Samtaletilbud og møteplasser

Samtaletilbud

LINK Trondheim (Røde Kors)

LINK Trondheim tilbyr samtalegrupper for alle over 18 år, og det er gratis å delta. Deltakerne har ulik bakgrunn, men mange kjenner på følelser som ensomhet, uro, angst, skam, sorg og utilstrekkelighet. I LINK Trondheim kan du dele egen historie og lytte til andres i et trygt rom, og få støtten til å få det bedre herfra og framover. Kontakt: Telefon: 976 25 630/E-post: post@linktrondheim.no

Telefontjenesten for eldre (Frelsesarmeen)

Frelsesarmeens telefontjeneste er et landsdekkende tilbud for alle over 60 år som ønsker en samtalepartner. Ønsker du en telefonsamtale i hverdagen om det som opptar deg? Eller kunne du tenke deg informasjon om seniortilbud eller tjenester der du bor? Man får en fast telefonvenn som ringer opp. Oppringninger skjer onsdag til fredag fra kl. 09–16. Det er et livssynsåpent og inkluderende tilbud med respekt for den enkeltes tro- og verdisyn.

Kontakt telefontjenesten: 408 00 591 E-post: liza.wigaard.johansen@frelsesarmeen.no

Omsorgsstasjonen for barn og ungdom (Kirkens Bymisjon)

Et lett tilgjengelig samtaletilbud for familier med barn og ungdom i skolealder (6-19 år). Tilbyr samtaler på dagtid, ettermiddag og kveld. Det er mulig å møtes i OBUs lokaler eller et annet sted hvis det passer deg bedre. Man kan ta kontakt uten henvisninger. De som jobber ved OBU er familieterapeuter, nettverksterapeuter og sosialfaglige, med ulik alder og bakgrunn.

Kontakt: obu@bymisjon.no Tlf.: 73 80 55 33

«No kids in the middle» (Kirkens Bymisjon)

Et gruppetilbud til foreldre som etter et samlivsbrudd står i konfliktsituasjoner som er belastende for deres barn. Foreldrene arbeider for å oppnå endring i gruppe sammen med andre foreldre i samme situasjon, samtidig som barna møtes til kreative oppgaver, lek og samtale i en egen gruppe.

Kontakt: obu@bymisjon.no Tlf.: 73 80 55 33 eller 982 91 870 

Besøks- og støttetilbud

Vennefamilie (Røde Kors)

Rettet mot enslige mindreårige flyktninger mellom 15-23 år. Målet med aktiviteten er å motvirke ensomhet og bidra til at ungdommene føler tilhørighet til sitt nye hjemsted. Ungdommen og vennefamilien møtes en gang i uka, og de to partene bestemmer sammen hva de vil gjøre. Vanlige aktiviteter kan være å bli kjent i nabolaget, hjelpe til med lekser eller hverdagsaktiviteter som å spise middag eller gå tur i skogen. 

Kontakt telefon: 413 68 108/E-post: eirin.palsdatter.eidshaug@redcross.no

Mentorfamilie (Trondheim Røde Kors)

Tilbud for unge voksne over 18 år som har vært utsatt for negativ sosial kontroll, tvangsekteskap eller andre former for æresrelatert vold. En mentorfamilie skal tilby et positivt pusterom i hverdagen hvor unge kan føle tilhørighet, dele hverdagsopplevelser og oppleve mestring og trygghet. 

Kontakt telefon: 413 68 108/E-post: nina.gulzari@redcross.no

Redd Barna Region Midt

For barn som har opplevd vold i hjemmet: Besøksgruppa (frivillige i ulike aldre som arrangerer utflukter som skogsturer, åpen gård og klatring) og Besteforeldregruppa (eldre frivillige som besøker barna der de er).

På det lokale asylmottaket: Mottaksgruppe og Den gode nabo (legger til rette aktiviteter for og med barnefamilier som er nye i Norge)

Kontakt: Roger Fredheim, mob.: 91760190. Mail: region.midt@reddbarna.no

FB: https://www.facebook.com/reddbarnaregionmidt/

Home-Start Familiekontakten (Kirkens Bymisjon)

Et støtteprogram for småbarnsfamilier hvor frivillige, familiekontakter, tilbyr støtte og omsorg ut fra den enkelte families behov. 

Kontakt: home-start@bymisjon.no Tlf.: 73 80 55 20

Plattformen for gode levekår (Kirkens Bymisjon)

Støtte til å bygge en trygg plattform for familielivet. Bistår familier med bistand til søknader, informasjon og støttesamtaler. Prosjektet har støtte fram til juni 2022.

Kontakt: charlotte.lunoe@bymisjon.no Mob.: 48898101

Besøksvenn (Røde Kors)

Et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker. Mandager og torsdager 09-14. Kontakt: camilla.gerhardsen@redcross.no/977 70 746


Besøksvenn med hund (Røde Kors)

Kontakt: hege.wedo@redcross.no Telefon 402 00 574


Visitor i fengsel (Røde Kors)

Støtte for innsatte i fengsel som trenger noen å snakke med. 

Kontakt: visitor@trondheim-redcross.no 

Vitnestøtte (Røde Kors)

Gjennom Røde Kors Vitnestøtte får vitner i rettssaker medmenneskelig støtte, veiledning og praktisk hjelp av frivillige. 

Kontakt telefon: 910 05 125/E-post: linda.knudsen@redcross.no 

Sosiale møteplasser

Kompis (Røde Kors)

Kobler unge bosatte flyktninger med ungdom i deres lokalsamfunn, og sammen skaper vi et mer inkluderende samfunn. For ungdom og unge voksne med ulike kulturelle bakgrunner, mellom 16 og 26 år i Trondheim. Målgruppen for aktiviteten er bosatte enslige mindreårige og unge flyktninger, som sammen med jevnaldrende kobles sammen inn i kompisgrupper, basert på alder og felles interesser og ønsker. 

Kontakt: kompis@trondheim-redcross.no

Trygg møteplass (Internasjonal Velferdsforening)

Skaper en trygg møteplass for personer som av forskjellige grunner ikke tør eller kan delta i aktiviteter på samme måte som andre.


Gatefotball (Frelsesarmeen)

Frelsesarmeens gatefotball er et lavterskeltilbud for hjemløse, rusavhengige, tidligere innsatte og andre sårbare grupper.

Kontakt telefon: 23 69 19 68

Hveita dagsenter og Herberget (Frelsesarmeen)

Her kan mennesker med rusproblemer få rene klær, en dusj, mat, veiledning hår- og fotstell. Hveita dagsenter er et lavterskel-treffsted for mennesker over 18 år med rusproblemer. Åpent alle hverdager klokka 8.30-14.30.

Sted: Hvedingsveita 3, 7012 

Kontakt Hveita dagsenter: 920 73 479 / Herberget: 958 19 355

Barselgruppa (Kirkens Bymisjon)

En sosial møteplass for personer i mammapermisjon, som ikke snakker godt norsk og som har lite sosialt nettverk. Hver tirsdag fra 12-15.

Fagansvarlig: mari.berg@bymisjon.no. Mob.: 934 89 878

Generasjonsmøter (Kirkens Bymisjon)

Jevnlige treff der aktive eldre og ungdom møtes gjennom meningsfulle aktiviteter som leksehjelp, måltidsfellesskap, turer og spillkvelder. 

Målgruppe: Ungdom (opp til 30 år) med behov for voksenkontakt og støtte, hjelp, trygghet og inkludering. Det kan være eldre innvandrere, enslige mindreårige asylsøkere eller norske ungdommer, gjennom barnevern, ungdomsklubber, asylmottak eller skoler. Aktive, eldre/pensjonister med tid og ressurser og ønske om å møtes på tvers av generasjoner og kulturer, gjennom seniorsentre, pensjonistforeninger, foreninger for 60+ og sanitetsforeninger.

Kontakt: christel.vroone@bymisjon.no Mob.: 45811856

Aktivitetsguide  

Gratis veileder(aktivitetsguide) til barn og unge som ønsker fritidsaktiviteter. Uavhengig av hvorfor man ikke er med i idrett vil alle som ønsker det kunne få hjelp av en aktivitetsguide. 

Kontakt fagansvarlig aktivitetsguide: lindamarie.skjervold@idrettsforbundet.no, mob.: 48 06 88 64