Solana

Solana is klaar voor de toekomst

De Solana cryptocoin krijgt de aandacht van experts in crypto op blogs en sociale media. Dit is verklaarbaar omdat Solana een zeer sterke cryptocurrency blijkt te zijn met een zeer stevige valuta: de SOL. Solana crypto is door bekende techneuten ontwikkeld in Zwitserland een eigen blockchain. Deze blockchain kan iets wat andere netwerken, platformen en blockchains zoals Ethereum, niet lukt. Snelle transacties maken. Mede daardoor heeft Solana zich bewezen en mag ze gezien worden als als een stevige pionier in de crypto niche. In dit bericht vertellen we je alles over Solana, de coin, het netwerk en wat we mogen verwachten.


Solana SOL blockchain


De Solana blockchain, het Solana platform is geliefd en populair. Dat komt vast en zeker omdat Solana een probleem heeft aangepakt en opgelost dat lange tijd gespeeld heeft. m dit uit te leggen en duidelijk te illustreren kijken we even naar de blockchain van Ethereum (ETH). Transacties op de Ethereum blockchain duren ongehoord lang en vergen dan ook nog eens hoge kosten. De kleinste transacties kosten gigantisch veel geld en daarmee maakt Ether zich ongeloofwaardig. Dit schiet haar doel ver voorbij. De koers van Ethereum is zeer hoog gewaardeerd, de blockchain van Ethereum werd niet meer gewaardeerd ondanks dat het in crypto land van cruciaal belang is om snelle, veilige en goedkope transacties te kunnen verrichten. Solana SOL blockchain rekent definitief en hardhandig af met hoge kosten en trage transacties. Op de blockchain kunnen meer dan 700.000 transacties per seconde worden gedaan. Een transactie kost gebruikers nauwelijks iets. Dat wordt dan ook door velen gezien als een groot pluspunt en daardoor worden er steeds weer nieuwe projecten gelanceerd op Solana’s netwerk.


Solana blockchain projecten


De blockchain van Solana SOL is nog steeds groeiende. Almaar meer bedrijven doen hun zaken middels Solana, vooral door de snelheid en de uiterst goedkope fees. Er zijn al honderden projecten gelanceerd op de blockchain en er staan er nog velen op het punt te beginnen. Veel besproken voorbeelden van projecten op Solana zijn Solchicks, Star Atlas, Mango Markets en Solice. Stuk voor stuk grote en duurzame projecten die goed bij de visie van Solana. Iedereen die reikhalzend zoekt naar nieuwe kansen op de cryptomarkt zou zich zeker eens moeten verdiepen in de blockchain van Solana en SOL.


SOL van Solana


De SOL is de drijvende kracht achter het netwerk, de blockchain, van Solana. Deze token is tevens de munt waarmee je acties op de blockchain doet. De SOL wordt op vrijwel alle crypto beurzen aangeboden, waaronder Coinbase, Bitmart en Binance. Via SOL kun je drie dingen doen, namelijk de volgende.


Staken


Elke SOL holder die SOL wil staken, wordt daar goed voor beloond. SOL betaalt stakers nog meer SOL. Een mooie manier om extra Solana een passieve inkomstenbron te hebben.


Beleggen


SOL is ook de munt met welke je gemakkelijk en snel kunt beleggen of investeren in blockchain projecten.


SOL als stemrecht


SOL holders hebben tevens stemrecht op zaken die spelen in de community.


Conclusie over Solana

Solana is een meer dan geslaagde cryptocoin met een goed ontwikkelde blockchain. Solana SOL deed iets dat veel andere cryptomunten niet konden. Het Solana platform is namelijk in te zetten voor snelle transacties tegen geen kosten. Dat feit trekt natuurlijk heel wat nieuwe projecten aan. Solana SOL zal in de toekomst zeker een belangrijke rol gaan hebben in de toekomst van crypto. Denk maar eens aan de metaverse, waar nu zoveel over wordt gesproken, maar ook aan NFT’s en web 3.0. Dat zijn mooie projecten waarin Solana SOL al voorop loopt.