Tweede leerjaar C

Terug in de tijd!

Vrijdag gingen voor één dag helemaal terug in de tijd... De juf gaf les zoals vroeger en dat betekende voor ons vooral stilzitten en zwijgen... En deden we niet wat er gevraagd werd, dan werden we gestraft!

Gelukkig mochten we in de namiddag wat spelen. Maar natuurlijk zoals vroeger, met oud speelgoed. Wat was het eens leuk om met al dat oud, soms onbekend speelgoed te spelen!

Tot volgend jaar!

Wat vliegt de tijd voorbij in het tweede leerjaar! De voorbije maand hebben we op school enorm veel gewerkt en geleerd. De kerstvakantie komt als geroepen... En wat hebben jullie hem verdiend, lieve vriendjes!

Geniet van de vele feestjes, de leuke pakjes, het lekkere eten en dan zie ik jullie volgend jaar terug!


Zo veel talent in onze klas!

Vrijdagnamiddag hielden we in klas een feestje om 2018 in schoonheid af te sluiten. Met ons groepje hadden we een toonmoment voorbereid die we nu voor de klas mochten brengen. Er werd geknutseld, gedanst, een stukje poppenkast gebracht, en nog zo veel meer... Wat een talent hebben wij in onze klas! Nadat iedereen het beste van zichzelf gegeven had, kregen we van de juf nog een beloning... En wat was dit lekker!

Schimmenspel

Tijdens ons tweede project ontworpen we in groepjes ons eigen schimmenspel. We kregen van de juf enkel het thema Sinterklaas opgegeven. Hierrond moesten we zelf een verhaal bedenken en popjes ontwerpen. We kregen een namiddag de tijd om ons schimmenspel voor te bereiden voordat we dit uiteindelijk voor de klas mochten brengen...

Geen schimmenspel zonder verhaallijn natuurlijk. We bedachten met onze groep een leuk verhaal over de Sint en zijn pieten.


We kozen de figuren die bij onze verhaallijn pasten. Deze knipten we uit om ze dan op satéstokjes te kleven.

We zochten zelf uit hoe we de lamp moesten houden zodat onze popjes op het witte doek zichtbaar zijn voor het publiek.

Sintdag

Ondanks zijn drukke agenda, vond de Sint toch nog een gaatje om een bij ons op school even langs te komen. En gelukkig maar want al een hele week lang keken we uit naar zijn grote verrassing...

Maar die kregen we natuurlijk niet zomaar. Met de hele school leerden we een dansje die we voor de Sint zelf zouden moeten brengen. En toen was hij daar... Een beetje nerveurs, maar vol enthousiasme dansten we voor de Sint en zijn zwarte pieten. Met als beloning... FRIETJES!

En wat hebben ze gesmaakt... :)

Hij komt, hij komt...

Het is weer zo ver... Sinterklaas is in het land en op 30 november komt hij langs op onze school. Dit kunnen we natuurlijk niet zo maar voorbij laten gaan...

Dit jaar hebben we ons schoentje ook in onze klas klaar gezet. Maar niet zo maar een schoentje hoor... Onze schoen hebben we zelf beplakt, geschilderd en versierd. En daar hoort natuurlijk ook een nette brief voor de Sint bij...

Hopelijk vinden we morgen iets lekkers terug in ruil... Duimen jullie mee? :)


Voorlezen is ook lezen

Deze week kwamen de leerlingen uit het zesde leerjaar een boek aan ons voorlezen. Zo was het eens niet onze beurt om te lezen en mochten we volop genieten van al die mooie verhalen... :)

Het bos ontdekken met al onze zintuigen!

Op donderdag 8 november gingen we met het tweede leerjaar op uitstap naar het polygoonbos in Zonnebeke. Aan de hand van een spel mochten we het bos met onze oren, ogen, neus, handen en mond ontdekken. En wat valt daar veel te beleven...

We zetten onze ogen goed open en zochten kriebelbeestjes in het bos.

Met een spiegeltje keken we hoe een paddestoel er aan de onderkant uitziet.

In het bos stonden enkele prachtige exemplaren!

We staken de handen uit de mouwen en voelden geblinddoekt aan de stam van de bomen rondom ons.

Gek hoe elke stam een beetje anders voelt...

We maakten het muisstil en probeerden ongehoord knuffels uit de kring te stelen.

Niet gemakkelijk met al die kraakende blaadjes...

Welverdiende vakantie!

De eerste twee maanden in het tweede leerjaar zitten er al weer op... En wat zijn ze goed gestart!

Geniet van jullie welverdiende vakantie, vriendjes en tot maandag! Dan gaan we er samen weer volledig voor!Joepie, ik mag in de hoek!

Elke vrijdag sluiten we de week af met hoekenwerk. Elke week schuift onze foto door naar een volgende hoek waar ons iets nieuws te wachten staan. We bouwen hele hogen torens met kapla of spelen gezellig monopolie, we rekenen er op los met de Ipads, leren gepast betalen in ons eigen winkeltje, verzinnen een toneelstuk in de poppenkast, of laten onze tekeningen drijven in een bord.

Dit klinkt wel heel erg leuk, Niet?


De boekiemonsters van 2C...

Elke vrijdag trekken we naar de bib van het tweede leerjaar. Dan maken we het onszelf gemakkelijk en lezen we een half uurtje in onze favoriete boeken.

Ons eerste project!

We leerden in WO werken met een plattegrond. Als aansluiting hierop maakten we tijdens ons eerste project van dit schooljaar een maquette en plattegrond van onze eigen klas! Elke groep mocht nadien zijn plattegrond of maquette aan de andere klasgenootjes voorstellen, met bijpassende zoekopdrachtjes natuurlijk...

Welkom op onze blog!

Welkom op de blog van onze klas! We zitten dit jaar samen met 20 kindjes in de klas bij juf Lise. Ontdek via deze blog alle avondturen die we dit jaar beleven.

Veel leesplezier!

Gaulthier, Jules, Charlotte, Alyssa, Lise, Amber, Elise, Michiel, Juliana, Ruben, Hélène, Astrid, Nayma, Achiel, Kaylen, Ender, Maxine, Jayden, Lotte, Lily en juf Lise