Prosjekter

Bilde av Bruno Henrique: https://www.pexels.com/nb-no/bilde/spillkonsoll-tilkobling-forbindelse-teknologi-1666759/

Inkludering av jenter og ikke-binære

Periode: 2023

Jenter som utsettes for hets sitter gjerne alene foran en skjerm og mangler jevnaldrende og voksne å henvende seg til. For å redusere trakassering og hets, vil vi bygge møteplasser med trygge rammer og støttende voksne. For at flere jenter skal ønske å delta må datakultur tilbud oppleves som trygt, tilgjengelig og relevant for dem. 

Bilde av Jessica Lewis Creative: https://www.pexels.com/nb-no/bilde/spille-leke-ung-videospill-1103555/

Digital fritid for alle

Periode: 2022 - 2025 

Datakultur er i utvikling og vi satser større enn noen gang. Nå har vi fått en unik mulighet til å forske på hvordan ungdom og ungdomsarbeidere jobber med datakultur på klubbfeltet. Dette skjer gjennom et samarbeid med OsloMet som har laget et Ph.D-prosjekt knyttet til Digital Fritid for alle. Vi skal gjennom dette 3-årige prosjektet samle erfaringer fra dere og dele disse blant annet på Datakulturkonferansen 2025. 

Sommer for dataungdom

Periode: Sommer 2022

Trondheim, Sarpsborg, Brønnøy, Færder, og Kåfjord kommune har sammen med Ungdom og Fritid fått tildelt 1.500.000,- til å skape sommerjobber for datainteresserte ungdom og bidra til at de kan skape aktivitet som spres nasjonalt for ungdom gjennom NOVA - det digitale kulturhus. 

Periode: Sommer 2021

Fritid er ved siden av skole en av de mest sentrale elementene i barn og unges liv. Det siste året har vært preget av nedstengte eller nedskalerte fritidsarenaer og kulturtilbud, og vi går mot en sommerferie hvor det er et større behov enn noen gang for meningsfylte aktiviteter som tilbyr gode opplevelser og som skaper fellesskap. 

Gjennom å gi ungdom sommerjobber med ansvar for å utvikle tilbud og innhold i Den Digitale Fritidsklubben vil man sikre et relevant sommertilbud som ungdom selv har eierskap over. Dette prosjektet bygger videre på prosjektet «Ung Kultur Norge» som er et samarbeid mellom UKM Norge, Ungdom og fritid og Trondheim kommune. Plattformen er bygd på ungdommens egne ønsker og behov, og er et svar på ungdommers behov for relevante og tilgjengelige møteplasser som tilrettelegger for egenvalgte aktiviteter. 

Serveren vil benyttes i dette prosjektet for at aktivitetene skal kunne nå ut til all ungdom som ønsker å delta på sommerferieaktivitetene digitalt. Ved å gjøre sommerferieaktivitetene tilgjengelig for all ungdom på et nasjonalt nivå vil man sikre gjennomføring uavhengig av eventuelle korona restriksjoner, samt sikre muligheten for å delta uavhengig av avstand til de fysiske arrangementene. 

De fysiske arrangementene vil være forankret i konkrete fritidstilbud som er gratis og hvor ungdom allerede opplever eierskap og tilhørighet. Gjennom å samarbeide med våre tilknyttede fagmiljøer i Møre og Romsdal, Trondheim, Sarpsborg, Tromsø og Askøy ønsker vi å utvikle sommerferieaktiviteter som gir ungdom muligheten for en sosial og aktiv sommer ut fra deres egne ønsker og behov.