Notícies

Entrega del xec

Avui l'Anna que és voluntària a Pallassos sense Fronteres ens visita per recollir el Xec dels diners que hem recollit. Ens explica quina és la feina de l'entitat i també la seva experiència. Seguidament li expliquem com ha funcionat el projecte i per acabar ens fa una petita representació.

Moltes gràcies Anna, esperem notícies teves.


< Si cliqueu a la foto podreu veure el vídeo de la jornada >

Tancament del projecte

Avui ens reunim totes les cooperatives del Lluçanès per tancar el projecte. L'acte el fem a Santa Creu, a la seu del Consorci del Lluçanès, amb parlaments de l'alcalde Josep Mª Freixenet i Isaac Peraire. Seguidament cada cooperativa exposa els seus aprenentatges i fa entrega del seu xec i finalment rebem els diplomes. Per fer el tancament acabem amb un pica pica.



< Si cliqueu a la foto podreu veure el vídeo de la jornada >

Feina dels tresorers

Els tresorers després de fer el recompte de despeses, extreuen els números de beneficis nets i fan el retorn del capital inicial que havia posat cada soci i sòcia a l'inici del projecte.

Jornada de cooperatives

Els socis i sòcies de la cooperativa X-Fer han assistit a la jornada de cooperatives d'Osona. Ens hem trobat més de 400 alumnes a l'espai del Recinte del Sucre a Vic per compartir les diferents experiències a partir d'un Speed dating i un plató de comunicació i després d'esmorzar hem tingut 30 minuts per decidir el material i muntar una parada que abans d'acabar ha estat valorada per una instagramer coneguda.


Ha estat una gran experiència!

FEM PARADA

Avui tots els socis i sòcies de la cooperativa X-Fer ens hem organitzat per fer la parada al mercat de Prats intentant atreure els clients perquè ens passin a veure i comprin o facin una donació per PALLASSOS SENSE FRONTERES.

Teniem diferents activitats a fer; persones que atenien els clients, 4 socis disfressants de pallassos per atreure clients, aquests repartien flyers. Socis que controlaven la part de la tòmbola i uns altres la part de les donacions. Ha estat una autèntica experiència, ho hem vengut gairebé tot.


Moltes gràcies a tots /es aquells que ens heu passat a veure.

Tenim la primera comanda online!

Rebem la primera comanda online, ens fa molta gràcia rebre correus per fer reserves de productes. Vam acordar la quantitat, el dia d'entrega i el preu que prèviament ens havien demanat en format pressupost. A més a més, ens fan arribar una foto del producte rebut.


Moltes gràcies NOEL!

Taller de vendes

Divendres avui 27 de maig, el Ramon de l'empresa Betara ens ha visitat per explicar-nos diverses coses. Ens ha explicat què cal fer per demanar l'espai de parada a un mercat, què cal tenir en compte per posar el preu els nostres productes, com hem de muntar la parada, l'organització, la importància del màrqueting... i moltes altres coses molt interessants, ho hem anotat tot. Moltes gràcies Ramon.

Comencem a produir!

Avui els socis i sòcies de la cooperativa ens posem a treballar amb els prototips escollits per poder convertir-los en productes finals i així poder-los comprar el dia del mercat.

Així doncs, ens posem a TREBALLAR! Tots estem molt motivats per poder produir el màxim.


Us esperem!

Taller de màrqueting i comunicació.

Dimecres 11 de març han vingut la Maria Faura, la Marta Homs i la Mònica Jofre del Consorci del Lluçanès.

Hem fet el taller de màrqueting i comunicació. Elles ens han explicat com ens hem de comunicar amb la gent si volen vendre, com hem de muntar i decorar la nostra parada per tenir èxit.... és a dir, l’impacte que reben els nostres ulls quan comprem.

Hem après moltes coses i hem agafat moltes idees que de ben segur utilitzarem en el que ens queda de projecte.


Estudi de mercat

Els socis i sòcies de la cooperativa hem fet un estudi de mercat amb els alumnes de l'escola i els pares, mares i familiars que el dia de portes obertes ens van visitar.

Consisteix en anar a les classe per exposar el nostre projecte, la nostra cooperativa. Un cop finalitzada aquesta explicació, vam donar una petita graella per tal de que els nostres fidels espectadors contestessin les preguntes, si ho compraries o no i a quin preu, també vam presentar la graella als pares i mares que van venir el dia de portes obertes.

Quan ja teníem les respostes de tothom, a l'hora de classe vam fer el recompte i ara ja sabem quins productes poden tenir més èxit.


Cooperativa X-Fer

Presentem la cooperativa X-Fer a la resta de companys/es de l'escola. Utilitzem vocabulari entenedor ja que n'hi ha de molt petitons però amb els de 4rt ja anem introduint vocabulari perquè el comencin a conèixer. Com vam fer amb els pares i mares, els demanem que participin a l'estudi de mercat. A cicle mitjà els demanem que ens diguin si comprarien el producte i a quin preu ho farien, en canvi, els nens i nenes de cicle inicial els demanem només si el comprarien ja que per ells/es és un concepte més difícil. Ara ens toca fer el buidatge i decidir quins seran els productes que traurem a la venda el dia 20 de maig.

Presentem la nostra cooperativa

Avui hem presentat la nostra cooperativa a les famílies que han visitat l'escola. Els hem explicat què és la cooperativa, quin és el procés que hem seguit, els documents que hem utilitzat, com ens organitzem.... a més a més, hem presentat de manera oficial la nostra web i finalment els hem demanat de participar a l'estudi de mercat que estem fent per tal de saber la seva opinió i així saber quins seran els productes que tindran més sortida.


11/03/2018

Ja tenim el logo digitalitzat!

Avui rebem un correu de l'Adrià on ens diu que ja ha pogut digitalitzar el nostre logo, a més a més, ens exposa algunes propostes que creu que ens poden servir. Moltes gràcies Adrià.

Triem els PROTOTIPS

Després de fer les presentacions els socis i sòcies voten i trien quins seran els prototips que desenvoluparan i produiran per posar a la seva parada.

Ha estat una activitat molt interessant on ens ha costat posar-nos d'acord i escollir les quantitats de cada un d'ells.

Aquí us deixem un recull de tots els que hem presentat, alguns hem necessitat alguns aclariments i concrecions. Properament començarem a produir els nostres productes.

Taller de finançament

Avui la Montse, la directora de l'Oficina de La Caixa de Prats de Lluçanès ens ha vingut a explicar què és el finançament, què és un préstec, com l'hem de sol·licitar, on el podem demanar... ens ho ha explicat molt bé, tot a partir d'exemples que ens han fet l'explicació més pròxima a nosaltres. No s'ha tractat d'una conferència on només parlava ella si no que ha estat una trobada on hem pogut interactuar en tot moment, debatre i compartir el coneixement.

Després de la informació més relacionada amb el projecte i sense allunyar-los de la línia financera els alumnes hem fet diverses preguntes de temes relacionats que ens generaven dubtes. Hem après molt i ens ho hem passat molt bé.

Moltes gràcies Montse!

Presentem els nostres PROTOTIPS.

Els socis i sòcies de la cooperativa presentem els prototips que cadascú ha pensat a la resta de socis. D'aquests prototips en sortiran alguns d'escollits que seran els productes finals que vendrem a la nostra parada. Han sortit autèntics prototips, hem valorat el cost, el temps de construcció, els materials... i a partir de tots aquests aspectes hem escollit els productes finals.

Article que enviem al 9+PETIT

PROJECTE D’EMPRENEDORIA

Amb l’afany de conèixer i fomentar l’esperit emprenedor dels nostres alumnes, aquest curs, l’escola FEDAC Prats ens afegim al Projecte CuEmE de la Diputació de Barcelona, un projecte semblant el que vam desenvolupar el curs passat, un projecte d’emprenedoria amb els alumnes de 5è i 6è de primària.

L’objectiu és impulsar actituds i capacitats emprenedores, donant un enfocament més actiu i creatiu en el treball interdisciplinar que estem portant a terme.

Els nostres alumnes:

“Fa uns dies vam rebre un correu electrònic del Consorci que ens informava que ja teníem el CIF (Codi d’ Identificació Fiscal) això vol dir que a partir d’ara ja podem començar a organitzar-nos i a produir per què ben aviat puguem sortir al mercat a vendre els nostres productes.

Aquest curs ho farem sota el nom de la Cooperativa X-Fer, un nom que juga amb doble sentit, la idea del projecte és engrescadora i tots els nens i nenes tenim moltes ganes de tirar-la endavant.“

Els mestres:

“Valorem positivament una experiència tant enriquidora on els alumnes han demostrat un alt grau d’implicació i treball. MOLTES FELICITATS A TOTS/ES!”


Fem una petició a l'Adrià Davins.

Els socis i sòcies de la cooperativa X-FER escriuen una carta a l'Adrià Davins, el noi que ens va fer el taller del logotip per demanar-li si els hi podria digitalitzar el logotip, pocs dies després rebem un email amb la resposta de la nostra carta. Com que estem de vacances de nadal no veiem la resposta fins que tornem a reprendre les classes així que de seguida que ho veiem li tornem resposta i en acabar la jornada escolar la presidenta i el vicepresident li porten el logotip que hem escollit entre tots, dibuixat en una làmina, a l'Adrià. Ara només ens falta esperar i veure el resultat en format digital. Quins nervis i quina emoció!


Moltes gràcies per avançat Adrià!

TALLER D'IMATGE I LOGO

El divendres 10 de novembre ens va visitar l’Adrià Davins. Ell havia estat alumne de l’escola i actualment és dissenyador gràfic i per aquest motiu ens va venir a explicar idees i propostes de com dissenyar un logo.

Gràcies a les seves indicacions estem portant a terme el disseny del logo de la nostra cooperativa que porta per nom X-Fer.

Ens estan sortint uns logos fantàstics, que podreu veure properament.


https://www.youtube.com/watch?v=K0HH8JXgozM

Presentació i sol·licitud del CIF a l'ajuntament

Avui, 21 de novembre, els alumnes de C.S (5è i 6è) de l’escola FEDAC PRATS, hem presentat el nostre projecte d’Emprenedoria a l’ajuntament.

L’equip directiu de la Cooperativa ha explicat el treball fet fins ara i els passos que anem seguint.

La nostra cooperativa porta per nom “X FER”. Aquest nom ens permet fer una doble lectura del seu significat .Per un cantó podem entendre que ens queda molt per protegir i tenir cura del nostre entorn i una segona lectura és que amb els material que farem servir poder fer molts productes i donar-los una segona o tercera utilitat.

Volem agrair la presència del President del consorci i també alcalde de Prats Isaac Peraire , de la Montse Juvanteny regidora de promoció del municipi, de la Laura Sellarès i de la Mònica Jofre tècniques d’empresa i d’educació del Consorci respectivament. Poder compartir amb vosaltres les nostres propostes ha sigut molt motivador. MOLTES GRÀCIES