Thornæsparken

Oppgradering av parken på Møllenberg

Thornæsparken er Møllenberg sin egen bydelspark. Parken er mye brukt og trenger et lite løft. Trondheim kommune planlegger å fornye lekeplassen og å gjøre parken til et ende bedre møtested for bydelen. Planleggingen starter høsten 2022 og målet er at parken er ferdig opparbeidet høsten 2023.  Byggestart er 1.juni 2023.

(Alle foto på denne siden: Glen Musk 2022)

Oppstart av byggearbeider

1.juni 2023 starter byggearbeidene i parken. Det er Søbstad AS som er valgt som entreprenør. De har nylig oppgradert Buranbanen og flytter sine elektriske maskiner direkte fra Buran til Thornæsparken. Byggearbeidene skal foregår med kun elektriske anleggsmaskiner. Det er bra for miljøet, men vil også bidra til at det blir mindre støy for naboene rundt. 

Alle gravearbeider nord i parken skal følges opp av arkeolog fra NIKU siden denne delen av parken sansynligvis var en del av Bakke kloster i middelalderen. Det blir spennende om det dukker opp spor fra den tiden, selv om det kan forsinke arbeidene.

Parken skal oppgraders med nye lekeareal, blant annet basert på gode innspill fra elevrådet på Bispehaugen skole. Les mer om det i nettmagasinet vårt Trondheim 2030. Mange har engasjert seg for å beholde mobilus, den gamle vippekarusellen. Den er satt i stand og vil komem tilbake til parken. For de minste barna kommer det en mindre karusell som også er universelt utformet. Det blir piletunneller, lekehus på stolper og huskestativet får nytt sete som er universelt utformet.

Det blir nye møbler i parken, både benker og benkebord. Pavlijongen som er bygget av studenter skal fortsatt stå i parken, men får en ny plassering. Det blir småbarnslekeplass med stokker og steiner og det åpnes opp for en mini-akebakke der det er brattest. Sør i parken settes det opp stolper hvor du kan henge opp din egen hengekøye.

Statuen med Thornæsfår en liten plass rundt seg og stien forbi blir bredere.

Midt på plassen blir det staudebed og en liten pergola.

Thornæsparken er et viktig møtested for bydelen og det skal legges til rette for juletrefot og strømuttak til mindre arrangement.

Hva synes du om parken i dag?

Vi trenger innspill og kunskap fra de som bruker parken i dag og fra de som bor i nærområdet. Hva bør endres og hva bør beholdes? Hvordan vil vi at parken skal brukes og hva skal vi prioritere? 

Alle som ønsker det kan svare på vår digitale spørreundersøkelse , trykk her for å komme til den! 

Spørreundersøkelsen er åpen til 10.november

Nabomøte

På bakgrunn av innspillene vi har fått er vi i gang med å lage et skisseprosjekt. Dette skisseprosjektet vil vi presentere i et nabomøte 10.november kl18-19.30 på Bispehaugen skole

For å vite hvilket rom vi trenger må vi vite hvor mange som kommer. Det er derfor nødvnedig med påmelding til møtet. De som melder seg på får beskjed om hvor møtet skal være. Påmelding via hoopla: https://tk.hoopla.no/sales/event/thornaesparken

Den historiske parken

Parken ble opparbeidet av bygartneren i Trondheim sent på 1930-tallet som "en lekeplass med parkmessig ramme" slik det beskrives da området ble regulert i 1954.  Videre står det i saksframlegget fra 1954 at parken "er praktisk talt det eneste åpne området i det tett befolkede Rosenborg-området" og at det var "en forutsetning at områet skulle bentyttes til dette formål". Parken ble totalrenovert på 1980-tallet da den fikk sin nåværende utfoming. 

Før parken ble anlagt var den en del av hageanlegget til Bakke gård, og før det tror vi den var en del av Bakke kloster. Les mer om det her.