Jobbe som brannkonstabel

Jobbe som brannkonstabel

Vi har som regel opptak en gang i året og da som oftest på høsten. Hvor mange vi skal ansette avhenger av behov.

Følg med her for å se utlyste stillinger.

Aktuelle søkere blir innkalt til tester hos oss. Resultatene fra disse testene vil bli vurdert sammen med din søknad og CV. Selv om du klarer testene, er det ikke garantert at du går videre til neste runde.

Søknad og CV blir vurdert av personer som setter hver sin poengsum. Resultatene fra testene gir en ny poengsum, som legges sammen med poengene fra søknad og CV.

De kandidatene som har den høyeste totalsummen går videre til neste opptaksrunde. Opptaket avsluttes med et intervju, hvor personlig egnethet og holdninger blir tungtveiende.

Opptaksprosess

 

Ved opptak av ferdigutdannede brannkonstabler kan prosessen avvike fra beskrivelsen på denne siden.

Før du søker

Når du klikker på “søk stilling” i stillingsannonsen går du videre inn i jobbsøkersystemet. Her skal du lage CV-en, skrive søknadstekst og laste opp vedlegg.

Svarer du ja på et spørsmål, må du huske å laste opp dokumentasjon som viser at du faktisk har den gitte kvalifikasjonen. Dersom du lar være å laste opp dokumentasjon (vitnemål, fagbrev, svennebrev, kurs, sertifikater, attester eller lignende) vil ikke søknaden din bli vurdert.

Søknadsprosessen er omfattende. Begynn derfor tidlig med å tenke gjennom hva du må ha tilgjengelig i digitalt format før du begynner:

Generelle krav til deg som søker

Du må kunne dokumentere følgende ved søknadsfrist:

Videre må søkere:

NB! Søkere som kan bli innkalt til førstegangstjeneste diskvalifiseres.

Søkere uten bestått videregående utdanning kan vurderes på bakgrunn av realkompetanse. Les mer om hvordan du søker på bakgrunn av realkompetanse.

Vi er spesielt interessert i søkere av begge kjønn med:

Vi har behov for personer med kompetanse fra flere ulike fagfelt. Vi rekrutterer fra forskjellige yrkesgrupper som faglært brannpersonell, militær bakgrunn, sjåføryrke og omsorgsarbeidere. Vi ønsker både nye aspiranter og ferdigutdannede brannkonstabler fra andre brannkorps. 

Fysiske opptakskrav og tester

Kondisjon:

Sognsvann rundt (3,2 km) på under 15 minutter.

Husk å ta med utfylt helsedokumentasjon.

Høyde:

Gang i høy stige, samt kunne utføre en oppgave i høyden

Røykdykkerrelatert test:

Testen har som mål å kartlegge kandidatens romfølelse og evne til å orientere seg.

Klaustrofobi:

Ingen videre informasjon gis.

Tredemølle:

Du utfører testen med en vekt på til sammen 23 kilo som består av utrykningsbukse, utrykningsjakke og 2x4-liters flaskepakke for røykdykkere. Tredemølla går på konstant hastighet på 6,2 km/t med økende stigning på båndet:

Styrke:

Testen består av tre øvelser, og gjennomføres med samme påkledning som tredemølletesten (23 kilo). Øvelsen med opptrekk utføres uten flaskepakke.

Yrkesrelatert styrke:

Praktisk test:

Praktisk prøve hvor vi tester hvor løsningsorientert du er i møte med utfordringer du kan møte i arbeidet. Oppgavene kan endres fra år til år.

Svømmetest:

Medisinsk test:

Før eventuell ansettelse, sendes du til Brann- og redningsetatens bedriftshelsetjeneste for en målrettet helseundersøkelse.

Hva skjer videre?

Etter ansettelse må du innen tre måneder:

Alle nye konstabler får tildelt en veileder. Nødvendig opplæring får du gjennom et toårig opplæringsprogram fordelt på tre moduler.

Modul 1 (Aspirantkurs eller introkurs for ferdigutdannede)

Din første oppgave som brannkonstabel er å delta på aspirant- eller introkurs. Her lærer du om bruk av utstyr, vaktsystem, roller, kultur og holdninger. 

Modul 2 (Utrykningskjøring)

Kode 160-kurs (utrykningskjøring) for dem som ikke har dette. De som allerede har dette kurset, må igjennom et kortere internt kurs med oppkjøring. 

Modul 3 (Grunnkurs)

Du lærer grunnleggende ferdigheter innen brannslokking og redningsteknikk. Ved fullført grunnkurs er du ferdig utdannet brannkonstabel, røyk- og kjemikaliedykker.

Dersom du har spørsmål kan du kontakte oss på brannkonstabel@bre.oslo.kommune.no..