נגד 

הוא רכיב להורדת עוצמת הזרם החשמלי הזורם במעגל היא על-ידי העלאה של ההתנגדות החשמלית שבו. הנגד בנוי  משני הדקים שביניהם נמצא מוליך העשוי
סוג חומר מסוים ובעל מימדי עובי ואורך מסוימים. בעזרת בחירת סוג חומר
מתאים  ומימדים פיזיים מסוימים ניתן ליצור נגדים שונים בעלי רמות שונות של
התנגדות חשמלית. 

מפסק לחצן
הוא אחד הרכיבים השימושיים ביותר במעגל חשמלי. הוא בנוי בצורה מכנית כך שאנחנו לוחצים עליו הוא סוגר מעגל ועובר בו זרם. הדוגמה הפשוטה ביותר להפעלת כפתור היא הדלקה וכיבוי של נורה.

פוטנציומטר

נגד משתנה, כשמו כן הוא, נגד המאפשר לשנות את התנגדותו בזמן עבודת המערכת. שינוי ההתנגדות יכול להתבצע במספר אופנים: סיבוב כפתור, החלקת מוט, סיבוב בורג וכ"ד. הנגד המשתנה מתפקד כמו מחלק מתח. יש לו 3 הדקים, כאשר יש הדקים קיצוניים מחוברים ל-5V ול- GND, ואילו ההדק המרכזי מחובר לפי אנאלוגי כדי למדוד את Vout של מחלק המתח. 


פוטורזיסטור (photoresistor)
הוא רכיב חשמלי העושה שימוש באפקט הפוטואלקטרי על מנת לבקר את הזרם החשמלי העובר ברכיב.
לבו של הפוטורזיסטור הוא חומר מוליך למחצה, שכתוצאה מפגיעת פוטונים בו משנה את מוליכותו החשמלית
ומאפשר מעבר זרם דרך התא. פוטורזיסטורים נבדלים ביניהם בעיקר בסוג המוליך למחצה ממנו מורכבת הליבה.


פוטודיודה (photodiode )
היא דיודה המשמשת כגלאי אור, המסוגלת להפוך אור למתח או לזרם חשמלי. כאשר הדיודה מחוברת במעגל
בממתח אחורי, תחת השפעת אור היוצר בה אפשרות של העברת זרם, היא מהווה התקן לגילוי האור ולמדידת עוצמתו. 

מד כוח

מדי כוח הם למעשה מתמרים חשמליים – מדובר ברכיבים מתקדמים ומדויקים במיוחד, המודדים על ידי מספר חיישנים המותקנים בהם את הכוחות שמופעלים עליהם, וזאת באמצעות גילוי שינויים במוליכותם החשמלית. אותם כוחות שמאתרים החיישנים שבמתמר מומרים לכדי אותות חשמליים, שיכולים להיות מחושבים בערכים מדויקים ולהימדד. באמצעות מד כוח ניתן למדוד בקלות וביעילות מרקמים ועוצמות חיכוך, פיתול, סיבוב, לחץ ומתח, 


חיישן אור סבבתי

רכיבים אלקטרוניים אלה שנקראים "פוטו-גלאים" מגלים ומודדים בקביעות את כמות האור בסביבה שלהם, תוך תפיסת הבהירות באופן דומה ככל האפשר לעין האדם.

חישני אור-סביבה גם באים לידי ביטוי כאשר מחשיך ופנסי רחוב נדלקים אוטומטית, בבקרה של פנסים קדמיים ברכב כאשר עם דמדומים או בכניסה למנהרה אור-הסביבה נחלש, ובפנים המכונית כאשר הם מעמעמים את לוח המכשירים כדי שנהגים יוכלו לראות בתנאי אור משתנים



חיישן טמפרטורה

 חיישן טמפרטורה הוא מכשיר המשמש למדידת טמפרטורה. זו יכולה להיות טמפרטורת אוויר, טמפרטורת נוזלים או טמפרטורה של חומר מוצק. ישנם סוגים שונים של חיישני טמפרטורה והם כל אחד מהם משתמש בטכנולוגיות ועקרונות שונים כדי לבצע את מדידת הטמפרטורה.

רב מודד
הוא מכשיר המסוגל למדוד מתח זרם והתנגדות. בואו נמדוד את המתח הקיים בבטריה מסוימת. חברו את החוט האדום ל v ואת החוט השחור ל com. שנו את הידית ברב מודד ל 20V והצמידו את הזרוע האדומה לפלוס בבטריה ואת השחורה למינוס: 

מנוע סרוו

מנוע סרוו הוא מנוע זרם ישר  (DC Motor) בעל מערכת תמסורת פנימית של גלגלי שיניים ובקרה אלקטרונית על מיקום המנוע. מה שמייחד מנועי סרוו היא העובדה שהם אינם מסתובבים בצורה חופשית כמו מנועי DC , אלא נעים על פי  זווית – לרוב בין 0 ל-  180  מעלות.

נורת לד
היא למעשה דיודה  שהיא רכיב בה הזרם עובר רק בכיוון אחד. נורת לד טיפוסית צורכת 2 וולט וכשעובר בה זרם היא מפיקה אור. טווח העבודה שלה הוא בין 30-2 מיליאמפר בערך לכן חשוב לא לתת לה יותר מ- 30 מיליאמפר. לנורת לד יש רגל ארוכה וקצרה וכדי שהיא תעבוד צריך לחבר אותה בכיוון הנכון במעגל: מהפלוס בבטרייה(+) אנחנו מושכים חוט אל הרגל הארוכה בנורה ומהרגל הקצרה בנורה מושכים חוט נוסף אל המינוס בבטרייה (-). חוט של פלוס נהוג להיות בצבע אדום וחוט של מינוס בצבע שחור. 

לד RBG

נורת RGB היא נורת לד שיכולה להאיר בשלושת הצבעים: אדום (R), ירוק (G) וכחול (B). כמובן שניתן להאיר בכל צבע שהוא לדוגמא: ניתן להאיר בקצת ירוק וקצת כחול ולקבל טורקיז ובדרך זו ניתן לקבל כל גוון כמעט. לנורה יש ארבע רגליים - שלוש רגליים ששולטות על שלושת הצבעים (RGB) ורגל נוספת שמשמשת כמינוס (-) ואותה נחבר כמובן לאדמה (GND). 

זמזם (piezo)

 זמזם הוא מכשיר אלקטרוני הפועל כמתמר. תפקידו להפיק צליל גבוה או זמזום בזמן שמספקים לו מתח

מנוע רטט
הוא מנוע אשר רוטט כאשר נותנים לו מספיק כוח, הוא  מתאים לשימוש במספר רב של מכשירים  לדוגמא הרטט בטלפון סוללרי כאשר הוא נמצא במצב רטט. 

מתג החלקה
הוא מתג מכני המחליק ממצב הפתוח (כבוי) למצב סגור (מופעל) ומאפשר שליטה על זרם הזרם של המעגל מבלי לחבור ידנית או לחתוך חוט 

נורת להט , נורת ליבון
נורה עם חוט להט המחומם עד שהוא זוהר בתוך זכוכית עם ואקום או גז אינרטי כדי להגן על  חוט הלהט מפני חמצון .

מנוע חשמלי
הוא רכיב חשמלי, הממיר אנרגיה חשמלית לאנרגיה מכנית. מנוע חשמלי מבוסס על עקרון האלקטרומגנטיות, המאפשר יצירת שדה מגנטי על ידי העברת זרם חשמלי דרך סליל 

מנועי DC עם מקודד
משמשים למשוב בקרת מהירות במנועי DC שבהם אבזור או רוטור עם סליל מסתובב  בתוך שדה מגנטי שנוצר על ידי סטאטור. מקודד מנוע DC מספק מנגנון למדידת מהירות הרוטור ומספק משוב בלולאה סגורה לכונן לבקרת מהירות מדויקת. 

מנוע עם תמסורת
מספק מומנט גבוה  במהירות נמוכה.  מנועים אלה משתמשים בהילוכים, המורכבים בדרך כלל כתיבת הילוכים, כדי להפחית את המהירות, מה שהופך את המומנט לזמין יותר 

חיבור בקר למנוע אינו אפשרי מכיוון שהבקר אינו יכול
להוציא מספיק  זרם להנעת מנועי D,C  הכנסת רכיב
"motor drive" בין הבקר למנוע  מאפשר ליצור זרם
מתאים להפעלת המנועים. בקר המנוע "motor drive" מאפשר הפעלת 2 מנועים בו זמנית בכיוונים שונים

טרנזיסטור NPN

בטרנזיסטור יש 3 רגליים, הסימונים שלהם:



אפשר לדמות את ה- Base  בטרנזיסטור לברז או פוטנציומטר, כמות הפתיחה של הברז מאפשרת הזרמת מתח נמוך או גבוה הזרמת  מתח נמוך משמעותו פתחתם את הברז קצת, הזרמתם יותר מתח, משמעותו פתחתם את הברז יותר, כמובן שבמידה ולא הזרמתם מתח ל- Base - המשמעות הברז סגור.

הרעיון של הטרנזיסטור בעצם להיות מפסק בפני עצמו, או מגבר מתח.



 טרנזיסטור MOSFET
הוא הטרנזיסטור הנפוץ ביותר כיום, והוא משמש בעיקר במעגלים לוגיים ספרתיים. הטרנזיסטור מתפקד  כמתג חשמלי - הפעלת מתח על אחד ההדקים יוצרת שדה חשמלי שמאפשר זרימת זרם דרך שני ההדקים האחרים



חיישן PIR  חhישן תנועה או קרבה

זהו סוג של חיישן המשתמש בקרינת - אינפרא אדום  (IR) נמוכה הנפלטת מבני אדם חפצים, אנשים או חיות מחמד כדי לזהות קרבה או תנועה