About the band

Antwerp & District Pipe Band heeft een lange muzikale traditie met heel wat hoogtepunten. We zijn trots op ons optreden voor de Dalai Lama in Taiwan. We organiseerden tweemaal ons eigen concert in deSingel en behaalden talloze ereplaatsen in competities in binnen- en buitenland. We verzorgen optredens op zowel publieke als privé evenementen, waarvoor u ons kan contacteren.

Momenteel speelt onze band in graad 3 en graad 4.

Onze rijke geschiedenis leest u hieronder meer in detail.

ADPB werd opgericht in 1978. De band splitste af van de Red Hackle Pipe Band Belgium. De muzikale leiding was in handen van pipe major Ludo Thijssen en leading drummer Peter Vandeperre.

Twee jaar later behaalde de band de vierde plaats in graad 4 op de Cowal Highland Gathering, één van de grootste competities voor doedelzakbands ter wereld. De band promoveerde naar graad 3. De komende 30 jaar blijft de band actief in deze graad.

Vanaf 1988 neemt ADPB deel aan competities met twee bands. De opsplitsing in graad 3 en graad 4 zorgt ervoor dat het muzikale niveau behouden kan blijven. Daarnaast kan efficiënter deelgenomen worden aan competities. De graad 3A band werd geleid door Ludo Thijssen. De graad 4 band werd geleid door Andrew Tierney.

Andrew Tierney wordt pipe major van de Antwerp & District Pipe Band.

ADPB wordt benaderd door het Duitse bedrijf Mühl. De sponsorovereenkomst zorgt voor een naamsverandering. ADPB speelt voortaan onder de naam Mühl Pipes and Drums. De tartan van de Glasgow Rangers siert de kilt.

Thomas Kerkhof wordt Pipe Major van Mühl Pipes and Drums.

De sponsordeal wordt stopgezet. Er wordt weer gespeeld onder de naam Antwerp & District Pipe Band.

De kenmerkende blauwe kilt van de Rangers werd ingeruild voor de tartan Cameron of Erracht.

ADPB behaalde de tweede plaats op de British Pipe Band Championships te Annan, Schotland onder de muzikale leiding van pipe major Stephen Tierney en leading drummer Jan de Beuckelaer. De band promoveerde opnieuw na dertig jaar en meet zich vanaf 2011 in de tweede graad met toekomstige en voormalige eerstegraadsband.

Antwerp & District Pipe Band fusioneerde met de Antwerp Metropolitan Pipe Band. Momenteel spelen we in graad 3 en graad 4.

Antwerp & District Pipe Band plande deel te nemen aan de World Pipe Band Championships. Omwille van de Coronamaatregelen konden we ons niet meten met andere bands.

2021 is ook voor onze Band een uitdagend jaar omwille van de beperkende Coronamaatregelen. We hebben echter niet stilgezeten en bereiden ons volop voor op een fijne muzikale periode.