per què fa més calor a l'estiu que a l'hivern?

Un dels primers coneixements que hem d'aprendre per poder entendre per què fa més calor a l'estiu que a l'hivern és LES PARTS DE LA TERRA.

Així que amb un globus terraqüi, una imatge i les nostres deduccions hem d'intentar esbrinar quines són les diferents parts de la Terra.

Ampliar el vocabulari és essencial per assolir l'aprenentatge. Així doncs hem començat a aprendre diferents paraules relacionades amb el TEMPS.

Fa uns dies havíem de pensar a casa paraules que tinguessin a veure amb el temps i apuntar el seu significat. Amb aquestes paraules ens hem posat en grups de treball i hem anat apuntant tots els mots que anaven sortint. Amb l'ajuda dels ipads i dels nostres coneixements previs hem anat escrivint la definició de les diferents paraules. 

Aprenem millor si compartim el coneixement i ho fem entre tots i totes!

Saber què són els punts cardinals és un pas molt important per esbrinar per on veiem "sortir" el Sol i per on es "pon".  Per conèixer aquest fet vam fer una experimentació al pati. 

Vam agafar un cubell ple de sorra amb un pinzell clavat i el vam col·locar a la pista a la zona assolellada. Amb un guix vam marcar l'ombra que feia el pinzell. Després d'una hora aproximadament vam tornar a baixar i vam tornar a marcar l'ombra que feia en aquell moment el pinzell.

Vam observar que l'ombra s'havia mogut i per tant calia esbrinar quin era el recorregut que feia el Sol per conèixer els punts cardinals de la nostra escola. Una dada important que ens va dir la Mireia va ser que quan entrem al matí els pisos fan ombra al pati i que cap al migdia ja no hi ha ombra. Aquesta informació també ens va ajudar per conèixer que el recorregut del Sol és des dels pisos (EST) fins la plaça 1 d'octubre (OEST). També vam deduir que la zona del parc és el SUD perquè sempre està assolellat i el darrere de l'escola és el NORD ja que els cotxes sempre estan en la zona d'ombra.