Alblasserdam op weg naar kerst 2020

Licht in het donker!

Kerken wensen u
veel goeds en vrede.

Houd moed, heb lief!

Het zal een bijzonder Kerstfeest worden dit jaar, ook in de kerk. Waar natuurlijk het goede nieuws van de geboorte van Jezus mag klinken, zoals ieder jaar. Maar waar geen massaal gezang van kerstliederen te horen zal zijn. Waar slechts een beperkt aantal mensen aanwezig mag zijn enzovoort. Anders dan anders, kleiner, verborgener. Misschien wel meer zoals toen, in Bethlehem....

U kunt, thuis via livestream of bij de dienst aanwezig, ook dit jaar het feest meevieren. Alblasserdamse kerken heten u van harte welkom!

Informatie over activiteiten en diensten met Kerst van de kerken vindt door op de logo's van de verschillende kerken en gemeenten te klikken:

Geef Licht!


De actie “Geef Licht” in samenwerking met Alblasserdam op weg naar Kerst en Gospelkoor His Voice is toch wat anders verlopen dan de bedoeling was. Er zouden kaarsjes uitgedeeld worden op diverse locaties in Alblasserdam, maar dat ging niet door. Daarom zijn er huis aan huis kaarsjes met flyers verspreidt. Helaas niet bij ieder huishouden, maar toch zijn er ongeveer 2750 kaarsjes rondgebracht.

Naast het licht verspreiden met kaarsjes willen we ook het licht verspreiden door middel van een lied. Jaco Mulder heeft een prachtig nummer geschreven; "Laat het licht van Jezus zien". Het is allemaal apart thuis ingezongen en tot 1 mooi gezamenlijk nummer samengevoegd. Ook op deze manier willen wij de boodschap brengen en getuigen van Gods licht.

Luister, geniet en beleef, als een kaars die warmte geeft en zicht. En laat ook op deze manier het Licht van Jezus zien. Straal Zijn licht uit om je heen. Geef het door. De boodschap van het Kind van Hoop en Licht.


Op kerstavond 24 december a.s. willen we u vragen om dit kaarsje van 18.00 tot 20.00 uur aan te steken en buiten in uw voortuin of op uw stoep zichtbaar neer te zetten, zodat u licht geeft aan de mensen om u heen.