Aandeelhouders-contract opstellen

Aandeelhoudersovereenkomst


Een aandeelhoudersovereenkomst sluit je tussen minimaal twee aandeelhouders. Dat houdt dus in dat als een vennootschap maar een aandeelhouder heeft, dat een aandeelhouderscontract dan niet nodig is. De aandeelhoudersovereenkomst wordt gebruikt om de belangrijkste afspraken die de aandeelhouders met elkaar maken op papier te zetten. Belangrijke afspraken tussen vennoten worden in de aandeelhoudersovereenkomst opgenomen. Een aandeelhouderscontract wordt gebruikt als je belangrijke afspraken tussen aandeelhouders wilt vastleggen. Wat je hiermee bereikt is goede afspraken maken waardoor je later conflicten en onduidelijkheden voorkomt.


De aandeelhouderscontract is een overeenkomst die naast de statuten wordt gebruikt. In zowel de statuten als de aandeelhoudersovereenkomst maak je afspraken over hoe je met elkaar samenwerkt. Het voorname verschil is dat de statuten openbaar zijn en het aandeelhouderscontract niet. In het aandeelhouderscontract kun je dus afspraken vastleggen waarvan je niet wilt dat de buitenwereld er vanaf weet.

Aandeelhouderscontract laten opstellen
Aandeelhouderscontract opstellen


Een aandeelhouderscontract hoef je niet te gebruiken, statuten wel. Ondanks dat, is het wel aan te raden. Want wat nu als een van de vennoten gaat scheiden, krijgt zijn of haar ex dan aandelen in het bedrijf? Wat als iemand zijn aandelen niet wilt verkopen als hij wilt stoppen? En wat als een van de aandeelhouders niet kan werken, krijgt hij dan wel salaris en dividend uitgekeerd? Zoals je kunt zien is een goed aandeelhouderscontract erg belangrijk.

Aandeelhoudersovereenkomst:Aandeelhoudersovereenkomst
Properties
Aandeelhoudersovereenkomst
Aandeelhoudersovereenkomst opstellen