43. Főnix cserkészcsapat

Isten hozott Cserkészcsapatunk honlapján!

Debrecenben régóta jelen van a cserkészmozgalom. Mi, a 43. Főnix cserkészcsapat, 2012-2013 fordulóján a 15 éves Kölcsey és az ugyancsak 2012-ben 10 éves Könyves Tóth Mihály cserkészcsapatok egyesüléséből jöttünk létre, így, bár ezen a néven még mindig friss csapatnak számítunk, két évtized kapcsol minket a debreceni cserkészet majd száz évéhez.

A Főnix maga egy misztikus madár, mely időnként meghal, porrá ég, de aztán csodálatos módon újjáéled hamvaiból. Éppen ezért nagyon régóta keresztyén jelkép is - Jézus Krisztus ábrázolására is használják. Mi itt, Debrecenben keresztyén cserkészetet szeretnénk; erre utal jelszavunk is: "Scout Christianus - a Krisztusi Cserkész". Egyrészt ezért is a névválasztás - mi főnix cserkészek vagyunk, akik testileg-lelkileg újjáélednek Krisztus megelevenítő hitében. Mi főnix cserkészek vagyunk, akik nem lankadnak a nehézségekben sem, kedvünk, erőnk újjáéled, mert nem emberekben, hanem egyedül Istenben bízunk!

Mi főnix cserkészek vagyunk, olyan cserkészek, akik között nem unatkozik az ember. Bízunk benne, hogy e közösség erejét és ragyogását ezen az egyszerű honlapon keresztül is megízlelheted, kedves olvasó, s hogy nem csak virtuálisan, de majd személyesen is összetalálkozhatunk, akár Debrecenben, akár az ország vagy a világ más pontján!

A honlap böngészéséhez Isten áldása mellett - cserkészszokás szerint - kívánunk:

Jó munkát!

Bedekovics Péter