Jeugdwerking

Onze jeugdwerking is op zaterdagvoormiddag van 10 tot 12 uur, op alle zaterdagen tijdens het jaar maar niet tijdens de schoolvakanties.
Van 10 tot 11 uur
geven we les aan de hand van de Stappenmethode en van 11 tot 12 uur wordt er gespeeld voor de jeugdcompetitie of verder geoefend.

De kinderen zijn opgedeeld in groepen om op het gepaste niveau les te krijgen.

Ongeveer 10 keren per jaar nemen we ook deel aan jeugdtoernooien, waarbij de kinderen de kans krijgen om te spelen tegen kinderen van andere clubs. Die toernooien nemen dan een volledige dag in beslag en kunnen in ons lokaal plaatsvinden of ergens anders in Vlaanderen.

GeĂ¯nteresseerd om die hersencellen aan het werk te zetten? Mail ons op jeugd.kbsk@gmail.com.

Om de schaaklessen te volgen, moet je naast het gewone lidgeld ook het lesgeld betalen. Voor de jeugdspelers betalen we daarmee ook de inschrijvingsgelden voor de toernooien waar we als club naartoe gaan. Het is tenslotte de bedoeling om goed te leren schaken en er is geen betere oefening dan dat op een toernooi te gaan doen.
Voor leerlingen van Stappen 1 tot en met 3 bedraagt het jaarlijkse lidgeld 110 euro.
Voor leerlingen van Stap 4 en hoger bedraagt het jaarlijkse lidgeld 160 euro. Zij krijgen de kans om nog meer toernooien te spelen.
Het is als jeugdspeler ook mogelijk om geen les te volgen en gewoon lid te worden om mee te spelen met de toernooien die wij
organiseren.

Jeugd