144 СУ "Народни будители"

Добре дошли в обновения сайт на 144 СУ „Народни будители“! 

Добре дошли в училището, в което духовната памет на миналото е настояще за учениците, открили корените на българското в „гласа“ на опазената традиция. Тя е в грейналите шевици на народната носия, в звуковата хармония на песента и в буйния ритъм на танца.

Настоящето, опазило миналото, обръща поглед към бъдещето, проектирано от художниците дизайнери с новата визия за човека и света. Добре дошли в 144 СУ „Народни будители“ – училището на духа, на родовото минало и модерното настояще! Научете повече за историята и развитието на училището.

Бързи връзки

11.07.2024 г.

Участие в празника на община „Младост”


Учебна практика на учениците от 10г клас, професия "Танцьор" с танцьорите от ансамбъл "Българе". Благодарим на господин Христо Димитров и неговия ансамбъл, които винаги се отзовават на нашите покани и подпомагат учениците и 144. СУ "Народни будители".

Практиката премина вълнуващо  за учениците с много труд и пот, както и с много старание. Благодарим Ви колеги за цялото вниманието, старанието, проявеното търпение и труд с нашите ученици! Благодарим Ви, че успяхте да приковете вниманието и желанието им! Благодарим Ви че успяхте да възпламените искрата на любов към танца и българското! Специални благодарности, разбира се не на последно място и към Христо Димитров, затова че се съгласи да изпълним фрагмент от шопската картина на  спектакъла " Това е България" . Ние ще се постараем да го изработим така както го изискаха и поставиха. Надяваме се на още много такива съвместни и  ползотворни срещи!


04.07.2024 г.

Международен конкурс "Звукът на времето"


Отново пореден успех за клавирната и китарна школа на училището в ХI онлайн издание на Международния конкурс "Звукът на времето" - гр. Велико Търново. Нашите талантливи ученици спечелиха множество награди:

- ученичката от 5.А клас Магдалена Ангелова спечели ПЪРВА награда в раздел "Класическо пиано" - преподавател Маринела Ангелова;

- клавирно дуо Магдалена Ангелова 5.А и Петър Атанасов 4.А клас - ПЪРВО място - преподавател Маринела Ангелова;

- клавирно дуо Кристина и Диана Салабашеви - Първо - място с преподавател Ирена Христова;

- клавирно дуо Петра Узунова и Анастасия Миланова - 2ро място - преподаватели Ирена Христова и Яна Корназова;

- китарно трио" Веселите китаристи" - Първо място - преподавател Димитър Лазаров;

Борис Хараланов - класическа китара - Първо място - преподавател Димитър Лазаров 

Нашите профили и професии

Общо.pdf

Полезни връзки към свързани стариници