Educreatieve software, websites, projecten & ondersteuning

TRIANGEL VZW is een kleine, niet commerciƫle vereniging. Ze werd opgericht op 16 maart 1991 door Patrick KEYSABYL, een leerkracht die de computer reeds vanaf 1981 in zijn klas gebruikt, met behulp van zelfgeschreven educatieve programma's.

TRIANGEL VZW wil de computer als educatief instrument promoten in het basisonderwijs en thuis. Ze doet dit door :

  • het ontwikkelen en uitgeven van goed(koop)e educatieve software.
  • het geven van voordrachten.
  • het verstrekken van informatie over educatief gebruik van de computer via verschillende kanalen, zoals beurzen, het internet en opleidingen.

Alle educatieve programma's die TRIANGEL VZW ontwikkelt, sluiten nauw aan bij het basisonderwijs. Ze zijn didactisch in orde omdat ze geschreven werden door een leerkracht. Elk programma rijpt eerst maandenlang in enkele klassen, voordat het uitgegeven wordt.

Naast het ontwikkelen van educatieve software probeert Triangel VZW zijn ervaringen en kennis ook ten dienste te stellen van anderen. Daarvoor wordt vooral internet gebruikt en het geven van voordrachten.

Digitale lesmateriaal, webkwesties, podcasts, hotpotatoesoefeningen; alles wat enige educatieve waarde heeft, wordt onder handen genomen.

Triangel VZW ontwikkelde ook websites voor scholen, maar is daarmee gestopt. Via Kijk & Begrijp worden navormingen aangeboden met behulp van instructievideo's.