Diagnosi

Per fer la diagnosi, la comissió d’estratègia digital del centre ha utilitzat els recursos següents:

A partir de l’anàlisi d’aquestes eines, es detecten els punts forts i punts febles que ens permeten plantejar els objectius de l’estratègia digital.

PUNTS FORT I FEBLES

Selfies alumnes i professorat / equip directiu

A grans trets, la diagnosi ha evidenciat que l’escola està molt ben equipada, ja que la infraestructura i equips surt amb una nota molt alta així la connexió a internet i la competència digital de l’alumna i les famílies. També l’experiència en l’ús dels entorns d’aprenentatge i l’accés a recursos digitals en línia. En canvi, s’ha constatat com a mancances importants la col·laboració i xarxes, la manca de temps del professorat i també la manca d’espai.

Per altra banda, el professorat considera la formació com un aspecte bàsic per a millorar la competència digital. També diu que se sent força segur en utilitzar la tecnologia.

L’alumnat constata que la tecnologia s’utilitza al centre de forma habitual i que a casa utilitza més la tecnologia per oci que no pas per a treballar. I la majoria sap usar el programari sense ajuda a casa. També l'alumnat aprova amb bona nota la connectivitat i tecnologia que troben en el centre.

Valoracions formulari famílies

El formulari ha estat contestat per una mostra prou significativa de famílies, concretament han contestat més de 160 persones.

Les famílies coneixen pràcticament en un 95% la pàgina web de l’escola tot i que només la meitat la visiten setmanalment.

La majoria accedeix a la web a través del mòbil, pràcticament en un 70% dels casos.

Quasi tothom sap entrar a ClickEdu per a fer diferents gestions (menjador, roba, informes, etc.) i més del 80% valora que la informació és fàcil de trobar a ClickEdu.

La xarxa social més coneguda per les famílies i que més se segueix és Instagram. Twitter es coneix força, però no se segueix gaire. Les notícies del dia a dia de l’escola la segueixen quasi el 67% de les famílies que han contestat el formulari. 

Pràcticament, un 80% de les famílies valora la informació que es dona a ClickEdu com a adient.

També més del 90% de les famílies pensen que el sistema d’avisos i informació digital a través de mails o missatgeria Clickedu és útil i fàcil d’utilitzar.

Per etapes, més de la meitat de les famílies d’Infantil no coneixen els dispositius digitals i programari que fan servir els seus fills. En canvi, a Primària i ESO puja el coneixement a més del 75%.

Només el 3% de les famílies d’Infantil diuen que tenen dificultats per a controlar els aparells digitals dels seus fills. Aquest percentatge puja fins al 16’1% a Primària i al 27.7% a Secundària.

Quasi el 88% de les famílies d’Infantil comenten que els seus fills fan servir com a màxim 1 hora al dia dispositius digitals a casa. A Primària baixa el percentatge fins al 51,6% i a Secundària al 13,8% per cent. En relació amb això a Secundària el 16,9% de les famílies diuen que els seus fills fan servir més de 3 hores al dia els dispositius digitals.

Només entre un 30% i un 40% de les famílies d’Infantil i Primària diuen que tenen coneixement de com es treballen les xarxes socials i la privacitat a internet a l’escola, en canvi, a Secundària puja fins al 60%, potser perquè les famílies amb fills a l'ESO són més conscients dels perills que comporten les xarxes socials i la manca de privacitat a internet.

Les famílies d’Infantil pràcticament no parlen amb els fills sobre el perill de les xarxes socials, ja que encara són massa petits i no és un problema (un 16%), en canvi, a Primària i Secundària puja moltíssim el tant per cent, concretament un 74,2% i un 93,8% respectivament. 


A continuació detallem les propostes de millora més significatives de les famílies referides a la pàgina web, a ClickEdu i a les xarxes socials:


- l'App Clickedu dona força problemes de connexió, haig d'anar canviant del meu a l'usuari de l'altra progenitor per poder entrar bé i rebre els missatges o que carregui el menú escolar, per exemple.

- A la carpeta pública, costa trobar quina novetat s’ha afegit. Estaria bé que es pogués visualitzar de forma més ràpida i clara.

- Dins del clickedu és molt difícil localitzar la informació / Dins de l'opció de la missatgeria és molt lent poder-se descarregar les fotografies.

- La informació del menjador no està actualitzada diàriament, en el meu cas. Quan vaig a mirar si ha dinat el meu fill, si ha dormit... no està actualitzat, a vegades falten les dades de 2 o 3 dies.

- La carpeta pública del clickedu. Quan hi ha nova informació es posa en negreta, però ni saps dins de quina subcarpeta està el nou document que s'ha penjat.


També detallem les propostes més significatives de millora en relació amb la comunicació escola-famílies: