Alblasserdam op weg naar kerst 2022


Verlichte Kersttocht langs
het Bijbelverhaal van de geboorte van Jezus
door Alblasserdam


Gebruik de hashtag #AOWNK om tijdens de tocht foto's met ons te delen.
Alle kinderen mogen verkleed komen als een personage uit het Bijbelverhaal - denk bijv. aan herders, wijzen, engelen, Jozef of Maria

Na het succes van 2017 en 2019 slaan verschillende kerken uit Alblasserdam de handen opnieuw ineen, in samenwerking met Gospelkoor His Voice uit Alblasserdam. In 2022 organiseren zij de volgende editie van het evenement: Alblasserdam Op Weg Naar Kerst. Deze verlichte tocht is voor jong en oud, en start/eindigt op het plein bij Landvast. Alle mensen uit Alblasserdam en omgeving mogen zich net als Jozef en Maria in het Kerstverhaal ‘inschrijven’ tussen 18.00 - 19.30 uur! De tocht is ongeveer 2,85 km. Terug bij cultureel centrum Landvast is er voor iedereen een warm drankje en kan er geknutseld worden door de jeugd. Tijdens de tocht zijn er verschillende qr-codes te scannen, waardoor het kerstverhaal ook in begrijpelijke teksten voor de jeugd te vinden is. Na afloop van de tocht kunt u in Landvast luisteren naar een dorpskerstzang, door Gospelgroep His Voice.

Wilt u het Kerstverhaal ook van 'dichtbij' beleven. Dan bent u van harte uitgenodigd om aan te sluiten bij de tocht.

De tocht begint bij het inschrijven bij het plein voor Landvast en voert u langs de weg die de ouders van Jezus zijn gegaan. Er was geen plaats voor hem in de Herberg, maar uiteindelijk werd onze Redder geboren in de Stal. De tocht voert ons ook langs de Wijzen die het kind komen aanbidden. Op het plein bij Landvast zullen we vanuit alle windhoeken samenkomen om te vieren dat Hij ook voor ons op aarde is gekomen.

U kunt op zaterdag 17 december beginnen aan de tocht tussen 18.00 en 19.30 uur. Laat u meevoeren door het verhaal, volg de lichtjes tot u (weer) uitkomt bij de gezellige dorpszang van His Voice in cultureel centrum Landvast.

De tocht is voor jong en oud, klein en groot, Alblasserdammer en niet-Alblasserdammer. Iedereen is uitgenodigd om bij Hem op bezoek te komen!

Hoe werkt de tocht:

Tussen 18.00-19.30 uur - inschrijven bij cultureel centrum Landvast

Daarna kunt u in kleine groepjes de tocht lopen: u kunt de lichtjes volgen. Onderweg loopt u langs taferelen uit het wonderlijke verhaal en kunt via qr-codes het verhaal lezen en vragen beantwoorden.

Bij het eindpunt kunt u (gratis) een warme drank halen op het plein bij Landvast en kunnen de kinderen nog een activiteit doen.

Na afloop van de tocht is er in drie shifts een dorpskerstzang opgevoerd door Gospelgroep His Voice in cultureel Centrum Landvast.
Tijden: 19.00-19.30 uur | 19.45-20.15 uur | 20.30 - 21.00 uur

Het is dus een doorlopend gezellig samenzijn!

Hopelijk wilt u het Kerstverhaal ook van 'dichtbij' beleven en sluit u deze avond bij ons aan!

Heeft u nog vragen mailt u deze dan naar: nverbaas@gmail.com


route in het kort:

Landvast > raadhuisplein > carillon (Makado) > Zeilmakersstraat > Weverstraat > IKC De Twijn > 'Katholieke paadje' > Lindelaan > Anjerstraat > Kamgras > De Spil > Blokweerweg > Cortgene > Kraanbaan > Landvast

Hoe zat dat ook al weer met kerst? Was dat niet dat feest van de geboorte van dat jongetje?

Op 17 december slaan verschillende kerken uit Alblasserdam de handen ineen. Samen organiseren zij het evenement: Alblasserdam op weg naar Kerst.

Iedereen is van harte welkom om mee te wandelen door het verhaal van de langverwachte Koning. Een tocht waarbij steeds meer van het verhaal zichtbaar wordt. Een reis langs de hoofdpersonen uit dit verhaal van lang geleden. Of is het méér dan een verhaal?... Is het toch meer dan dat ... de waarheid. Jouw waarheid?! Kom en beleef het met ons mee!

Tussen 18.00 en 19.30 uur start dit avontuur vanaf het plein voor Landvast in Alblasserdam.

Ga je met ons mee op weg naar Kerst?

Deze tocht is mede mogelijk gemaakt door:

gesponsord door: