstrainingen, seniorengym, pétanque, bingo, kaartnamiddagen.

Culturele activiteiten worden regelmatig georganiseerd, net als daguitstappen of uiteenzettingen op de ledennamiddagen.

Wie creatief bezig wil zijn, kan deelnemen aan de Crea workshops.

Elke laatste donderdag van de maand is er een ledennamiddag met koffietafel.

Met mensen voor mensen werken in deze steeds evoluerende, multiculturele maatschappij is steeds een boeiende uitdaging.

Meer weten ? Altijd welkom !

Contact

Christiane Selvais

0476 64 92 74

Christiane.selvais@skynet.be

Website

www.okratervuren.be

OKRA Vossem

OKRA wil zoveel mogelijk gepensioneerden optimaal betrekken bij een democratische vereniging en beweging die de gepensioneerden zelf dragen.OKRA laat zich hierbij prioritair leiden door waarden die ontleend zijn aan het Evangelie, de Universele Verklaring van de Rechten van de mens en door de principes van de democratie.

OKRA behartigt je belangen!

OKRA neemt en/of neemt deel aan initiatieven die leiden tot betere levensomstandigheden voor de gepensioneerden en/of tot een betere samenleving voor iedereen.

Contact

Gevers Lea

02 767 02 14

marc.deneux@pandora.be

Website

http://www.okra.be

Pasar

Pasar is een bruisende vereniging, met 290 plaatselijke afdelingen waaronder de afdeling Tervuren, die jaarlijks meer dan 2800 activiteiten organiseert. De Pasar-vrijwilligers zijn echte kenners van eigen streek. Samen met hen op pad gaan is altijd een fijne ontdekking. Wandelingen, fietstochten, culturele uitjes. Er is voor ieder wat wils in het activiteitenaanbod. Onze activiteiten staan open voor iedereen.

Beleving en verrijking staan centraal.

Bovendien ontvangt u als lid tevens Het Pasar-magazine, het meest gelezen vrijetijdsblad van Vlaanderen.

Contact

Geert Vandendriessche

0499 58 54 62

geert.vandendriessche@telenet.be

Website

www.pasar.be/tervuren

Rotary Club Tervuren

Als lid van Rotary International heeft de afdeling Tervuren als doel het samenbrengen van beroepsleiders en leiders uit de zakenwereld die humanitaire diensten verlenen, het bevorderen van hoge ethische standaarden in alle beroepen en het helpen bij het opbouwen van goodwill en vrede in de wereld.Het motto van Rotary is “Service above Self”, waarmee wordt bedoeld: je eigenbelang ondergeschikt maken aan dat van de maatschappij.

Contact

info@rotarytervuren.eu

Website

https://tervuren.rotary2140.org

Samana VossemSamana DuisburgTransitie Tervuren

Transitie verzamelt mensen die ijveren voor een betere leefwereld. We onderzoeken hoe we minder energie kunnen verbruiken, minder vervuilen, soberder leven.

Contact

Website

http://www.transitietervuren.beVlaamse Kring Tervuren

Vlaamse Kring Tervuren is een culturele vereniging, opgericht in 2017. Deze vereniging organiseert zes activiteiten per werkjaar voor wie cultuur wil beleven op een toegankelijk niveau. Allerhande thema’s komen aan bod, uit de domeinen kunst, wetenschap, politiek, muziek, enz. Er worden geen cursussen gegeven, maar Vlaamse Kring Tervuren biedt wel de gelegenheid om in een beperkte groep mensen telkens een afgemeten hoeveelheid kennis te vergaren over één welbepaald onderwerp, waarover ze dan onmiddellijk hun eigen mening kunnen vormen en (als ze dat willen) hierover met elkaar in discussie gaan. De vereniging streeft zo een cultuuropbouw na: hetgeen ter sprake komt is duidelijk en beperkt in hoeveelheid. Alle belangstellenden zijn welkom in deze vereniging, waar Nederlands de enige omgangstaal is. Mensen met een andere achtergrond kunnen er een oefening maken in het gebruik van de taal van deze streek. De kosten bij deze activiteiten worden tot een minimum beperkt.

Feestcomités deelgemeenten

Dorpsraad Eizer

De Dorpsraad van Eizer werd opgericht in 2003 op vraag van het gemeentebestuur van Overijse als een overkoepelend overleg- en samenwerkingsorgaan van alle Vlaamse, sociale en culturele verenigingen van het dorp, natuurlijke personen en instellingen. De Dorpsraad is een feitelijke vereniging die pluralistisch en a-politiek is.Als adviesorgaan van het gemeentebestuur van Overijse spreekt de Dorpsraad van Eizer echter niet alleen de inwoners van Eizer-Overijse aan maar ook die van IJzer-Duisburg.

Het is de taak van De Dorpsraad om het verenigingsleven in Eizer te stimuleren en uit te bouwen, de bevolking actief te betrekken bij de dorpsproblematiek en activiteiten te verrichten die het gemeenschapsleven ten goede komen.

Contact

Luk Fluyt

02 306 48 61

luc.fluyt@pandora.be

Website

http://dorpsraadeizer.drupalgardens.com/

Feestcomité DuisburgStuurgroep Sociale Kerstmarkt

De Stuurgroep Sociale Kerstmarkt is samengesteld uit afgevaardigden van de Cultuurraad Tervuren, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking, de Welzijnsraad en Beweging.net .

Samen met vele vrijwilligers geven ze gestalte aan de Sociale Kerstmarkt die – als sociaal alternatief voor de wildgroei van commerciële kerstmarkten – in Tervuren om de twee jaar plaatsvindt sinds 1994. Kerstmis wordt door de initiatiefnemers aanzien als het feest van de solidariteit met de medemens, met al wie het moeilijk heeft hier en elders. Tevens komt het stuurgroep op voor een rechtvaardige en verdraagzame samenleving.

De Sociale Kerstmarkt is een sfeervol alternatief kerstgebeuren waarbij de Markt van Tervuren wordt omgetoverd tot een wit tentendorp. Het publiek kan er kennismaken met de veelzijdigheid aan sociale initiatieven uit de regio Leuven en Druivenstreek. 35 verenigingen engageren zich voor een zelf gekozen “goed” doel, geven informatie over hun project en bieden eventueel zelfgemaakte kerstartikelen te koop aan. De opbrengst komt integraal ten goede aan de gekozen sociale projecten.

Contact

Tom Vanleeuwe

0495 47 48 01

tom.vanleeuwe@telenet.be

Volksfeesten Moorsel

De volksfeesten worden jaarlijks in Moorsel bij Tervuren georganiseerd ten voordele van een goed doel. Je kan dan genieten van leuke activiteiten en van het speciaal voor de feesten gebrouwen Moorselbier! Bezoek onze Facebook pagina Volksfeesten Moorsel of volg ons op Twitter en Instagram.

Contact

Sigrid Schollen

+32 479 36 06 95

volksfeesten.moorsel@gmail.com

Website

http://www.volksfeesten-moorsel.be/

VossemfeestToneelverenigingen

Toneelkring Tussen-Enin / Ranonkel

Tuss-enin Ranonkel is een toneelvereniging voor jong en jeugd, en een gevestigde waarde sinds meer dan 30 jaar. Twee keer per jaar kan je ons op de planken terugvinden. Eén keer in november waar de kinderen de splinters van de planken spelen en één keer in maart, waar onze oudere garde het overneemt!

Bij Tuss-enin Ranonkel kan iedereen terecht. Je kruipt eens graag in de huid van iemand anders, een podium is je natuurlijke habitat, je wil graag meedraaien in een leuke groep en ervaren wat echte teamspirit is, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Naast onze talenten op de planken, hebben we ook heel wat talenten achter de schermen: decorbouwers, kledingontwerpers, organisatorische wonderen, licht om u tegen te zeggen, grimeurs die de jongste oud maken en de mooiste lelijk en zoveel meer.

Je vindt Tuss-enin Ranonkel met een bar en gezellig terras op de jaarlijkse Vossemse Feesten, maar je kan ook heel wat van onze acteurs bewonderen op de Halloween-wandeling of op de paashazenwandeling en dit jaar zelfs tijdens de Open Monumenten Dag. Bijkomend organiseren we toneelgerichte activiteiten voor jong en oud in het kader van onze producties.

Contact

Pol Mutton

secretariaat@tussenin-ranonkel.be

Website

www.tussenin-ranonkel.beToneelkring Willen is KunnenDansverenigingen

Dansschool SPLIT

Dans is sport, cultuur en kunst. Bewegen op allerhande muziekgenres en ritmes. Het ontdekken van je mogelijkheden en deze creatief benutten in al hun facetten. Een spannende wisselwerking tussen spieren, volhouden en loslaten, doorzetting en beheersing. Fantasieën bij onze kleinsten, vanaf 4 jaar, worden gestimuleerd en de grove motoriek ontwikkeld op een speelse manier. Dit alles kunnen we realiseren dankzij de degelijke pedagogische en professionele begeleiding van onze dansleerkrachten.

Contact

Françoise Mertens

0477 71 95 31 

dansschoolsplit@hotmail.com

Website

www.dansschoolsplit.beDansclub Tervuren

Dansklub Tervuren legt vooral de klemtoon op het sociaal dansen.

Dansen is niet alleen een gezonde hobby, maar ook een plezierige!

In de lessen leren we het verschil kennen tussen ballroom en latindansen.Tijdens de oefenavonden worden de contacten met de andere cursisten gelegd en ondervinden we hoe leuk dansen kan zijn.

Dansklub Tervuren heeft zo al menige mensen samengebracht die vriendschappen voor het leven sloten.De zumbalessen brengen dan weer het pittige ritme waarop we ons volledig kunnen uitleven.

Voor fitheid van lichaam én geest……DANSEN!

Contact

Els Vanrossum

02/767 79 96

dansklub.tervuren@skynet.be

Website

www.dansklubtervuren.be

Muziekverenigingen

Cesarte

Vzw CesArte werd opgericht eind juni 2017 en heeft als doel het geven van muzieklessen. Repetities vinden elke woensdagnamiddag plaats in het ontmoetingscentrum Miel Puttemans.

Contact

+32 (0) 497183749 

Website

https://sites.google.com/view/cesartevzw/homeK.F. Sint-Rochus Eizer

De Koninklijke Fanfare Sint-Rochus werd gesticht in Eizer in 1874 en al zijn we nu meer dan 100jaar oud, we zijn nog steeds niet uitgeblazen. Integendeel! Iedereen die van muziek houdt, jong of oud, is welkom in onze vereniging en vriendschap en loyaliteit zijn minstens even belangrijk als muzikale genialiteit.

Wij zijn trots een eigen jeugdwerking te hebben waaruit we de overgrote meerderheid van onze muzikanten kunnen rekruteren. Sinds 1982 staat ons orkest onder leiding van Luc Vandermosten.

De wekelijkse repetities vinden plaats in de Sint-Jozefschool in Eizer op vrijdagavond. Hier gebeurt ook de muzikale opleiding van onze leerling-muzikanten, die begeleid worden door enthousiaste muziekleraars. Elk jaar organiseren we een muziekdag, een lenteconcert met pannenkoekenavond, een kermisrestaurant, een muziek-weekend en een winterconcert. Daarnaast nemen we deel aan tal van evenementen in het dorp en omstreken.

Een achterban van 200 leden sympathiseert met onze vereniging. Zij komen vooral uit Eizer en naburige dorpen.

Contact

Andrea Tastenhoye

02 687 53 20

Andreatastenhoye@skynet.be

Website

http://www.sintrochuseizer.be

Mailadres

info@sintrochuseizer.be 

K.H. De Ware Vrienden van 't Recht

Onze harmonie ijvert voor de beoefening, het aanleren, en de verspreiding van de muziek.

Zij neemt deel aan concerten, tornooien, festivals, feestelijkheden, en allerhande andere manifestaties.

Zij organiseert zelf ook regelmatig activiteiten om de muziek te bevorderen. Alles geschiedt los van elke politieke, religieuze of filosofische overtuiging.

Onze harmonie heeft een instaporkest voor beginnelingen : De tweekes, alsook een muziekschool voor de jeugd en ouderen.

Onze repetities hebben plaats op vrijdagavond ; onze jaarlijkse concertdagen tijdens het weekend voor Kerstmis

Contactgegevens

Daphne Vanderelst

vossemtwee@gmail.com 

Website

http://www.vossem2.be

K.H. Eendracht Maakt Macht

De koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht is een bloeiende muziekvereniging uit Eizer. De harmonie kan rekenen op zo’n 60-tal enthousiaste muzikanten. Wekelijks oefenen we aan een gevarieerd programma waar zowel jong en oud, liefhebber en meer gevorderde muzikant zijn gading vindt. Naast het “muzikale” is de goede sfeer bij repetities en activiteiten één van de sterke punten van onze vereniging. Nieuwe muzikanten die wensen aan te sluiten zijn steeds welkom, bijkomende opleiding behoort tot de mogelijkheden. De dirigent van de harmonie is dhr. Johan Maes. In 2015 behaalde de harmonie onder zijn leiding 88,3 % op het Provinciaal Orkestentornooi van de Provincie Vlaams Brabant, eerste afdeling.De repetities gaan door op vrijdagavond van 20u.00 tot 22.00 u. in parochiezaal Eysernelle te Eizer.

Contact

Josse Coudre // Gilbert Dehertog

info@emm-eizer.be

Website

http://www.emm-eizer.be

K.H. Sint-Jozef

De Koninklijke Harmonie Sint-Jozef Moorsel is een harmonie-orkest, samengesteld uit enthousiaste en gemotiveerde muzikanten. Het repertoire dat ze spelen onder leiding van Dirk Wambacq is erg breed: klassieke en filmmuziek, maar ook pop en rock. De jaarlijkse kerk- en winterconcerten kennen een trouw publiek. Daarnaast organiseert de harmonie een jeugddag en een activiteitendag voor muzikanten en leden (uitstap, zoektocht, wandeling,…). In 2019 vierde de harmonie haar 100-jarig bestaan. Zin om ook deel uit te maken van deze enthousiaste groep? Neem gerust contact op!

Contact

Ilse Vekemans

02/767.56.87

ilse.vekemans@skynet.be 

Website

http://www.harmoniemoorsel.be

Mailadres

 info@harmoniemoorsel.be 

K.H. Sint-Katharina

De Koninklijke Harmonie Sint-Katharina uit Duisburg (deelgemeente van Tervuren) werd in 1873 opgericht.Sinds die tijd heeft de harmonie er naar gestreefd om, op een aangename en leerrijke manier, onder vrienden muziek te maken. Ondertussen werd er ook de Kleefband opgericht en zijn er een aantal leerlingen in opleiding bij onze harmonie. Wil u meer weten? Klik dan even door op de onderwerpen aan de linkerzijde. Veel leesplezier.

Contact

Smets Wilfried

0496 856 899

w_smets@skynet.be

Website

https://www.facebook.com/K.H.SintKatharina/ 


K.H. Vossem's Voerezonen

De Koninklijke Harmonie Vossem’s Voerezonen heeft drie activiteiten. In de eerste plaats zijn we een harmonieorkest, maar daarnaast hebben we ook een toneelvereniging en een reus. De toneelgroep Kunst en Vermaak ligt momenteel tijdelijk stil maar we hopen snel terug te kunnen starten.Ons harmonieorkest telt een 80-tal muzikanten die elke zondag tussen 10 uur en 12.30 uur repeteren in het repetitielokaal ’t Wiel in Vossem. Het repertoire is heel breed en gaat van klassieke tot moderne muziek, van filmmuziek en popmuziek tot marsen. Onze dirigenten Peter Wouters en Steven Rans proberen altijd een gevarieerd programma aan te bieden. Voor elk wat wils!

Jaarlijks werken we toe naar twee grote concerten: het winterconcert dat telkens in het begin van januari plaatsvindt en het lenteconcert dat in mei doorgaat. Daarnaast nemen we deel aan evenementen in onze gemeente. Zo verzorgen we een kioskconcert tijdens de Vossemse dorpsfeesten en houden we een kermissortie waarbij we al marcherend muziek spelen door het dorp. Onze reus, De Vos Der Voerezonen, vergezelt ons hierbij.

Onze harmonie is ook heel fier op haar eigen muziekschool waar een dertigtal beginnende en al meer gevorderde muzikanten worden opgeleid door professioneel geschoolde lesgevers.

Contactgegevens

bestuur@vossemsvoerezonen.be

Website

www.vossemsvoerezonen.be

Koperensemble Bravoer

Bravoer brengt brassmuziek. De typische brassband-sound… dat is koper, koper en nog eens koper. Echt alléén maar koperblazers dus. Bij Bravoer zijn dat er een veertigtal: van cornet tot euphonium, van althoorn tot trombone. En voor de goedgemikte rechtse en de stevige linkse: de slagwerkers.Concerten van Bravoer zijn niet zomaar concerten. Het koperensemble staat altijd garant voor een avond muziek en entertainment. Soms dolkomisch, soms ontroerend. Soms onstuimig, soms eenvoudig en intiem. Bekijk en beluister een voorproefje van al dat moois op www.bravoer.be en op www.facebook.com/koperensemblebravoer.

De concertkalender van Bravoer garandeert een afwisselend muzikaal jaar. Eind april trapt Bravoer af met de uitbundige Night of the Brass. Bij het Warandeconcert in oktober zet Bravoer een solist in de schijnwerpers. Op tweede kerstdag speelt Bravoer het poëtische Jingle Brass concert ten voordele van een goed doel. Ook buiten deze jaarlijks terugkerende concerten, kan je geregeld een optreden van Bravoer meepikken.

Contact

Roger Derongé

0485/49.77.30

info@bravoer.be

Website

www.bravoer.be

Sopra la Musica 

De Sopra la Musica vzw werd in 2009 opgericht door pianist, filosoof en musicoloog Waldo Geuns. De vereniging heeft als doelstelling om artistieke initiatieven te stimuleren die zich focussen op de interactie van muziek met andere disciplines. Waar muziek centraal staat, worden combinaties aangegaan met kunst, wetenschap en maatschappij. Interdisciplinariteit is op zichzelf geen nieuwigheid, maar is steeds verbredend en brengt een signaal van vernieuwing en toegankelijkheid aan iedere concertganger. Elk project speelt dan ook in zijn publiek en brengt uitdaging door zowel het grote canon van de klassieke muziek en nieuw muziek te brengen in een boeiende en vernieuwde 'open' context. 

Binnen het kader van deze doelstellingen organiseerde de vzw tussen 2009 en 2013 jaarlijks het interdisciplinaire Sopra la Musica Festival (Hasselt). Sinds 2013 worden interdisciplinaire projecten met regelmaat geprogrammeerd in de programmering van de Pulcheria concerten (Leuven), de Smaaksalonconcerten (Hasselt), De Bijloke (Gent), en podia van diverse cultuurinstellingen verspreid over heel Vlaanderen. 

Contact

Waldo Geuns

0476/56.85.49

info@waldogeuns.com

Website

www.waldogeuns.com

Zangverenigingen

Allegro

Hebt u zangtalent? Of alleen maar zin om met ons mee te genieten van zang en samen zijn? Wij verwelkomen u bij Allegro.

Contact

Alex Clinckx

0476 301 624

aclinckx@telenet.be

Furacante

Furacante is een gezellige, zingende bende die ongeveer 30 leden telt. Allemaal volbloed amateurs die wekelijks, onder leiding van enthousiaste en professionele dirigente Dominique Bonkain, gedurende een paar uurtjes door zang de stress en de jacht van het leven van zich afschudden en zich inzetten om het gevarieerde repertorium onder de knie te krijgen en kwaliteitsvolle vierstemmige koorzang te brengen.Wie kan bij ons terecht? Iedereen die goed en graag zingt en lid wil worden van een fijne vereniging! Inzet om regelmatig de repetities bij te wonen en enthousiasme zijn de enige maar belangrijke voorwaarden. Maar vooral ook zijn wij op zoek naar goede mannenstemmen, vooral tenoren!

Zing je graag, kom dan vrijblijvend naar één van onze wekelijkse repetities; hoor je graag hedendaagse en/of klassieke muziek, kom dan eens luisteren naar één van onze volgende optredens!

Contact

 info@furacante.be 

Website

http://www.furacante.be

Non Troppo

Al vele jaren brengt het gemengd koor Non Troppo een mooi wereldlijk repertoire waarmee men aansluiting zoekt bij iedereen die van muziek en zang houdt. De repetities en optredens vinden plaats in De Kam in Wezembeek-Oppem.

Contact

Luc Weverbergh

luc.weverbergh@pandora.be

Sint-Ceciliakoor Moorsel

Het Sint-Ceciliakoor van Moorsel begeleidt sinds 1982 – zo vaak mogelijk tweestemmig – de wekelijkse zondagsvieringen (om 9u45) en de uitvaarten in de Moorselse parochiekerk. De repetities vinden er elke vrijdag plaats, van 14u tot 15 u.Als vriendengroep zet het koor zich ook in voor andere plaatselijke initiatieven, zoals de Moorselse volksfeesten. En een uitstapje en een etentje horen ook bij ons manier van leven.

Contact

Julia Schroeders

02/767 39 14

vanderwegen.schroeders@skynet.be

Sint-Ceciliakoor Tervuren

Het Sint-Ceciliakoor Tervuren verzorgt sedert vele jaren de misvieringen in de Sint-Janskerk. Onder leiding van onze jonge en dynamische dirigent Francesco Van Meeuwen en met de orgelbegeleiding van de virtuoze Rob De Waele werken we aan de uitbouw van een vierstemmig, ambitieus en in hoofdzaak kerkelijk repertoire. Enerzijds luisteren we de gewone zondagsvieringen op, maar tegelijk studeren we een gevarieerd programma in voor de plechtige vieringen op kerkelijke feestdagen. We treden ook op in samenwerking met andere verenigingen (Meiboomplanting, Kerstsamenzang) en enkele keren per jaar houden we een gezellig samenzijn (Sint-Ceciliafeest, busuitstap). De repetities vinden steeds plaats op maandagavond van 19.30u tot 21.00u in de Sint-Janskerk van Tervuren. Zing je graag? Zing je graag in groep? Wil je het fantastische gevoel beleven om samen met anderen muzikale schoonheid te produceren? Zet dan je schroom op zij, stap over de drempel en vervoeg onze rangen!

Contact

Frank Ruttens

0496 38 77 78

franco.ruttens@skynet.be

Website

www.ceciliakoortervuren.vlaanderen

UanaVrijetijdsverenigingen

Bridgeclub Fura

Zin om gezellig samen te zijn? Onze bridgeclub nodigt alle fanaten van dit spel uit om regelmatig samen deze vorm van ontspanning (of is het sport?) te beoefenen.

Contact

Heinsius Rosa

02 767 55 44

pa.aerts@telenet.be

Philatelia Sint-Hubertus

“Een kring waar nieuwe leden steeds welkom zijn”.

Mensen uit Tervuren en wijde omgeving samenbrengen bij het beoefenen van hun gezamenlijke hobby : het verzamelen van postzegels in al zijn aspecten.

Dit in een sfeer van openheid en vriendschap.

Contact

Jean-Pierre Beken

02 767 61 62

tony.dekeyser@telenet.be

Radio Boek Erop

Radio Boek Erop vzw is door een aantal van de toenmalige medewerkers van het gelijknamige lokale radiostation opgericht. De doelstelling van Radio Boek Erop  vzw kaderen in het principe “Utile, Dulci”, “het nuttige aan het aangename paren”. Radio Boek Erop wil het culturele erfgoed welke ontstond tijdens de activiteitsperiode van de gelijknamige radio bewaren en verspreiden. Dit middels (niet limitatief) het organiseren van tentoonstellingen, het realiseren van radio-uitzendingen, het organiseren van fuiven en feesten. Ze wil tevens de vriendschapsbanden onder haar leden en met andere geïnteresseerden versterken en bevorderen. Hiertoe kan de vereniging een volledige waaier van activiteiten organiseren. Het meest in het oog springt ‘De Nacht van Radio Boek Erop’.

Een fuif georganiseerd volgens de beproefde concepten uit de jaren ’80. De opbrengst er van gaat integraal naar het goede doel.

Contact

Hedwig Daineffe

0477 19 01 07

info@radiolipstick.be

Website

https://www.facebook.com/RadioBoenkErop/

Tuinclub Passieflora

Tuinclub PassiEflora bestaat sinds 1998. Wij zijn gepassioneerde tuin- en plantenliefhebbers uit Tervuren en omstreken.

Maandelijks komen we samen en bezoeken tuinen, dichtbij en veraf, nodigen soms sprekers uit, bezoeken kwekerijen …

Jaarlijks organiseren wij een driedaagse tuinreis in België of naar een van onze buurlanden, en verrassen wij onze leden met een uitstap per bus. Bij de meeste uitstappen doen wij aan carpooling.

Iedereen die geïnteresseerd is in tuinen en tuinieren is welkom. Enige voorkennis strekt tot aanbeveling, maar is niet noodzakelijk.

Het lidgeld bedraagt 30€ per jaar (januari-december)

Contact

passieflora3@gmail.com't Festival

Vrienden van Flavirama

De Vrienden van Flavirama zijn een kunstenaarscollectief dat sagen, legenden en volksgebruiken uit de regio op een creatieve en originele manier nieuw leven willen inblazen door de organisatie van unieke evenementen, waar diverse kunsten en het feeërieke een belangrijke rol spelen. Het aldus creëren van een eigen droomwereld bezorgt iedere bezoeker een onvergetelijke ervaring.

Contact

Marc Gaij

0477693563

marcgaij@live.be

Website

www.flavirama.be

Seniorenverenigingen

ActiVpluS

De vereniging heeft als voornaamste doelstellingen:

Wie kan bij ons terecht:

Contact

info@activplus.be 

Website

https://www.activplus.be

Vlaamse Actieve Senioren

Bent u al wat ouder maar jong van geest, wenst u fit te blijven, zeggen sociale uitstappen u wat, dan kan u ons vervoegen voor gezelige activiteiten.

Contact

Voorzitter
Roger Wouters
0477 75 71 61

Secretaris

Mieke Baggerman

0479 48 68 43

vlastervuren@gmail.com

Natuurverenigingen

Appelvink

De Appelvink werd opgericht te Duisburg in de voormalige zaal De Oude Vrijheid – Kerkplein in het jaar 1964. In de jaren zestig werden er meerdere clubs opgericht die zich bezig hielden met het kweken van vogels.

Enkele inwoners van Eizer en Duisburg sloegen de handen in elkaar en na enkele jaren groeide het ledenaantal. De belangstelling voor het kweken van allerhande vogels nam toe.

In de beginjaren werden de tentoonstelling opgefleurd met kleine volières. Meerdere malen werden er te Eizer tentoonstellingen gehouden in de lokale cafés / aanpalend zaaltje bij ‘ De Lode ‘ en bij ‘ Louis Perfect ‘ .

Hier kon men allerlei fazanten, kippen, duiven, enz bewonderen. Maar enkele jaren later bleef het bij tentoonstellen van vogels. Jaarlijks zijn onze kwekers fier op hun werk dat zij realiseerden in het voorbije kweekseizoen.Activiteiten:

Maandelijkse vergadering van het bestuur en/of leden over het kweken en tentoonstellen van vogels.

Jaarlijks een tweetal voordrachten over het kweken en tentoonstellen van vogels.

Jaarlijkse vogeltentoonstelling ( oktober of november ).

Contact

Theo Sevenants

02 – 767 83 01

ritaentheo@gmail.comNatura Zoniën

Over NATURA Zoniën als vaste waarde in de natuurbeleving en –beschermingNATURA Zoniën is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de natuur in en rond het Zoniënwoud. Deze vereniging is ontstaan uit vrijwilligers die in 1981 raap- en overzetacties organiseerden in de Ringlaan en Vlaktedreef te Tervuren.

Hoewel er nog steeds speciale aandacht gaat naar amfibieën, komt een brede waaier aan onderwerpen aan bod. In haar gevarieerde activiteitenkalender vinden we geleide wandelingen terug over vogels, vleermuizen en regelmatig worden er natuurstudie- en werkkampen voor hoofdzakelijk jongeren georganiseerd.

Sinds 1994 werkt de vereniging in het kader van de milieuconvenanten van het Vlaamse Gewest samen met de plaatselijke instanties om dringend problemen van een blijvende oplossing te voorzien.

Contact

Ronny Van Caenenberg

naturazonien@hotmail.be

Website

https://sites.google.com/site/naturazonien/

Natuurpunt VIJL

Natuurpunt VIJL zet zich in voor natuur en landschap in de gemeenten Bertem, Hoeilaart, Overijse en Tervuren. Dit doen we concreet door:

Contact

De Greve Arnout

0475 930 420

arnout.de.greve@pandora.be

Website

http://www.natuurpuntvijl.be

Voerse Neerhof

Culturele vereniging tot veredeling van Neerhofdieren

Enkele van onze doelstellingen :

Contact

Dewit Philip

0478 54 24 55

dewit.voerseneerhof@hotmail.com 

Website

www.hetvoerseneerhof.be

Wijngilde Den TrochelDiverse verenigingen

Fietsersbond Tervuren

De Fietsersbond maakt van de fiets een logische keuze voor alle verplaatsingen.

We zijn een onafhankelijke ledenvereniging die ijvert voor een infrastructuur, verkeersreglement en fiscaliteit die aanzet tot fietsen. De Fietsersbond is actief in meer dan 100 gemeenten in Vlaanderen en Brussel en meer dan 23.500 fietsers zijn aangesloten.

Ook in Tervuren werken we aan een mensvriendelijke mobiliteit en overleggen we met gemeente en gewest over fietsvriendelijke verkeersinfrastructuur. Daarnaast organiseren we regelmatig publieksactiviteiten (gastsprekers, fietsvaardigheden in scholen, ludieke acties).

Contact

Alain Schiffeleers

0473 81 23 31

alain.schiffeleers@gmail.com

Website

http://fietsersbond.be/tervuren

Fura Gidsen

De FURA-Gidsen is een feitelijke vereniging van gediplomeerde gidsen. De vereniging staat ten dienste van Toerisme Tervuren, van organiserende privé-personen en van organisaties voor het inrichten van openbare rondleidingen in Tervuren voor inwoners en bezoekers.Zij komt hiermee tegemoet aan de vraag om Tervuren beter te leren kennen, door gecommentarieerde toeristische, kunsthistorische en culturele bezoeken in Tervuren aan te bieden onder leiding van een deskundige gids.De vereniging wil hierdoor mee instaan voor het bevorderen van een kwaliteitsvol toerisme in Tervuren. Tenslotte is de vereniging FURA Gidsen de spreekbuis van de gidsen naar de officiële instellingen en toeristische verenigingen en bevordert zij de kwaliteit van de door haar leden verleende service.

Contact

Piet Vandenpoel

02-768 19 32

piet.vandenpoel@skynet.be

Grute Plattoo

De Grute Plattoo is een vzw die is ontstaan uit een groep vrienden uit Vossem en omstreken. Ze organiseert allerlei evenementen om de mensen te laten buiten komen en het echte dorpsgevoel te beleven. De volledige opbrengst wordt altijd integraal geschonken aan een zestal vaste goede doelen.

Het belangrijkste jaarlijkse evenement zijn de Grute Plattoo Feesten in Vossem tijdens het laatste (kermis)weekend van augustus. Maar daarbuiten zijn er ook nog bakschiettornooien, pensenkermissen, paaseierenacties en veel meer.

Contact

Geert Desmet (voorzitter)

0477 43 18 53

info@gruteplattoo.be

Website

www.gruteplattoo.be

Mutoto

Het Mutotoverhaal begint in de zomer van 2003 als twee van onze leden naar Lubumbashi trekken in het kader van een project rond speelpleinwerking. Zo leren ze OMM kennen, een NGO die zich in Lubumbashi inzet voor de opvang en begeleiding van straatkinderen. Kinderen die dakloos zijn omdat ze thuis beschuldigd werden van hekserij en buiten gegooid werden. Maar ook kinderen die zelf voor de straat kiezen omdat ze (vaak terecht jammerlijk genoeg) hun overlevingskans hoger inschatten dan thuis.

Om te overleven stelen de straatkinderen of prostitueren ze zich. In het beste geval bedelen ze of voeren ze kleine werkjes uit in ruil voor wat geld. OMM probeert deze kinderen opnieuw een echte toekomst te geven. De NGO zorgt voor opvang van de straatkinderen en probeert hen te herenigen met hun gezin. Als dat niet mogelijk is, biedt men hen medische zorgen, onderwijs en beroepsvorming aan.Terug in België besluiten ze dat ze hun steentje willen bijdragen om de werking van OMM te garanderen. Want voor wat OMM doet, is uiteraard geld nodig, veel geld. En zo werd Mutoto geboren. Mutoto organiseert jaarlijks verschillende activiteiten in en rond Duisburg. Voor een overzicht van al onze acties, kan je steeds terecht op onze website of facebookpagina. Ons motto is “drink een pint, het helpt een kind”. Wat verwijst naar de twee belangrijkste basisprincipes van Mutoto: solidair zijn en plezier maken. Wij hebben ontdekt dat die twee perfect hand in hand kunnen gaan.

Contact

Benny Hermans

0479 87 22 68

hermans.benny@gmail.com

Website

www.mutoto.be

Nederlandse Vereniging

De Nederlandse Vereniging is een gezelligheidsvereniging en verschaft een ontmoetingsplaats voor Nederlandstaligen die vooral in Brussel en omgeving wonen. De vereniging heeft zijn eigen clubgebouw met bibliotheek en biljartzaal in het centrum van Tervuren. De Vereniging organiseert culturele en sociale activiteiten waaronder lezingen, concerten, schilderen, lunches en sporten zoals bridge, golf, biljarten en schaken. Regelmatig worden er excursies georganiseerd naar musea en andere bezienswaardigheden.

Contact

+32 (0)2 7677687

secretaris@nederlandse-vereniging.be

Website

www.nederlandse-vereniging.be

Ouderraad GBS Vossem

Contact

Annelies Oversteyns

+32 477 46 84 59

ouderraadgbsvossem@gmail.com

Parochiefederatie Tervuren

Vrijwilligers van de parochie Tervuren ijveren ervoor om de kerkelijke vieringen in en om de Sint-Janskerk de nodige luister te geven. Zij trekken ook mee aan de kar bij de organisatie van sociale evenementen zoals : de sociale kerstmarkt, de jaarlijkse actie “Soep op de Stoep” en de jaarlijkse Meiboomplanting.

Contact

Herinckx Jan

02 731 2686

jan.herinckx@skynet.be

Ubuntu

Ubuntu intercultureel Tervuren vindt haar inspiratie in een Afrikaanse filosofie van verbinding, ‘Ubuntu’. Al 5 jaar lang brengt Ubuntu mensen van verschillende nationaliteiten samen in Tervuren en ontstaan er veeltalige vriendschappen. De groep organiseerde de voorbije jaren verschillende succesvolle activiteiten.

Meer info: https://ubuntu-tervuren.be/
Mail: info@ubuntu-tervuren.be

K.H. Sint-Jozef

De Koninklijke Harmonie Sint-Jozef Moorsel is een harmonie-orkest, samengesteld uit enthousiaste en gemotiveerde muzikanten. Het repertoire dat ze spelen onder leiding van Dirk Wambacq is erg breed: klassieke en filmmuziek, maar ook pop en rock. De jaarlijkse kerk- en winterconcerten kennen een trouw publiek. Daarnaast organiseert de harmonie een jeugddag en een activiteitendag voor muzikanten en leden (uitstap, zoektocht, wandeling,…). In 2019 vierde de harmonie haar 100-jarig bestaan. Zin om ook deel uit te maken van deze enthousiaste groep? Neem gerust contact op!

Contact

Ilse Vekemans

02/767.56.87

ilse.vekemans@skynet.be

Website

http://www.harmoniemoorsel.be