144 СУ "Народни будители"

Добре дошли в обновения сайт на 144 СУ „Народни будители“! 

Добре дошли в училището, в което духовната памет на миналото е настояще за учениците, открили корените на българското в „гласа“ на опазената традиция. Тя е в грейналите шевици на народната носия, в звуковата хармония на песента и в буйния ритъм на танца.

Настоящето, опазило миналото, обръща поглед към бъдещето, проектирано от художниците дизайнери с новата визия за човека и света. Добре дошли в 144 СУ „Народни будители“ – училището на духа, на родовото минало и модерното настояще! Научете повече за историята и развитието на училището.

Бързи връзки

Актуални соъбщения

04.07.2024 г.

Изложение на картини на ученици


Уважаеми родители,

Тези от Вас, чиито деца са държали проверка на способностите по Изобразително изкуство след 7 клас могат да видят картините на учениците на място в 144.СУ в 101 стая  от 08:00 часа до 18:00 часа на 04.07.2024 г. и 05.07.2024 г. От 08.07.2024 г. ще им се предоставят когато дойдат. 

15.06.2024 г.

Графици и инструктаж за провеждане на изпити 


Уважаеми родители и ученици,

По-долу ще намерите основни документи, свързани с провеждането на изпити за проверка на способностите в 144 СУ "Народни будители". За улеснение на учениците ще можете да намерите и инструктаж за провеждането им.


11.07.2024 г.

Участие в празника на община „Младост”


Учебна практика на учениците от 10г клас, професия "Танцьор" с танцьорите от ансамбъл "Българе". Благодарим на господин Христо Димитров и неговия ансамбъл, които винаги се отзовават на нашите покани и подпомагат учениците и 144. СУ "Народни будители".

Практиката премина вълнуващо  за учениците с много труд и пот, както и с много старание. Благодарим Ви колеги за цялото вниманието, старанието, проявеното търпение и труд с нашите ученици! Благодарим Ви, че успяхте да приковете вниманието и желанието им! Благодарим Ви че успяхте да възпламените искрата на любов към танца и българското! Специални благодарности, разбира се не на последно място и към Христо Димитров, затова че се съгласи да изпълним фрагмент от шопската картина на  спектакъла " Това е България" . Ние ще се постараем да го изработим така както го изискаха и поставиха. Надяваме се на още много такива съвместни и  ползотворни срещи!


04.07.2024 г.

Международен конкурс "Звукът на времето"


Отново пореден успех за клавирната и китарна школа на училището в ХI онлайн издание на Международния конкурс "Звукът на времето" - гр. Велико Търново. Нашите талантливи ученици спечелиха множество награди:

- ученичката от 5.А клас Магдалена Ангелова спечели ПЪРВА награда в раздел "Класическо пиано" - преподавател Маринела Ангелова;

- клавирно дуо Магдалена Ангелова 5.А и Петър Атанасов 4.А клас - ПЪРВО място - преподавател Маринела Ангелова;

- клавирно дуо Кристина и Диана Салабашеви - Първо - място с преподавател Ирена Христова;

- клавирно дуо Петра Узунова и Анастасия Миланова - 2ро място - преподаватели Ирена Христова и Яна Корназова;

- китарно трио" Веселите китаристи" - Първо място - преподавател Димитър Лазаров;

Борис Хараланов - класическа китара - Първо място - преподавател Димитър Лазаров 

26.06.2024 г.

Концерт-продукция “Звезден миг”


Седмокласниците от 7д клас представиха концерт-продукция “Звезден миг” в Актовата зала на 144 СУ “Народни будители”. Един миг, който се повтаря вече седем години. Един клас, който танцува заедно за последен път в този си състав пред родителите си, преподаватели и приятели, учениците демонстрираха умения и показаха какво са научили през последните години на обучение в училище. 

Концертът започна с ретроспекция на всички големи изяви в които са взели участие през всичките 7 години от както са възпитаници на училището. Много емоционален концерт беше както за учениците, така и за преподавателите и родителите. Бяха изтанцувани всички танци през последните 3 години, както и танц от 4. клас специално възстановен за събитието.  Техните преподаватели г-н Валентин Иванов, г-жа Ирена Кременска и тяхната прекрасна класна г-жа Виктория Викторова, подготвиха тази продукция с огромно желание и отговорност защото искаха да подарят на децата и родителите още един незабравим звезден миг. Бяха подготвили още и интересни подаръци за 7д клас, които винаги да им припомнят звездния път, който са изминали. Специални гости на концерт-продукцията “Звезден миг” бяха ученици от класа по народно пеене на г-жа Стоименка Недялкова, съпровождаше ги г-н Добромир Спасов. 

Важно място в концерта беше отредено и за преподавателите, които са допринесли за творческия растеж и превръщането на тези деца в звезден клас: 

- Класният им ръководител до 4. клас - г-жа Петя Иванова 

- Класният им ръководител 5.-7. клас - г-жа Виктория Викторова 

- Хореографите, работили с тях през годините - г-жа Ирена Кременска и г-жа Ралица Иванова 

- Корепетиторите, които са неотлъчно до тях - Г-н Явор Христов, г-н Иван Иванов и г-н Добромир Спасов

- Предавателите по народно пеене г-жа Евелина Христова и г-жа Стоименка Недялкова с чиито техни възпитаници са имали съвместни общи изяви на народните им хорове и 7д клас и са завоювали престижни отличия. 

- Жената, която ги обличаше и обгрижваше през всички тези години - гардеробиера на училището - г-жа Александра Христова.

Разбира се, на последно място, човекът който беше неотлъчно до учениците от 7д клас през всички години - хореографът Валентин Иванов.

Концертът завърши с пищни фонтани и с финала на танца от концерт-спектакъл “Шуменската гара” в който взеха участие по-рано през тази учебна година. Присъстваха много преподаватели от училището, които бяха сред публиката и се насладиха заедно с всички присъстващи на това голямо събитие. Благодарим и на ръководството за подкрепата през всички тези години. 


Нашите профили и професии

Общо.pdf

Полезни връзки към свързани стариници