תחילת פברואר

שימו לב! בתחתית הדף טיפים לעבודה עם הרובוטים בבתי הספר

שלום לרכזים ולמורים המובילים את תכנית הקוד והרובוטיקה!

לקראת סיום השתלמויות הרובוטיקה הודעות:

1. מצורפת משימת סיום ההשתלמות. קראו בעיון.

בהמשך תקבלו במייל נוסף קישור לקובץ אקסל בו ירשום כל

זוג את הנושא אותו בחר להציג בכרטיסיה, על מנת למנוע כפילויות.

שימו לב, אפשר להגיש את הכרטיסיה בזוג, אבל רפלקציה אישית כל אחד לחוד - הוראות לביצוע ושליחה בטופס במסמך עצמו.

משימת סיום השתלמות רובוטיקה - מחוז צפון

טיפים לבתי ספר שעובדים עם EV3 :

1. לעבודה תקינה ושוטפת חשוב לחבר רובוט אחד למחשב אחד.. ולא להתחכם עם כמה רובוטים על מחשב אחד

2. מי שעובד עם מחשבים נייחים ודונגלים - אל תעבירו את הדונגל ממחשב למחשב. השאירו אותו קבוע

טיפים לבתי הספר שעובדים עם פישר טכניק :

1. הבטריות של פישרטכניק נטענות באמצעות מטען קיר, כאשר זמן הטעינה המקסימלי לטעינה מלאה הינו כשעתיים. במטענים יש מיקרו-בקר המפקח על הטעינה וכשהיא מסתיימת הוא מפסיק את הטעינה אוטומטית למניעת התחממות וטעינת יתר. בזמן טעינה נורת המטען תהבהב. וכאשר אין בטריה מחוברת או כאשר הבטריה מלאה הנורה תדלק באופן רציף המלמד שהמטען אינו מטעין כרגע.

יש לשים לב שרק עם חיבורה הראשוני למטען הבטריה תבצע טעינה, ולאחר שהיא מתמלאת והטעינה תפסיק אוטומטית היא מתחילה אט אט להתפרק ממטענה כאשר היא עדיין מחוברת למטען. כלומר יתכן מצב בו בטריה שחוברה לפני זמן רב (שבוע+) למטען, ונותרה מחוברת אליו, לא תהיה טעונה כשנרצה להשתמש בה.

עצה לייעול: אם חיברתם את הבטריה למטען וחלפו מספר ימים מאז, מומלץ לנתק ולחבר שנית בבוקר השיעור (או יום קודם אם השיעור מתקיים מוקדם).

2- אם הבקר מתנתק בזמן עבודה (הנורה בסביבת הסקראץ' הופכת צהובה ותוכנת הקישור מציגה הודעה שגיאת חיבור שהתנתק), יש לבדוק שני דברים עיקריים:

א. כח מספק לבקר - בהנחה שהבטריה טעונה יש לבדוק מגעים בחוט המחבר אותה אל הבקר - לוודא שהמחברים אינם רופפים (ואם כן להרחיב אותם מעט על ידי נעיצת מברג במרכז המחבר), ושהוברגו על החוט בצורה הרצויה לאחר קיפול חוט הנחושת שחשפנו אחורה על גבי הפלסטיק של החוט, והכנסנו את כולו פנימה. ראו בתמונה.

ב. תקשורת תקינה - אם התחברנו אלחוטית לוודא עוצמת רשת WiFi מספקת, אם התחברנו חוטית לבדוק שכבל ה-USB מחובר היטב, ותקין (ניתן להחליף בכבל אחר ולבדוק אם התופעה חוזרת).

3. בתחילת העבודה עם הרובוט מומלץ לוודא שהוא עדיין סימטרי (לעיתים הילדים מזיזים את חלקיו בזמן העבודה), ושהגלגלים אינם צמודים לפגוש ויש להם מרווח להסתובב.

4. כאשר נתקדם בלימוד ובהרכבה של חיישנים נוספים על הרובוט יתכן עומס של חוטים ברובוט. מומלץ לסדר אותם באמצעות תופסן החוטים, אותו ניתן להחליק למשל על המסילות שבצידי הבקר.

לפתרון בעיות העולות בזמן העבודה עם הרובוט ובחיבורו למחשב מומלץ להציץ בדף העזרה באתר המלווה למורה בו מרוכזות התקלות שמורים נתקלו בהן נכון להיום והפתרונות להם.

למגוון טיפים כלליים בעבודה עם הרובוטים מומלץ להציץ בדף הטיפים באתר. ותמיד ניתן ומומלץ ליצור קשר עם איטק בכל בעיה, בטלפונים 03-6491202 (משרד) 050-2009398 (ישירות לעדי)