Welkom!

20 maart ’24 vond de eerste beroepenbeurs plaats voor onze derdejaars leerlingen!

Tijdens deze beroepenbeurs maakten de leerlingen kennis met verschillende sectoren en de daarbij behorende beroepen door middel van daten met professionals uit diverse vakgebieden.

Leerlingen voerden één-op-één-gesprekjes met de professionals en kunnen vragen stellen over het beroep, de werkomgeving en persoonlijke ervaringen.

Als er tijdens de date-sessies een goede match is gevonden tussen een leerling en een professional, gingen de leerling op bezoek op de werkplek van hun "date". Dit bood de leerling de mogelijkheid om de werkomgeving van dichtbij te ervaren.

Maar voordat de leerlingen gingen daten, volgden zij verschillende activiteiten en workshops. Want hoe beter voorbereid, hoe meer kans om de perfecte match te vinden! 

Zij hebben geoefend een telefoongesprek te voeren, hoe je een afspraak maakt, hoe je op tijd op een afspraak komt, wat je over jezelf op je visitekaartje schrijft maar ook hoe je iemand een hand geeft, aankijkt en jezelf presenteert. Allemaal skills die je moet leren om goed te kunnen daten!

Klik HIER voor de aftermovie.

Doelgroep: 

Doelstellingen: