Welkom bij Berkien

Per 1 januari 2017 zijn alle activiteiten op het gebied van verzekeringen en hypotheken beëindigd. Ton Berkien zet momenteel enkele activiteiten op het gebied van administratie voort en is voornemens per 1 januari 2022 met pensioen te gaan.

Geschiedenis

Op 1 maart 1949 werd administratiekantoor De Econoom opgericht door de heer Martinus Marie Berkien. Het kantoor werd gevestigd aan de Nieuwe Laan 18 te Delft. In 1961 verhuisde het kantoor naar de Staalmeesterstraat 10, ook in Delft.

Na het overlijden van de heer Berkien in 1971, is het bedrijf onder de naam Administratiebureau Berkien voortgezet door twee van zijn zoons, de gebroeders Henk en Ton Berkien. Enkele jaren later verhuisde het kantoor naar het Mijnbouwplein 10 in Delft. In de loop der jaren is het bedrijf zich ook bezig gaan houden met de bemiddeling in verzekeringen. In 1981 zijn de verzekeringsactiviteiten afgesplitst en overgenomen door Berkien Verzekeringen Delft BV.

In november 1988 is Berkien Administratie en Assurantiebureau verhuisd naar de Buitenwatersloot in Delft. Nadat Henk in 2007 met pensioen is gegaan, is het kantoor terugverhuisd naar het Mijnbouwplein.