Informatie App Gemeente Amsterdam

Informatie App Gemeente Amsterdam

Voor dit project moest het team onderzoek doen om de beste manier voor de Gemeente Amsterdam te vinden om informatie over te brengen naar de jongvolwassen burgers. Er komen namelijk veel minder jongvolwassenen naar de informatieavonden waardoor ze veel informatie missen. Om de beste manier te vinden namen we een enquête af bij medeleerlingen en voerden we een literatuuronderzoek uit.

Link naar website

Persoonlijk Ontwikkelings Plan

In een POP (Persoonlijk Ontwikkelings Plan) kies je uit meerdere competenties en werk je hieraan om jezelf te verbeteren. Hieronder is mijn POP te vinden.


Formulier POP (persoonlijk ontwikkelplan)

Dit formulier helpt je om een plan van aanpak op te stellen voor het ontwikkelen van de gekozen vaardigheden voor dit project: je leerdoelen. Daarbij kun je met behulp van dit formulier tussentijds en na afloop reflecteren op je leerproces. We gebruiken hiervoor het concept SMART: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden.

Formulier POP (persoonlijk ontwikkelplan)

Dit formulier helpt je om een plan van aanpak op te stellen voor het ontwikkelen van de gekozen vaardigheden voor dit project: je leerdoelen. Daarbij kun je met behulp van dit formulier tussentijds en na afloop reflecteren op je leerproces. We gebruiken hiervoor het concept SMART: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden.

Leerling- en project informatie

Naam


Finn Heijink

Team


Damian, Jens, Dante

Project

Gemeente Amsterdam


Startdatum project

8 Januari 2019


Einddatum project


4 Juni 2019


SMART leerdoelen (opstellen bij start project)

Specifiek leerdoel voor dit project:

Welke vaardigheden?

(2 leerdoelen per project)

Noteer hierbij uit het Excel- document Competentiemonitor, per leerdoel:

  1. Competentie
  2. Code leerdoel
  3. Zin leerdoel


Competentie: Onafhankelijkheid

Code leerdoel: DB

Zin leerdoel: Geeft zowel positieve als negatieve feedback aan anderen die om feedback vragen


Competentie: Oordeelsvorming

Code leerdoel: DC

Zin leerdoel: Overziet de gevolgen van bepaalde keuzes, benoemt de voor- en nadelen van die keuzes.




Meetbare resultaten

(2 tot 5 resultaten per leerdoel)

Leerdoel 1

Ik zou goed kunnen meten hoeveel keer ik feedback geef aan een teamgenoot, door elke keer als ik iemand feedback gegeven heb het te noteren in een document. Ook zou ik kunnen bijhouden wat voor kritiek ik geef, dus positief of negatief.


Leerdoel 2

Ik zou goed kunnen meten hoeveel keer ik de gevolgen benoem van bepaalde keuzes door dit in een document te noteren. Ook zou ik kunnen meten hoeveel voor- en nadelen ik gemiddeld geef.



Acceptabel?

Is het leerdoel uitdagend? Biedt het mogelijkheid tot ontwikkeling?

Leerdoel 1

Ik vind van wel omdat ik mensen feedback geef waardoor ik mensen ook verder help met hun taken en opdrachten. Ook leer ik om meer kritiek te geven in latere projecten en zo nog meer mensen kan helpen.


Leerdoel 2

Ik vind van wel, omdat ik hierdoor kritischer kijk naar keuzes en hierdoor slechte keuzes kan vermijden. Dit is ook handig voor toekomstige projecten omdat ik dan minder kans heb op slechte keuzes





Realistisch?

Geef voor minimaal één teamgenoot aan hoe hij/zij je gaat helpen bij het werken aan dit leerdoel

<naam teamlid>:

Dante, omdat hij een leerdoel heeft waar hij om feedback moet vragen aan zijn teamgenoten, en dit perfect samengaat met mijn eerste leerdoel

<naam teamlid>:


<naam teamlid>:


Evt. overige opmerking:


Tijdgebonden: deadlines specifiek voor het POP (o.a. evaluatiemomenten)

12 maart tussenevaluatie

4 juni einde




De volgende tabel gebruik je voor je tussen-evaluatie, halverwege je project

Tussenevaluatiemoment

Datum tussen-evaluatie moment

12-3-2019

Wat zijn de vorderingen tot nu toe?

(Specifiek + meetbaar)


Leerdoel 1

Ik heb tot nu toe een paar keer echt feedback gegeven, en het was eigenlijk alleen positief omdat ik merk dat iedereen in de groep goed zijn best doet en we ook goed samen kunnen werken.


Leerdoel 2

Ik heb nog niet echt voor- en nadelen van iets hoeven benoemen omdat we tot nu toe nog niet echt dingen hebben gedaan naast standaard dingen in elk project, zoals het PVA.





Welke obstakels ben je tegengekomen?

Denk aan de samenwerking met het team!


De samenwerking met het team gaat wel goed, alleen vergeet ik wel vaak om op mijn leerdoelen te letten omdat ik dan meer gefocust ben op het project zelf en we als team goed zelfstandig onze opdrachten kunnen doen





Wat heb je daar van geleerd?


Dat ik meer zelf moet beginnen met feedback geven en niet moet wachten tot anderen er naar vragen.


Hoe ga je nu verder?

Ik ga aan het einde van elke les even na wat voor feedback ik heb gegeven en hou dit ook bij, ook geef ik uit mezelf feedback ipv dat iemand er specifiek naar vraagt.



De volgende tabel gebruik je voor de eindevaluatie.

Eindevaluatie project

Datum eindevaluatie


6/6/19

Wat zijn de meetbare resultaten wat betreft je leerdoelen?


Ik heb in totaal 13 keer feedback gegeven. 3 keer was dit kritiek, maar dit is goed opgelost door Dante, de persoon met wie ik samen mijn pop heb gedaan.



Blik terug op hoe je aan je leerdoelen hebt gewerkt. Kies voor minimaal één van je leerdoelen een situatie uit waarvan je veel hebt geleerd en reflecteer hierop met behulp van de STARR methode:

(Situatie, Taak, Actie, Resultaat en Reflectie)

Wat was hierbij de rol van je teamgenoten?


Dante en Ik kregen allebei de opdracht gekregen om enquêtes af te nemen bij leerlingen. Dit ging opzich wel goed, maar ik merkte dat het bij Dante veel beter ging waardoor ik hem goede feedback heb gegeven en ik heb toen samen met de teamleider besloten dat Dante beter zijn taak alleen kon doen, omdat hij zo snel ging en ik beter aan het eindverslag zou kunnen werken. Hierdoor haalden we onze deadlines terwijl we genoeg mensen hebben ondervraagd zodat we een goed resultaat kregen. Hier speelde Dante vooral een grote rol in omdat hij het werk zo effectief deed.













Wat betekent dit voor het volgende project?

Aan welke leerdoelen wil je gaan werken?


Volgend project wil ik zelf meer feedback ontvangen, omdat ik merk dat het erg effectief is om mensen te motiveren.