Aikido

Què és l'Aikido?

Únic art marcial, no exempta d'eficàcia, on la vida està sempre per sobre de la prepotència, l'agressió fàcil i la violència gratuita.

Efectiva, tradicional i amb bons valors... la seva pràctica ajuda a la millora física i al coneixement de les pròpies limitacions... així com la bona relació entre companys.


Morihei Ueshiba O'Sensei

(Tanabe, Wakayama, 1883 -Ayabe, 1968) Mestre fundador de l'Art Marcial Aikido. Nascut prematur, amb poc pes i dèbil, va rebre tota la motivació del seu pare per realitzar aquelles activitats físiques que vulgues, especialment arts marcials clàssiques i tradicionals.

La etapa que potser va influenciar més al seu Aikido, va ser a l'escola Daito Ryu en la que assoleix el grau d'instructor. Després, altres influencies, especialment filosòfiques, l'ajuden a iniciar l'Aikido, com un art marcial, efectiu però no agressiu. Com ell deia, i en el que creiem a Aikido Prat:

"Ferir a un oponent, és ferir-se a un mateix."

Yasunari Kitaura Shihan

Yasunari Kitaura, llicenciat per la Universitat de Waseda (Tokio) i doctor per la Universitat Complutense de Madrid, és historiador de l'art al mateix temps que shihan (8º dan) d'Aikido, sent discipul directe del seu fundador Morihei Ueshiba i del seu fill Kisshomaru Ueshiba.

Des de 1967 resideix a Espanya i ha format numerosos experts en aquesta disciplina.

Actualment dirigeix l'Escuela Ametsuchi i la Asociación Cultural Aikikai de España (ACAE).