144 СУ "Народни будители"

Добре дошли в обновения сайт на 144 СУ „Народни будители“! 

Добре дошли в училището, в което духовната памет на миналото е настояще за учениците, открили корените на българското в „гласа“ на опазената традиция. Тя е в грейналите шевици на народната носия, в звуковата хармония на песента и в буйния ритъм на танца.

Настоящето, опазило миналото, обръща поглед към бъдещето, проектирано от художниците дизайнери с новата визия за човека и света. Добре дошли в 144 СУ „Народни будители“ – училището на духа, на родовото минало и модерното настояще! Научете повече за историята и развитието на училището.

Бързи връзки

17.06.2024 г.

Високи отличия и специални награди от МФФ "Атлиманска огърлица"


Ученици от класовете по народно пеене на Стоименка Недялкова, Евелина Станчева и Беатрис Александрова се явиха в XIII-ти Международен Фолклорен Фестивал "Атлиманска огърлица" 2024г и достойно представиха 144 СУ "Народни будители" гр. София. 

В конкурсната програма участие взеха участие Божидара Желязкова 10 "а"клас, от класа по народно пеене на Стоименка Недялкова - представянето на Божидара предизвика бурни аплодисменти, а журито я награди с "Лауреат първа степен" и специална награда ПРИЗ "Златка Ставрева". Ива Йорданова от класа по народно пеене на Евелина Станчева, също се представи отлично и получи награда "Лауреат първа степен". От класа по народно пеене на Беатрис Александрова се явиха 4 ученика и получиха следните награди:

Радостина Златкова 1 "а" - "Лауреат първа степен", Борислав Ненков 4 "а" клас - "Лауреат първа степен" и спецална награда за артистично представяне, Натали Борисова 5 "а" клас - "Лауреат първа степен", Евгения Димитрова 10 "а" клас - "Лауреат първа степен". Беатрис Александова беше наградена с ПРИЗ "Пазител на фолклора", а учениците с обща специална награда бяха отличени.


17.06.2024 г.

Изпит по Изобразително изкуство


Уважаеми родители и ученици,

Ръководството на 144 СУ "Народни будители" Ви уведомява, че изпитът по Изобразително изкуство на 24.06.2024 г. за учениците 7 клас е с начало 09:00 часа. Пожелаваме успех на всички!

15.06.2024 г.

Графици и инструктаж за провеждане на изпити 


Уважаеми родители и ученици,

По-долу ще намерите основни документи, свързани с провеждането на изпити за проверка на способностите в 144 СУ "Народни будители". За улеснение на учениците ще можете да намерите и инструктаж за провеждането им.


Нашите профили и професии

Общо.pdf

Полезни връзки към свързани стариници