Over ons

Het Berchems Cultuurschap bestaat uit een groep vrijwilligers die samen een ruime ervaring
in verschillende takken van de cultuursector vertegenwoordigen.

Wil je zelf graag aansluiten bij Het Berchems Cultuurschap,
stuur ons dan een mail: berchemscultuurschap@gmail.com 

Joana Rossi

Is cultureel ondernemer, eigenaar en bezieler van Atelier Rojo waarmee ze creatieve workshops geeft waarin ecologisch en sociaal bewustzijn centraal staan en ook eigen producten maakt uit duurzame of hergebruikte materialen. Was al betrokken bij de vroegere Cultuurraad, en nam deel aan pop-up stores in Berchem.
Lees meer over Atelier Rojo 

Ellen De Bruyne

Is actief als communicatie- en projectcoördinator in de cultuursector en werkt(e) o.a. voor Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-o/d-Berg, De Munt/La Monnaie, Musica Impulscentrum voor Muziek, Zonzo Compagnie/BIG BANG Festival, Het TheaterFestival en Kunstenfestivaldesarts.
Doet ook freelance communicatie voor de kunstensector. Is lid van de Raad van Bestuur van buren collective en C-TAKT, een platform voor transdisciplinaire kunstenaars. 

Christophe Floré

Is gewapend met een diploma Vrije Grafiek en een fijne neus voor esthetica. Was het brein achter enkele gedurfde concepten bij All Yours, een all-round communicatiebureau. Organiseert sinds 2006 wekelijkse solotentoonstellingen met SECONDroom. Is ook curator van het Cartoonfestival in Knokke-Heist dat uitgroeide tot een heus familie event met meer dan 100.000 bezoekers.
Lees meer over SECONDroom


Rebecca Diependaele

Studeerde Musicologie aan de KU Leuven en legt zich toe op de westerse klassieke muziek van de 20ste en 21ste eeuw. Werkt als algemeen coördinator voor MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek]. Verzorgt hiernaast regelmatig programmateksten, concertinleidingen en gastlessen voor een breed publiek.

Dirk Celis

Was jarenlang betrokken bij de organisatie van de Internationale Nieuwe Scène en het Zuiderpershuis. Startte in Brussel het mobiel huis voor de kunsten Demidilemidi. Schreef het ontwerpdecreet voor sociaal-artistieke projecten. Was in 2008 diversiteitsmanager van de Vlaamse Regering. Was tot voor kort lid van sociaal-artistiek project Sunshine projects.
Is actief als cultureel manager en met het beeldend project StarWalkers. Was lid en voorzitter van de vroegere Cultuurraad.

Meer weten? Mee doen?