Concursul Internațional

„Cu poluarea nu-i de joacă”

CONCURSUL INTERNAŢIONAL

”CU POLUAREA NU-I DE JOACĂ!”


 

Clubul Copiilor Huşi – structură a Clubului Copiilor „Spiru Haret” Bârlad în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui organizează CONCURSUL INTERNAŢIONAL ”CU POLUAREA NU-I DE JOACĂ!”.

Concursul se adresează tuturor elevilor şi preşcolarilor din ţară şi străinătate.

Motivarea proiectului

Înţelegerea modului în care umanitatea este legată de natură şi implementarea acestei idei, prin joc, în rândul preşcolarilor şi elevilor.

În viaţa fiecarui copil, jocul ocupă, evident, locul preferat. Pentru copil, aproape orice activitate este joc: “Jocul este munca, este binele, este datoria, este idealul vieţii. Jocul este singura atmosferă în care fiinţa sa psihologică poate să respire şi, în consecinţă, poate să acţioneze” (Claparede).

Jocul reprezintă pentru copil ceea ce reprezintă munca pentru adult. Dacă adultul se simte competent prin lucrările sale, copilul se simte important prin succesele obţinute în joc.

Prin urmare, cunoscând locul pe care îl ocupă jocul în viaţa copilului, ne dăm seama de eficienţa folosirii lui în procesul instructiv-educativ. În sistemul influenţelor ce se exercită în vederea creşterii acţiunii formative a şcolii,  jocul didactic are un merit deosebit în pregătirea copiilor pentru o viaţă activă si creativă.

   Obiectivul general /scopul

Obiectivul genaral al proiectului este să insuflăm spiritul protecţie faţă de natură încă de la cele mai fragede vârste.

Scopul este implicarea activă a copiilor în activităţi pentru remedierea efectelor acţiunilor distructive, prin diversificarea activităţilor de timp liber.  În sprijinul acestuia se urmăreşte realizarea unei culegeri de materiale şi mijloace didactice care poate fi folosită cu succes în activităţile din Palatele şi Cluburile Elevilor (şi nu numai).

Obiectivele specifice ale proiectului:

- Conştientizarea elevilor asupra efectelor negative ale poluării;

- Conştientizarea necesităţii reciclării materialelor;

- Implicarea activă a copiilor în activităţi pentru remedierea efectelor acţiunilor distructive;

- Identificarea şi corelarea agenţilor/factorilor care influenţează echilibrul ecologic;

- Dezvoltarea personalităţii tinerilor prin educarea unor concepte sociale ale acestora, cum ar fi comunicarea, munca în echipă, integrarea în echipă, asumarea rolurilor în echipă;

Concursul se adresează tuturor elevilor si preşcolarilor din ţară şi străinătate.