club
La Pilota valenciana és part del nostre patrimoni cultural com a poble i és un dret i un deure de tots els valencians i valencianes conèixer-la i respectar-la.
PRESENT DE LA PILOTA VALENCIANA A CASTELLÓ
Actualment des de 2019, fins la recent reobertura del trinquet com a municipal, la falta d’instal·lacions havien baixat l’activitat de pilota a Castelló, redüint-la a res, pero amb la nova estrenà del trinquet, en este cas ja com a municipal, esperem tornar a donar-li tota la seua esplendor i tornar a ser una escola i club de referència!!
Des de 2019 tornem a participar en campionats i hem obert l'escola de pilota per a que tot el poble puga seguir disfrutant de partides al nostre poble.
Per a poder seguir amb el projecte, hem creat 3 modalitats de socis: SOCI COLABORADOR, SOCI JUGADOR NO FEDERAT i SOCI JUGADOR FEDERAT, per a poder cobrir les necesitats actuals dels socis. Podeu vore més informació sobre les modalitats de soci des d'ací
HISTORIA ESCOLA I CLUB DE PILOTA A CASTELLÓ
La pràctica de la pilota mai havia estat estructurada i es practicava sols de manera aficionada al trinquet, fins que el 1982 el mestre de primària al col·legi Severí Torres, Salvador Murillo, molt apreciat al poble, va començar a impulsar al mateix col·legi com activitat extraescolar i el mateix any iniciava l’escola de pilota els dissabtes de matí al trinquet.
Gràcies a l’entrega de Salvador, l’escola fou agafant a poc a poc popularitat fins arribar a tenir prop de 50 alumnes. Salvador es feu càrrec fins el 1994, i durant aquesta primera i llarga etapa va aconseguir que l’escola de pilota de Castelló fora envejada per la resta, obtenint els primers grans títols en les competicions escolars i sent bressol de nombrosos jugadors com els ja nomenats Agustí i Fede, també com Armando, German i Juan Carlos de Bicorp, Antoniet de Rafelguaraf entre altres.
Trofeu de Festes de l'escola temporada 1999-2000
Del 1994 fins el 1998 l’escola passà al càrrec de Salvador Aparicio, exalumne de Salvador, una etapa que finalment es va convertir en una escola de transició, ja que la implicació d’aquest no fou l’esperada i molts alumnes acabaren abandonant l’escola.
El 1998 Aparicio va abandonar el càrrec i la junta de l’escola va decidir que el fill del trinqueter, també Batiste Llopis, fora la persona encarregada. En aquesta tercera etapa l’escola va reviscolar, gràcies al nom que Batiste tenia com a jugador i la gran implicació que hi havia dels pares i mares dels alumnes, poc a poc foren més els alumnes inscrits fins arribar al nombre de vora 50 xiquets i alguna xiqueta, i els diferents equips repartits en diferents categories escolars tornaren a aconseguir títols per al poble.
A més a més el 13 de maig del 2004 es va crear el Club de Pilota Valenciana Castellonense i l’escola es va vincular al club l’any següent.
Els dos anys posteriors foren els millors en quant a èxits esportius, tant que 2007 l’escola va rebre reconeixement durant el dia de la pilota com a millor escola de pilota de la temporada 2006-2007. A més a més el club havia aconseguit arribar a les semifinals del campionat autonòmic en 1ª Categoria i fou capaç d’organitzar el I Trofeu de joves durant eixe estiu al carrer. Però malauradament aquest any fou l’últim d’aquesta tercera etapa. Batiste va decidir abandonar l’escola i sota la decissió del seu pare en tancar el trinquet amb motiu de fer pressió a l’ajuntament per que aquest li’l comprara i l’escola no va poder continuar i quasi tots els alumnes desapareixeren. Sols alguns més menuts com els pilotaris actuals Seve i Ian continuaren a l’escola de Càrcer i els més majors amb més afició com Ricard, Marrahí, Guillem i Dani poderen continuar l’activitat entrenant amb escoles de tecnificació i competint pel recent club amb les diferents competicions, tot i que Batiste va retirar la clau del trinquet definitivament en març del 2008 i el club es quedava sense instal·lació.
Tot i les limitacions es continuaren realitzant activitats de pilota fora del trinquet gràcies la implicació i les ganes immenses de la gent del club, per intentar que la pilota continuara i no morirà al poble.
De la mà de Ricard i Guillem Sentandreu tornaren a realitzar escola de pilota al Col·legi Severí Torres els dimecres per la vesprada i als frontons municipals els dissabte de matí des de maig del 2008 a juny de 2009, però i tot i que arribaren a assistir fins a 19 xiquets i xiquetes la limitació de les instal·lacions impedia el funcionament digne de l’escola i es va decidir fins a no tenir-ne més adequades no continuar.
No obstant l’activitat del club, tot i no tenir instal·lacions i utilitzar les dels pobles veïns va continuar una temporada més. Durant la temporada 2009-2010 es va arribar a tenir 5 equips en competició i un llistat de 50 membres el 2009. A més a més durant els juliol de 2008 i 2009 es va organitzar als frontons de poliesportiu un campionat de frontó a mà amb gran participació, que ja no va tenir una tercera edició a causa del mal estat en que ja es trobaven els frontons amb deficiències des de la seua construcció.
La falta d’instal·lacions i la dificultat afegida de tenir que desplaçar-se fora de casa va provocar que deixaren de participar en 2010 i el club va decidir paralitzar la seua activitat fins a tenir disponibilitat d’instal·lacions.
Per tal de donar-se d'alta com a soci cal omplir el seguent formulari i domiciliar el pagament des del botó