Ο Δήμος Προσοτσάνης βρίσκεται δυτικά της Δράμας και εχει συνολικά έκταση 482.77 τ.χλμ, ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 13.066 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Έδρα του δήμου είναι η Προσοτσάνη.

Ορεινά λιβάδια, άγρια άλογα, σπάνια αγριολούλουδα, άγρια βράχια και απότομες μοναδικής ομορφιάς ορθοπλαγιές, φαράγγια, απομεινάρια αρχαίων ναών, βυζαντινών κάστρων και εκκλησιών συνθέτουν ένα σπάνιας ομορφιάς σύνολο. Μέσα σ' αυτό το θαυμάσιο περιβάλλον, ο άνθρωπος οργάνωσε το δικό του χώρο σεβόμενος τη φύση και τις ομορφιές της, από τον προϊστορικό κυνηγό και κτηνοτρόφο που έβρισκε στο Σπήλαιο των Πηγών του ποταμού Αγγίτη και στην οργιαστική παραποτάμια βλάστηση, μέχρι τους σημερινούς κατοίκους που απολαμβάνουν την ήρεμη καθημερινότητά τους στα χωριά της πεδιάδας και των ορεινών όγκων.

Όλα αυτά αποτελούν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενότητα με μεγάλη ποικιλία στο ανάγλυφο και στους βιότοπους, ιστορική κληρονομιά και πολιτισμικό πλούτο που αιφνιδιάζει τους αμύητους και προσφέρει δραστηριότητες που προσελκύουν και τους πλέον απαιτητικούς επισκέπτες.


visit.prosotsani-Greek.pdf