Literatuur

Aanbevolen literatuur:                

- Bosch, Ingeborg,  "De herontdekking van het ware zelf".

 ISBN: 90-269-2346-5

- Bosch, Ingeborg, "Illusies".

 ISBN: 90-204-0542-x

- Bosch, Ingeborg,  "De onschuldige gevangene". Over opvoeden en overleven.

De boeken van Ingeborg Bosch beschrijven heel helder de cognitieve afweren vanuit pri therapie. Om te beginnen is de "Herontdekking"  een aanrader. "Illusies" beschrijft haarscherp de verschillende cognitieve afweren zoals we die hanteren en geeft handvatten hoe die om te draaien en te stoppen.

- Jenson, Jean, "Een zoektocht naar het ware zelf".

 ISBN: 90-204-0740-6

Jean Jenson, kwam in 1997 naar Nederland om samen met Ingeborg Bosch workshops te geven. Uiteindelijk ontwikkelde dit zich tot de PRI therapie.

- Korthuis, Joop,  "Bevrijd jezelf"  Over de Badcluster Eliminatie Therapie.

Joop Korthuis beschrijft heel helder het concept "oude pijn" en de werking van het geheugen. Geeft een duidelijker beeld van waar het eigenlijk vooral om draait. Ons geheugen is belast met "bad clusters" en ons brein produceert reflexmatig afleiding en verliest dan vaak het zicht op de realiteit.

- Miller, Alice, "Het drama van het begaafde kind".

Alice Miller, een van de pioniers op dit terrein. Beschreef al begin jaren '80 de schadelijke lange termijn gevolgen van onze opvoeding. Was een baanbrekend boek destijds.

- Tolle, Eckhart, "De kracht van het nu".

  ISBN: 978-90-202-8230-6

Tolle Eckhart, beschrijft heel helder hoe moeilijk het is om in het hier en nu te blijven. Hoe we eigenlijk doorlopend geleefd worden. Sluit heel mooi aan, hoewel er ook duidelijke verschillen zijn in de verdere benadering van onze "bad clusters" of onze "pain body".

- Wolinsky, Steven,  "Intimate relationships, why they do and do not work".

Wolinsky, beschrijft ook letterlijk in relaties hoe onze oude en persoonlijke belasting ons in de weg zit. We kunnen onze partner vaak letterlijk niet meer waarnemen. Heel mooi.