Presentasjon av

Foredragsholdere









                   Foto: Shutterstock

Presentasjon av foredragsholdere oppdateres fortløpende

Anne Greve er barnehagelærer med lang erfaring fra barnehagen. De siste 20 årene har hun jobbet med barnehagelærerutdanning. Hennes forskningsinteresser er barnehagelæreres profesjon og profesjonshistorie, og små barns vennskap og lek. Hennes siste vitenskapelige publikasjon er en bok om læreres deltakelse i barns dramatiske lek i barnehage og skole, skrevet sammen med universitetslektor i drama Knut Olav Kristensen og daværende barnehagelærer (nå stipendiat) Eilen Bergvik. 

Lars Adde er Spesialist i fysioterapi for barn og unge (MNFF) og forsker ved St. Olavs hospital og NTNU i Trondheim. Adde ble uteksaminert som fysioterapeut ved Høgskolen i Oslo i 1986. Han tok sin mastergrad i

helsevitenskap ved NTNU i 2004. Han tok doktorgrad i klinisk medisin på data-basert undersøkelse av spedbarns spontane bevegelser i en videofilm for prediksjon av CP i 2010. Adde har deltatt i flere nasjonale

og internasjonale kliniske studier med søkelys på undersøkelse av spedbarns spontane bevegelser (General Movements Assessment (GMA)) og maskinlæringsmetoder for tidlig påvisning av cerebral parese (CP).

Han har et stort faglig nettverk både klinisk og innen forskning i Norge og internasjonalt. Hans nåværende interesser og forskningsfokus er digital analyse av spedbarns bevegelser i videoer, bruk av forklarbar kunstig intelligens (XAI) for prediksjon av CP og translasjonsforskning som tar i bruk innovative digitale løsninger i klinisk omsorg og behandling av syke nyfødte og deres familier.

Henriette K Sandven har jobbet i BUP i mer enn 15 år. Hun er opptatt av tilbudet i  BUP, og deltar ofte i samfunnsdebatten når det gjelder barn og unges psykiske helse. De siste årene har hun blitt særlig opptatt av økningen i psykisk lidelse hos barn og unge, og da spesielt økningen i ADHDTittel på forelesning: Hypnose og betydningen av det terapeutiske språket for stress og smerteregulering. 


Maren Østvold Lindheim: 

Psykologspesialist, Avdeling for barn og unges psykiske helse på sykehus, Barne- og ungdomsklinikken,  OUS Rikshospitalet.

Arbeider med alvorlig og/eller kronisk somatisk syke barn og ungdom og deres familier i forbindelse med sykehusinnleggelser og behandling. Opptatt av hvordan vi kan forebygge traumer og bidra til mestring. 

Koordinator for Friluftssykehuset OUS. Leder for 1 – årig utdanning i klinisk hypnose ved RBUP. 

Merete Welhaven Steen er spesialist i barne- og ungdomsfysioterapi. Hun arbeider på Sykehuset Innlandet Lillehammer, er tilknyttet både Barne- og ungdomsavdelingen og Kvinneklinikken, med Forsterket Barsel som er del av Behandlingslinjen Gravide, sped- og småbarn (0-3 år) med psykososial belastning.

Truls Johansen er ergoterapispesialist og PhD-kandidat ved Sunnaas Sykehus og OsloMet. Han har jobbet som ergoterapeut ved Avdeling for Traumatiske hjerneskader siden 2012 og var med på å opprette Virtuell Rehabiliteringslab ved Sunnaas Sykehus i 2014. Han har en mastergrad i Helsevitenskap hvor temaet var bruk av kommersielle dataspill i rehabilitering, nå tar han doktorgrad hvor temaet er VR som metode for kognitiv trening etter ervervet hjerneskade.

Renate Lernes og Silje Strøm er begge spesialfysioterapeuter med mange års erfaring med barn og unge i kommunehelsetjenesten, og er ansatt i Virksomhet Forebyggende Tjenester i Sarpsborg kommune.


Wenche Bjørbekmo har mange års klinisk erfaring som fysioterapeut for barn og unge i kommune- og spesialisthelsetjenesten. PhD fra Universitetet i Oslo, Institutt for samfunn og helse. Vært ansatt som førsteamanuensis ved UiO og OsloMet. Professor i fysioterapi for barn og unge ved OsloMet. 

Anne Cathrine Timland har jobbet med barn siden 1994 og er spesialist i barne- og ungdomsfysioterapi MNFF. Hun har en mastergrad i nevrologiske fysioterapi, med fordypning barn fra UiT. Hun jobber både med 50% drifttilskudd rettet mot barn ved Barbu Fysikalske Institutt i Arendal og som eneste (spesial) fysioterapeut ved Avdeling for barn og unges psykiske klinisk helse ( ABUP) ved Sørlandet sykehus Arendal. Hun er også kursleder for NFF.

Lene C. Ziener, Spesialist i Barne- og Ungdomsfysioterapi MNFF, Ambulerende Barnefysioterapeut i Bærum kommune. Jobbet med barn siden 2001 med hovedvekt på barn med spesielle behov og liker mottoet "trene uten å trene". Lene er også ridefysioterapeut og har flere grupper med barn og ungdom på hesteryggen hver uke. Hest er best:) Styreleder i Movalize og med i prosjektet "Ridefysioterapi i VR på mekanisk hest".




Lars Peder V. Bovim, Seksjonsleder Energisenteret for barn og unge Helse Bergen og Høgskulelektor ved SimArena, Høgskulen på Vestlandet. Master i fysioterapivitskap fra UiB. Vært på rett sted til rett tid og dermed fått en spennende karriere tidlig. Fokus på idrett og fysisk aktivitet som mestringsarenaer for barn og unge med spesielle behov. Og er ikke fremmed for å bruke gaming og VR for å komme dit. Med i prosjektet "Ridefysioterapi i VR på mekanisk hest". 




Christine Sundgot-Borgen er postdoktor ved Regional Seksjon for Spiseforstyrrelser (RASP), Ullevål, Oslo Universitetssykehus. Hun har en mastergrad i fysisk aktivitet og helse, en doktorgrad i idrettsvitenskap fra Norges idrettshøgskole ved Institutt for idrettsmedisinske fag, og IOC utdannet i idrettsernæring. I sitt doktorgradsarbeid utviklet, gjennomførte, og evaluerte hun en stor skolebasert RCT som hadde til hensikt å fremme positive kroppsbilde blant gutter og jenter i videregående skole. Christine har i ettertid vært prosjektleder og bidragsyter på nasjonale og internasjonale kartleggings- og intervensjonsstudier knyttet til mental helse, kroppsbilde, spiseforstyrrelser, fysisk aktivitet, og idrettsernæring spesielt, i ulike grupper av befolkningen. I tillegg er hun nå ansatt som postdoktor på et prospektivt kohorteprosjekt som skal undersøke sammenhenger mellom fysisk aktivitets- kostholds- og vektvariabler 5-år etter fedmekirurgi.


Vegard S. Kristiansen har jobbet med barn og unge siden fullført bachelor i 2017. Han har videreutdanning innen barnefysioterapi og har siden 2019 jobbet i skolehelsetjenesten i Ullern bydel, Oslo kommune. Han har en noe unik stilling som er rettet mot helsefremmende og helseforebyggende arbeid. Stillingen er rettet utelukkende mot skolebarn, som ett

lavterskel tilbud til alle elevene og har en mer veiledende rolle enn rent behandlende. Han sitter i styret til faggruppa.

Ulrika Nilsson, Spesialfysioterapeut på Oslo Universitetssykehus. Ulrika Nilsson har over 20 års klinisk erfaring med barn og ungdom som har revmatologiske sykdommer. I tillegg til klinisk arbeid, arbeider hun med fagutvikling og i prosjekter for denne pasientgruppen. 


Kristian Køhn er psykologspesialist i klinisk psykologi med fordypning i nevropsykologi og samfunnspsykologi. Han er studieleder for nevroutdanningen og spesialrådgiver for nevrofeltet på RBUP øst og sør. Han har tidligere jobbet ved BUP Follo tilknyttet nevroteam. Han har tidligere arbeidserfaring fra kommunal PPT og habiliteringsarbeid ved Sunnaas sykehus. Kristian har særlig interesse for og erfaring med utredning og behandling av nevroutviklingsforstyrrelser.


Brita C. Norrud har jobbet med barn og unge de siste 20 årene, de siste 10 årene med ungdommer med spesielle behov på Jåttå videregående skole i Stavanger. Arbeidet som ridefysioterapeut i 14 år, tok master i helsefag, avdeling fysioterapivitenskap på universitetet i Bergen, der oppgaven handlet om barn med CP og ridefysioterapi. Redaktør i fagbladet for ridefysioterapi, varamedlem i styret. Instruktør på ridefysioterapiutdanningen og hatt flere kurs om ridefysioterapi.