Nu är vårens föreställningar här!

Nu har äntligen datumen för vårens föreställningar och kalas släppts. Du hittar biljetter på vår biljetthemsida som vanligt! Det går också bra att köpa biljetter på plats, i vår biljettkur, från och med 60 minuter innan föreställning! Detta vill ni inte missa!

Chalmersspexet Vera presenterar Karin Månsdotter

Året är 1568. Europa är en plats under förändring och konflikt. Detta är en tid då man inte behöver oroa sig för att blanda ihop astrologi och astronomi då dessa är samma sak, en högt respekterad vetenskaplig praktik. I Frankrike är det inbördeskrig och man kämpar för religiös frihet, och så kom det sig att en högaktad vetenskapskvinna flydde från det katolska Frankrike till Sverige. Denna kvinna, Diana Beaujolais, kom att bli hovastrolog vid det svenska hovet. Trots att detta är tjugo år efter att Copernicus publicerat teorin om den heliocentriska världsbilden upptäcker hon att hovet är mer intresserade av den egocentriska världsbilden.


Vid hovet förbereder sig den undersköna bonddottern Karin Månsdotter för att gifta sig med Kung Erik XIV. Någon som inte tycker det är en bra idé är kungens sekreterare. Jöran Persson föraktar de lägre klasserna och förstår inte vad en bonnatös har på slottet att göra. Kungens bror, Johan III, tycker inte heller att det är en bra idé eftersom Karin och Erik då kan få inomäktenskapliga barn - därmed försvinner Johans alla chanser till att någonsin bli kung. Diplomaten Nils Sture försöker hantera situationen så finkänsligt som möjligt, vilket kan vara svårt när ens personliga åsikter står i konflikt med kungens. Diana förstår sig inte på alla världsliga problem medan Bella Fredman som sköter slottets bar däremot älskar drama och skvaller. Spexet tar vid just när vigseln ska börja.

Vårens föreställningar

Biljettpris, föreställning

Chalmerist: 130 kr

Student: 160 kr

Vuxen: 200 kr

Vårens Spexkalas

Kuvertpris, Spexkalas

Chalmerist: 160 kr / 140 kr alk.fri

Student: 190 kr / 170 kr alk.fri

Övriga: 290 kr / 270 kr alk.fri