השנה היא 2061, לכן מסע בחלל כיום אפשרי וקיים מבחינה מסחרית.
תלמידי בית הספר התיכון קהירד יוצאים למחנה הפלנטה שלהם.
אך זמן קצר לאחר שהקבוצה B5 הגיעה לאתר המחנה הפלנטרי שלהם, כדור אורח מסתורי ובלתי צפוי מעיף את 9 חבריה לחלל החיצון, והקפיץ אותם 5012 שנות אור מכוכב הלכת שלהם, עם גילוי חללית ישנה ובלתי מאוישת בקרבת מקום, על התלמידים להישאר חזקים, לנהל את המשאבים המוגבלים שלהם ולהישאר מאוחדים בחשכת החלל, כך שכולם יוכלו לשרוד את מסעם הארוך ומסוכן ככל הנראה חזרה הביתה על סיפון האסטרה.
מוכרת לרוב בשם "הצינוק", העיר אורריאו בעלת מבוך ענק. השם המוזר שלה מושך התרגשות, אשליות של כבוד, ותקוות לרומן עם בחורה יפה. בעיר הזאת של חלומות ותשוקה, להרפתקן החדש "בל קרנל" יש פגישה גורלית עם האלה הקטנה אסטיה.
אוקומורה רין, אשר גדל עם הכומר פוג'ימוטו, מגרש שדים מפורסם, מעולם לא ידע מי הוא אביו האמיתי.
יום אחד, וויכוח גורלי עם הכומר פוג'ימוטו הביא את רין להיוודע לאמת הנוראית – הדם של אדון השדים, שטן, זורם בעורקיו של רין!
רין נשבע להביס את השטן, אבל לעשות את זה משמעו להיכנס לאקדמיה המסתורית "הצלב האמיתי" ולהפוך למגרש שדים בעצמו.
האם רין יכול להילחם בשדים ולשמור את השושלת השטנית שלו בסוד?
זה לא יהיה קל, במיוחד שלשלוף את חרב אביו משחרר את הכח השדי בתוכו
לאחר שאיבדו את הוריהם בתאונת מטוס קטלנית, הנער ריואיצ'י ואחיו התינוק קוטארו נותרים יתומים. ריואיצ'י מנסה לעכל את המצב החדש, בו הוא צריך לדאוג לאחיו התינוק.
במהלך הלווית הוריהם פונה אל השניים יוקו מורינומיה, מנהלת של אקדמיה מכובדת, ומחליטה לאמץ אותם. אך המנהלת דרשה משהו אחד כתנאי לכך שתספק לריואיצ'י ואחיו מקום לגור בו, ובית ספר ללמוד בו: ריואיצ'י חייב להצטרף למועדון השמרטפות הבית ספרי, שכרגע לא מונה אף אחד, ולעזור להשגיח על ילדי המורות.
לפני 26 שנים, תלמידה שכבה ט' כיתה 3 בשם מיסאקי מיי מתה באורח פלא. היא הייתה התלמידה שכולם אהבו, המורים, התלמידים, כולם. מסיבה כלשהי, יום אחד, אחד התלמידים קם ואמר: "מיסאקי לא מתה, היא יושבת ממש כאן". מאותו היום, כולם מתנהגים כאילו היא למעשה חיה, וזו רק תעלומה אחת. מאז, גם אחרי 26 שנים, ישנה קללה מסויימת על הכיתה, קללה ש"מקרבת אותה למוות יותר מכל אדם אחר".
כך – בכל חודש, מת אדם אחר שקשור בצורה כלשהי לכיתה.
האנימה מתחילה כאשר יועציו של המלך מתחילים בציד מכשפות, ציד המכשפות מסכן את אבירי וכוהנות המקאי (גיהנום), אשר אמורים להגן על האנושות.
כוהנת מקאי אשר נידונה להישרף על המוקד יולדת ילד, ליאון לואיס. הילד חולץ על ידי אביו, אביר מקאי, אבל מעולם לא פגש את אימו. כאשר הוא יגדל הוא יירש את שריון הזהב כצאצא ישיר של אבירי הזהב.
בנתיים יועצו של המלך השתלט על המדינה כשהמלך נהפך לחולה, וכמו כן הנסיך אלפונסו גורש עם אמו. כדי להשיב את ממלכו הוא יוצא לחפש את אביר הזהב האגדי.
הסדרה מספרת על שני אחים צעירים, אלפונס ואדוארד אלריק, אשר מתאמנים באלכימיה כבר מילדותם. אביהם האלכימאי נטש את המשפחה בנסיבות מסתוריות ועקב כך אמם חלתה מאוד ולבסוף מתה. לאחר מותה החליטו האחים ללמוד את תורת האלכימיה לעומק ומצאו לעצמם מורה שאימנה אותם ולימדה אותם. שנתיים לאחר מכן סיימו האחים ללמוד וחזרו לעיר מולדתם, שם ניסו בעזרת הידע שצברו במהלך השנתיים האלו ובעזרת הערות וספרים אשר היו שייכים לאביהם, להחזיר את אימם המתה לחיים. הניסיון נכשל וכתוצאה מכך איבד אלפונס את גופו. אדוארד, אשר איבד את רגלו בעקבות הניסיון, הקריב גם את ידו הימנית על מנת לקשור את נשמתו של אחיו לשריון מתכת גדול שהיה בחדר במקרה וכך הפך אותו לשריון חי בעל מודעות ונשמה שלא יכול לאכול, להרגיש כאב או לבצע כמעט כל פעולה הקשורה בחיים. אדוארד אשר במהלך הניסיון להחיות את אימו איבד את ידו הימנית ורגלו השמאלית נזקק ליד ורגל תותבות מיוחדים ממתכת בשם אוטו-מייל (auto-mail). מכאן מקור הכינוי שלו-Fullmetal Alchemist
כוהנת צעירה בדיוק נכנסה אל קבוצת ההרפתקנים הראשונה שלה, אבל לאחר לא מעט זמן הם כבר מוצאים את עצמם בסכנה.
זהו קוטל הגובלינים שמגיע להציל אותם, אדם שהקדיש את כל חייו על מנת להכחיד את כל הגובלינים מעל פני האדמה, בעזרת כל אמצעי שנחוץ.
ולאחר שהשמועות על הישגיו מתחילות להתגלגל, אין לדעת מי יהיה הבא שיקרא לו…
פוטארו אואסוגי הוא בחור פיקח, אך לא ידידותי במיוחד. באחד הימים, הוא מקבל הצעה לעבוד כמורה פרטי ומחליט לעשות זאת כדי לסייע למשפחתו הנמצאת בקשיים כלכליים. עם זאת, הוא מגלה במהרה שהתפקיד אינו הולך להיות פשוט, שכן הוא צריך לעזור לחמש אחיות תאומות אשר בעצמן אינן ממהרות לקבל אותו.
סיפורם של שני תלמידים אשר מציגים תדמית מסוימת השונה בתכלית ממה שהיא בשעות שאחרי הלימודים: קיוקו הורי פופולרית מאוד בזכות המראה שלה והישגיה הלימודיים, בעוד לאחר שעות הלימודים היא האחראית על עבודות הבית ועל הטיפול באחיה הקטן, מה שלא מותיר לה זמן להיפגש עם חברים; מנגד, איזומי מיאמורה נראה כמו אוטאקו דיכאוני וממושקף בבית הספר, על אף שהוא בעצם בחור עדין, בעל פירסינגים וקעקועים, אשר מתקשה בלימודים.
באופן מקרי בהחלט, נפגשים השניים לאחר הלימודים ומגלים את הצדדים הסודיים זה בזה. כאן מתחיל קשר משעשע וחמוד במיוחד