OBIECTIVE
O1- Dezvoltarea competențelor digitale pentru cel puțin 12 cadre didactice, prin participarea la cursuri de formare europene/activități job -shadowing, in vederea creării de RED, in perioada 2021-2022;
REZULTATE:
Dezvoltarea platformei de invățare față in față/online a școlii(GSuite,Biblionet), care să poată fi accesată cu ușurință de toți formabilii și tutorii acestora, să constituie un model de invățare pentru comunitatea locală.
Participând la cursuri de formare/job-shadowing, profesorii vor invăța să lucreze pe platformă, o vor dezvolta cu resurse educaționale deschise(RED) de calitate: lecții, jocuri, activități interactive, materiale didactice. Platforma va integra produsele realizate in toate proiectele Erasmus: planuri de lecții, jocuri, materiale didactice video/audio, activități extrașcolare, inclusiv cărțile, auxiliarele din bibliotecă-Biblionet. Platforma va constitui o resursă educațională deschisă tuturor: elevi, profesori, părinți.
O2-Dezvoltarea competențelor digitale pentru cel putin 3 persoane-personal auxiliar, prin participarea la cursuri de formare in vederea imbunătățirii comunicării instituționale, in perioada 2021-2023;
REZULTATE:
Pe platforma G-Suite vom crea o secțiune de comunicare eficientă și rapidă, pe palierele:directori-profesori, profesori-profesori, profesori-personal auxiliar. profesori-elevi-părinți, și alta pentru Biblionet-biblioteca digitală. Vor fi eliminate raportările și informările pe suport letric, informația circulând cu rapiditate de la un compartiment la altul.
Bibliotecarul școlii va urma cursuri de formare in vederea dezvoltării competențelor de a utiliza Biblionetul. La rândul lui, acesta va organiza sesiuni de formare a cadrelor didactice și elevilor in vederea facilitării accesării online a tuturor materialelor bibliotecii.
O3- Dezvoltarea competențelor digitale pentru cel puțin 30 de elevi, prin participarea la schimburi de elevi, pentru a imbogăți platforma de RED și a accesa Biblionetul școlii, in 3 ani de acreditare;
REZULTATE:
Elevii școlii vor fi beneficiarii unor activități de schimburi interșcolare europene având ca teme competențe digitale ale secolului XXI.
Aceștia vor invăța cum să utilizeze mijloacele IT, tabla SMART, să folosească aplicații și softuri educaționale necesare in predarea-invățarea online/hibrid/față in față. Astfel, aceștia vor fi capabili să utilizeze platforma educațională a școlii, să creeze resurse educaționale deschise, vor comunica mai ușor cu profesorii și intre ei cu ajutorul mijloacelor IT, vor fi capabili să acceseze biblioteca digitală a școlii.
O4 - Dezvoltarea competențelor psiho-pedagogice de a adapta curriculumul formal la nevoile elevilor cu dificultăți de invățare/CES, pentru cel puțin 6 profesori, pe perioada a 2 ani de acreditare-2023-2024;
REZULTATE:
Profesorii vor participa la formări de tip job-shadowing/stagii de predare pe tema individualizării invățării la clasă, observând concret cum se lucrează cu acești elevi in alte școli europene, cum colaborează profesorii pentru a identifica problemele acestora, pentru a stimula acești elevi in invățare, cum se realizează consilierea lor din punct de vedere emoțional. Profesorii formați vor derula, lunar, la clasă, activități de predare-invățare individualizate și diferențiate; acestea vor fi incărcate pe platforma școlii pentru a fi accesate de ceilalți profesori; vor organiza ateliere de formare a celorlalți colegi.
O5 - Cresterea accesului la activități nonformale inovatoare, in concordanță cu nevoile reale ale elevilor și cerințele societății actuale, pentru cel puțin 16 elevi, pe o perioadă de 2 ani;
REZULTATE:
Realizarea de schimburi de scurtă durată de elevi cu scopul imbunătățirii activităților din cadrul cercurilor de STEM (ȘTIINȚĂ, TEHNOLOGIE, INGINERIE, MATEMATICĂ), ROBOTICĂ, INFORMATICĂ, urmate de formarea altor elevi din școala. Elevii din cadrul atelierelor vor participa anual la activități metodico-științifice, concursuri de profil locale, județene, naționale, internaționale, și vor obține premii și distincții.
O6 - Dezvoltarea abilităților și competențelor de a desfășura activități nonformale inovatoare in corelație cu progresele societății actuale și piața muncii, pentru cel puțin 4 profesori, timp de 2 ani;
REZULTATE:
Profesorii care predau discipline exacte: matematică, fizică, chimie, biologie, cei care au urmat cursuri de robotică/STEM/informatică, vor realiza selecția elevilor pentru constituirea atelierelor, vor realiza planul de activități și necesarul de materiale pentru fiecare atelier. Aceștia vor incheia parteneriate cu instituții de invățământ superior care să asigure suport și asistență in activități, ca voluntari. Școala va asigura suportul logistic derularii acestor ateliere.
4 profesori indrumatori vor participa la activități de observare(job-shadowing)/stagii de predare in școli din țară și din Europa, imbunătățindu-și competențele de a indruma aceste ateliere. După participare, aceștia vor organiza workshopuri de formare a cel puțin 4 profesori cu care să formeze echipa de lucru astfel incât elevii să obțină rezultate la concursuri și competiții de specialitate.