#jeggidder

HISTORIER OM BÆREKRAFTHver dag gjør barn og ungdom en innsats for å bidra til mer bærekraftige lokalsamfunn. Vi må samle de konkrete historiene, for å få frem hvordan barn og unge jobber med bærekraft, særlig sett fra deres perspektiv.


TRONDHEIM: Lansering av konkurranse

Det er positivt og viktig, både for klimasaken og for demokratiet, at barn og unge engasjerer seg i den politiske debatten. Politikerne i Trondheim har vedtatt at barn og unges engasjement fra klimastreikene skal følges opp.

Sammen med Trondheim kommune og byen vår, ønsker vi å vise frem alt barn og unge gjør, som vi sammen gidder å gjøre for klimaet og et mer bærekraftig samfunn. I forbindelse med klimaaksjonen lanserer vi derfor kampanjen #jeggidder, for fremme nettopp barn og unges egne historier.


Vi inviterer alle skolene i Trondheim til konkurranse om å formidle sine bærekraftstiltak, og sitt engasjement. De som deler de beste historiene, konkurrerer om å bli Trondheims ungdomsambassadører for bærekraft. Om nettopp du har lyst til å bli bærekrafts-ambassadør; del din historie med @jeggidder, om hva du gjør på skolen eller i hverdagen for en mer bærekraftig verden.

Instagram: @jeggidder.

Hvilke historier kan vi formidle?

IMG_7752.MOV

Eksempel

Innovasjonsprosjekter som ungdom har startet opp: Her fra InnovasjonsHUB på Saupstad

EKSempel

Prosjekter som gjøres gjennom skolen

Her ved 8.trinns-elever på arbeidslivsfag på Rosenborg ungdomsskole som har produsert sin første batch med kompost-te (må ikke drikkes...)

Eksempel

dokumentasjon av politisk arbeid som ungdområdene eller -organisasjoner gjør


Eksempel

Hvilket eksempel ønsker du å formidle?


Ønsker du å bære en ambassadør, og formidle historier om hva barn og ungdom gjør for å nå bærekraftsmålene i din by ?