Alblasserdam op weg naar kerst 2019

Gebruik de hashtag #AOWNK om tijdens de tocht foto's met ons te delen.

Na het succes van 2017 slaan verschillende kerken uit Alblasserdam de handen opnieuw ineen, dit keer in samenwerking met Gospelkoor His Voice uit Alblasserdam. In 2019 organiseren zij de tweede editie van het evenement: Alblasserdam Op Weg Naar Kerst. Deze verlichte tocht is voor jong en oud, en start/eindigt op het Raadhuisplein. Alle mensen uit Alblasserdam en omgeving mogen zich net als Jozef en Maria in het Kerstverhaal ‘inschrijven’ tussen 18.00 - 19.30 uur! De tocht is ongeveer 2,5 km. Terug bij cultureel centrum Landvast is er voor iedereen een warm drankje en wordt er om 20.15 uur een dorpskerstzang georganiseerd.

Wilt u het Kerstverhaal ook van 'dichtbij' beleven. Dan bent u van harte uitgenodigd om aan te sluiten bij de tocht.

De tocht begint bij het inschrijven bij het plein voor Landvast en voert u langs de weg die de ouders van Jezus zijn gegaan. Er was geen plaats voor hem in de Herberg, maar uiteindelijk werd onze Redder geboren in de Stal. De tocht voert ons ook langs de Herders en de Wijzen die het kind komen aanbidden. Op het plein bij Landvast zullen we vanuit alle windhoeken samenkomen om te vieren dat Hij ook voor ons op aarde is gekomen.

U kunt op zaterdag 21 december beginnen aan de tocht tussen 18.00 en 19.30 uur. Laat u meevoeren door het verhaal, volg de lichtjes tot u (weer) uitkomt bij de gezellige dorpszang van His Voice in cultureel centrum Landvast.

De tocht is voor jong en oud, klein en groot, Alblasserdammer en niet-Alblasserdammer. Iedereen is uitgenodigd om bij Hem op bezoek te komen!

Hoe werkt de tocht:

Tussen 18.00-19.30 uur - inschrijven bij cultureel centrum Landvast

Daarna kunt u in kleine groepjes de tocht lopen: u kunt de lichtjes volgen. Onderweg komt u langs borden met Bijbelteksten en loopt u langs taferelen uit het wonderlijke verhaal.

Na afloop kunt u (gratis) drinken halen op het plein bij Landvast en kunnen de kinderen nog een marsmallow roosteren boven een warm vuurtje.

Het is dus een doorlopend gezellig samenzijn!

Hopelijk wilt u het Kerstverhaal ook van 'dichtbij' beleven en sluit u deze avond bij ons aan!

Na afloop van de tocht begint om 20.15 uur de dorpskerstzang van His Voice in cultureel Centrum Landvast.


Heeft u nog vragen mailt u deze dan naar: nverbaas@gmail.com

Route:

Landvast » Cortgene » Dam » Plantageweg » Kinderboerderij » Van Eesterensingel » Lidl » Havenkerk » Rozenstraat » Van Eesterensingel » Elthetokerk » Blokweerweg » Cortgene » Haven » Landvast

Hoe zat dat ook al weer met kerst? Was dat niet dat feest van de geboorte van dat jongetje?

Op 21 december slaan verschillende kerken uit Alblasserdam de handen ineen. Samen organiseren zij het evenement: Alblasserdam op weg naar Kerst.

Op 21 december 2019 is iedereen van harte welkom om mee te wandelen door het verhaal van de langverwachte Koning. Een tocht waarbij steeds meer van het verhaal zichtbaar wordt. Een reis langs de hoofdpersonen uit dit verhaal van lang geleden. Of is het méér dan een verhaal?... Is het toch meer dan dat ... de waarheid. Jouw waarheid?! Kom en beleef het met ons mee!

Tussen 18.00 en 19.30 uur start dit avontuur vanaf het plein voor Landvast in Alblasserdam.

Ga je met ons mee op weg naar Kerst?

Deze tocht is mede mogelijk gemaakt door:

gesponsord door: