Competència de l'alumnat
Itinerari Digital

Competència Digital de l'Alumne

DECRET 175/2022, de 27 de setembre, d'ordenació dels ensenyaments de l'educació bàsica. 

L’augment de la complexitat exigeix el domini de nombroses eines i recursos tecnològics, digitals, culturals i lingüístics, per apropar-se a un món més global i sostenible. 

Aquest document és el resultat del treball realitzat pel claustre on es determinen les competències que ha d'anar adquirint l'alumne pel que fa a les destreses i competències digitals al llarg de l'etapa d'Educació Infantil i Primària.

ACORDS D'ESCOLA - Tasca M3 LOMLOE EI I PRI 22-23

Avaluació de la competència digital de l'alumne

Avaluació de la competència digital de l'alumne

Per fer l'avaluació de la competència digital, el professorat avaluarà el progrés de l'àmbit durant el curs. Per fer-ho es vincularan aquells ítems avaluatius que el docent consideri que tenen relació amb l'adquisició d'aquesta competència. Abans de l'avaluació final, la plataforma ClickEdu mostrarà l'evolució en tots aquests ítems i acordat en junta d'avaluació s'establirà el nivell en competència digital.

Les 5 competències digitals segons el decret d'ordenació dels ensenyaments de l'educació bàsica

Les 5 Competències Digitals de Primària

En les gràfiques següents es pot veure el treball  de les diferents competències digitals per etapes educatives, cicles i àrees segons el document consensuat per tot el claustre.

Competència Digital Docent

S’entén per competència digital docent la capacitat que tenen els docents de mobilitzar i transferir tots els seus coneixements, estratègies, habilitats i actituds sobre les tecnologies per a l’E-A en situacions reals i concretes de la seva pràctica professional per tal de facilitar l’aprenentatge de tot l’alumnat i l’adquisició de la seva competència digital.

Aquesta capacitat ha de permetre dur a terme processos de millora i innovació a l’ensenyament d’acord amb les necessitats de l’era digital, i contribuir al desenvolupament professional d’acord amb els processos de canvi que tenen lloc a la societat i als centres educatius.

Per fer-ho el centre vetllarà per una bona formació del seu claustre per tal que cada curs s'estableixin aquests processos de millora i innovació a l'aula.

Des de Vedruna Catalunya i els CRP i els PFZ, s'ofereix formació periòdica a nivell de claustre i també formació específica a docents cordinadors Google, TAC, STEAM i robòtica entre altres. La velocitat canviant en la competència digital fa que s'estigui en constant procés de millora. 

Formació en Competència Digital curs 2022-2023