Stel je kandidaat voor de syndicale verkiezingen

Van 24 april tot 26 mei organiseert het COV syndicale verkiezingen. Maar natuurlijk geen verkiezingen zonder kandidaten op de kieslijst. Ook jij kan tijdens de volgende mandaatperiode het verschil maken voor jouw collega’s. Als vakbondsafgevaardigde krijg je de kans om inspraak op jouw school mee vorm te geven als gedreven COV-kandidaat. Al overtuigd? Stel je dan snel kandidaat! Dit kan nog tot 30 maart. 


Nieuwsbrief februari


Uitdagingen voor kwaliteitsvol onderwijs

Kring Ieper organiseert een lerarendag

We organiseren samen met het museum een lerarendag (14 april) waar de 2 pedagogische projecten voor de lagere school worden voorgesteld en waar de leerkrachten van de lagere school (samen met hun kinderen) gratis kunnen aan deelnemen.

Kring Roeselare-Izegem eet insecten

Op 8 februari 2023 werden de vakbondsafgevaardigden ondergedompeld in de wondere wereld van de insecten. Lies Hackelbracht bracht er een educatieve sessie over. 't Boeiende eraan was zeker het feit dat onze VA's ook eetbare insecten proefden. Na deze didactische uiteenzetting trakteerde het kringbestuur in 't Haantje.  We maakten hiervan gebruik om Bart Strynck te bedanken die jarenlang een superactieve VA was.Siska en haar team zorgden voor een passend lied.Bart, geniet nu maar van je welverdiend pensioen!

We waren uiteraard ook heel tevreden dat de inspraakcoördinatoren op onze uitnodiging ingingen. Bedankt Leentje en Chris voor de enorme steun en engagement voor de leden van onze kring. En.... uiteraard wensen we zeker aan alle vakbondsafgevaardigden een dikke pluim te geven voor al het werk dat ze verrichten voor het welzijn van de collega's.


Afscheid Carine Raepsaet

Op vrijdag 20 januari namen we, na de maandelijkse vormingsnamiddag van de VA’s van kring Kortrijk, afscheid van onze ontslagnemende voorzitster Carine Raepsaet. Hoe lang ze voorzitster was, daar hebben we het raden naar. We vermoeden dat ze dat ruim 25 jaar met heel veel passie deed. Daarom werd haar een bijzonder mooie ruiker bloemen en een gastronomische menu aangeboden. Wij zijn Carine dan ook heel dankbaar voor al het syndicaal werk dat ze voor de kring deed. Wij vinden het jammer dat we nu verder moeten zonder haar ‘syndicale ring’ waarmee ze aandacht vroeg tijdens de bijeenkomsten, zonder haar plagerige manier van dingen te duiden die beter konden, zonder haar onvoorwaardelijke steun voor de kringleden, zonder… Carine belooft ons echter dat we haar af en toe zullen zien tijdens de maandelijkse bijeenkomsten en dat we steeds beroep op haar mogen doen. Nu neemt ze de taak van secretaris op in het Sectorcomité Pensioenen. Carine, wij gaan je missen, maar dankzij je jarenlange voorzitterschap weten we hoe we de zaak verder in goede banen kunnen leiden.

nieuwjaarsbijeenkomst

Op 3 februari kwamen naar jaarlijkse gewoonte de raadsleden en de leden van de verschillende sectorcomités samen om het glas te heffen op 2023. Dit jaar ging de samenkomst door in Izegem salons Gistelhove.

De provinciale voorzitster mevr. Nancy Dewulf sprak lovende woorden uit naar de aanwezigen en heel speciaal naar mevr. Marian Goeman die het  voorbije jaar afstand nam van haar mandaat als provinciale secretaris. Het takenpakket was enorm en dit voerde ze steeds nauwgezet uit.

Proficiat Marian voor alles wat je deed voor het COV en in het bijzonder voor het COV West-Vlaanderen.

Dat het je verder goed mag gaan!Met deugddoende muzikale achtergronden, gezellige onderonsjes, smaakvolle hapjes en blij terugzien van veel COV-vrienden kunnen we nog nagenieten van een sfeervolle avond.

Infodagen eind augustus 2023

Kleur die dag alvast maar groen 😉

Oproep aan de senioren: 

Zin om mee te reizen naar ' het Toscane van Kroatië '? De reis naar Istrië gaat door van 5 juni tot 12 juni 2023. Een aanrader!

Wie interesse heeft, contacteer corteville.marcel@scarlet.be