CONSELL ESCOLAR 

EL CONSELL ESCOLAR ESTÀ FORMAT PER

COMPOSICIÓ DEL CONSELL ESCOLAR CEIP BENDINAT. 

RENOVACIÓ DEL CONSELL ESCOLAR

Les persones del consell escolar són elegides per un període de quatre anys i es renoven per meitats cada dos anys.

Les eleccions per a la constitució o renovació de membres del consell escolar, les convoca el director o directora del centre públic, amb quinze dies d'antelació, dintre del període que fixa la Conselleria d’educació i universitat.

Les vacants del consell escolar s'han d'ocupar pel procediment establert a les normes d'organització i funcionament del centre; si aquestes no ho preveuen, les ha d'ocupar la següent candidatura més votada en les darreres eleccions. Si no hi ha més candidats o candidates per cobrir-les, romanen sense cobrir fins a la propera renovació del consell escolar.

La condició de membre del consell escolar es perd quan es deixa el càrrec que comporta ser-ne membre, quan es deixa de complir algun dels requisits per ser elegible o quan l'òrgan que l'ha designat en revoca la designació.


COMPETÈNCIES DEL CONSELL ESCOLAR

1. Formular propostes a l'equip directiu sobre la programació anual del centre i aprovar el projecte educatiu i les seves modificacions, sens perjudici de les competències del claustre en relació amb la planificació i l'organització docent.

2. Elaborar informes, a petició de l'administració competent, sobre el funcionament del centre i sobre aquells altres aspectes relacionats amb la seva activitat.

3. Participar en el procés d'admissió d'alumnes i vetllar perquè es realitzi segons marca la llei.

5. Conèixer la resolució de conflictes disciplinaris i la imposició de sancions i vetllar perquè s'atenguin a la llei vigent.

6. Aprovar el projecte de pressupost del centre i el rendiment de comptes.

7. Promoure la conservació i renovació de les instal·lacions i equip escolar i aprovar l'obtenció de recursos complementaris.

8. Proposar les directrius per a la col·laboració, amb finalitats educatives i culturals, amb altres centres, entitats i organismes.

9. Analitzar i valorar el funcionament general del centre, l'evolució del rendiment escolar i els resultats de l'avaluació del centre.

10. Participar en la selecció del director del centre en els termes que estableix aquesta Llei.

11. Proposar mesures i iniciatives que afavoreixin la convivència en el centre la igualtat entre homes i dones i la resolució pacífica de conflictes en tots els àmbits de la vida personal, familiar i social.

12. Els consells escolars de centre podran establir convenis de col·laboració amb associacions culturals o entitats sense ànim de lucre per al desplegament d'activitats extraescolars i complementàries, en virtut d'allò que disposin les Administracions educatives.

13. Qualsevol altra que li sigui atorgada per l'administració educativa.