Köszöntjük a

Budakalász Gimnázium

Cinkotai Tagintézményének

weboldalán!

"A tanulásnak soha nincs vége. Minden életszakasznak megvannak a maga leckéi, amelyek várnak rád, ha megéred azt a kort."

Chérie Carter-Scott

Kedves jelenlegi és leendő Diákunk!

Jelen oldalon az iskolához és a tanévhez köthető aktuális információkat közöljük.

INFORMÁCIÓKÉRÉS ÉS ÜGYINTÉZÉSI REND A GIMNÁZIUMBAN


Kedves Látogatónk!


A gimnáziumi iroda tanítási napjainkon, azaz kedden és csütörtökön, megadott nyitvatartás szerint fogadja Önöket!

Várjuk szeretettel Önöket, állunk rendelkezésükre hivatalos ügyeik intézésében.


Az ügyintézés menete:

Jelenlegi tanulóink részére:

Kérelmeiket tanítási napokon (az órák szünetében) kell leadni írásban a gimnáziumi irodán, a kívánt feladat megjelölésével: pl. diákigazolvány érvényesítése, tanulói jogviszony igazolása stb. Azonnali ügyintézés nincs, a beadott kérelmeket általában a következő gimnáziumi tanítási napra tudjuk teljesíteni.

Korábbi tanulóink részére:

Tanulmányaikkal, korábbi bizonyítványaikkal kapcsolatos kérdésekben előzetes egyeztetés után kaphatnak segítséget. Kérjük, jelentkezzenek a cinkotai tagiskola elérhetőségein, jelezzék kérésüket - lehetőleg minél pontosabban, pl. bizonyítvány elkérése, annak adatai, évszám stb. -, és a válaszban megjelölt időpontban várjuk önöket szeretettel!


A gimnázium elérhetőségei:

Tel.: +36 30 / 527-7137 (telefonon vagy sms-ben; hangüzenetet ne hagyjanak!)

E-mail: cinkota.esti@gmail.com

Együttműködésüket köszönjük!

Kedves Diákjaink!

Hamarosan véget ér az őszi szünet, felhívjuk figyelmüket legfontosabb novemberi teendőikre:

1. ÉRETTSÉGI

Kérjük, november 29-éig mindenki rendezze az érettségi regisztrációját, és adja le osztályfőnökének, mely tárgyakból fog érettségizni. Alapvetően magyar, matematika, történelem és idegen nyelv mindenki számára kötelező, ezekhez kell választani ötödikként például földrajzot, biológiát stb. Ha valaki olyan tárgyat választ, amely intézményünk tantervében nem szerepel, mielőbb gondoskodjék befogadó iskoláról, ahol teljesítheti a tantervi követelményeket (tananyag + osztályozóvizsga) az érettségire bocsájtáshoz.

Az esetleges felmentéseket kérvényezni kell szakértői véleménnyel alátámasztva - szintén november végéig a tagintézmény-vezetőnél, aki a fenntartóhoz továbbítja elbírálásra a beadványokat.

Külsős érettségizőket is szeretettel várunk, a Kormányhivatal által megadott jelentkezési feltételekkel azonos módon. Kérjük, már novemberben jelezzék érettségi szándékukat.

Az érettségire jelentkezés határideje központilag idén is február 15. Ez a beérkezési határidő, tehát a végleges, aláírt jelentkezési lapokat egy-két nappal korábban kérjük majd.

2. NEGYEDÉVES BESZÁMOLÓ

Fizika, kémia és informatika tantárgyakból negyedéves beszámoló lesz a szünet utáni első héten - ennek órarendje alább tekinthető meg. A beszámolókat kollégáink az érettségi vizsgák követelményeinek megfelelően, ahhoz hasonló feladatokkal állították össze, minden évfolyam számára a tantárgyból addig elsajátított ismeretanyag alapján. Megírása kötelező.

Mindenkinek jó tanulást, sikeres felkészülést kívánunk!

ÓRAREND

az I. negyedéves vizsgák hetére

(2018. november 6. és 8.)

ISKOLAI MEGEMLÉKEZÉS - OKTÓBER 23.

Az 1956. október 23-ai forradalom emléknapján látogatást tettünk a Terror Házában.

A délelőtti programra minden osztályunkból érkezett érdeklődő tanuló, továbbá az iskola tanárai és hozzátartozók is részt vettek a felkavaró múzeumlátogatáson.

A szervező Kovács Vivien tanárnő volt, köszönjük munkáját!

A csoportkép az Andrássy úton készült, a lezárások mellett optimálisnak ítélt helyszínről - távolban a múzeum ún. pengefala.

A galéria többi képét a csoportképre kattintva érhetik el.

AZ ARADI VÉRTANÚK EMLÉKNAPJA - OKTÓBER 6.

Az aradi vértanúk kivégzésének emléknapja - Nemzeti gyásznap .

Az 1848-49-es szabadságharc végét jelentő világosi fegyverletétel után a császári haditörvényszék ítélete alapján Aradon kivégezték a magyar honvédsereg 12 tábornokát és egy ezredesét, akik a bukást követően kerültek osztrák fogságba.

Így a nemzet vértanúi lettek: Aulich Lajos, Damjanich János, Dessewffy Arisztid, Kiss Ernő, Knézich Károly, Lahner György, Lázár Vilmos, Leiningen Westerburg Károly, Nagysándor József, Pöltenberg Ernő, Schweidel József, Török Ignác és Vécsey Károly.

Október 6-án nem csak Aradon voltak kivégzések: ezen a napon Pesten kivégezték gróf Batthyány Lajost, az első magyar miniszterelnököt.

A vértanúk tablója

Zala György Aradon felállított Szabadság-szobra