Beeldmateriaal

Tip: De albums hieronder staan alvast (per dag) klaar voor de sneeuwklasperiode. Hierin zullen dagelijks foto's en filmpjes worden geplaatst. Indien u bovenaan op 'Lid worden' of 'Volgen' klikt, krijgt u een melding wanneer er iets in deze albums wordt geplaatst. Het is mogelijk dat er ter plaatse nog extra albums hier geplaatst worden. Hou dus sowieso deze pagina geregeld in de gaten! 

Beste ouders,

Onze vertrekdag zit er op. Alles is prima verlopen!
Er waren geen files, geen zieken, geen ruzies en er weerklonk geregeld spontaan vrolijk gezang.

Bij aankomst om 19u kregen we meteen lekkere pasta met tomatensaus voorgeschoteld. Onze kamers werden daarna geïnstalleerd en onze helmen zijn inmiddels aangepast. Safety first! 

Inmiddels zijn we moe maar voldaan aan de volgende reis begonnen, steevast naar dromenland!

Bis morgen !

Guten Abend!

Vanmorgen zijn we flink opgestaan, zonder geklaag! Sommigen waren al wakker voor de juf of meester hen kwam wekken. Grote ogen werden getrokken toen we merkten dat het dorp bedekt was onder een laagje verse sneeuw. Terwijl het gezellig verder sneeuwde schoven we aan de ontbijttafel aan, waar de keizerpistoletjes zoetjes naar binnen gingen. 

De rest van de voormiddag was er eentje van praktische zaken. Skilaarzen, -latten en sticks aanpassen, zodat we morgen voor de eerste keer onze kunsten kunnen showen op de piste van Salober. 

's Middags wachtte, na de soep, een lekker stoofpotje met rijst op ons. Na de middag verkenden we het dorp en mochten we al gretig dollen in de sneeuw. Sneeuwballen vlogen in het rond en onze leerlingen rolden de berg af. 

Terug in Hotel Post namen we een deugddoende douche en schotelde men ons nog een portie heerlijke Gröstl voor. 

BINGO!!! Onze avondactiviteit leverde de kinderen heel wat leuke prijzen op! Sommigen hebben, tot hun grote frustratie, ongetwijfeld nog veel geluk in de liefde. 

Tenslotte gingen we onze tanden poetsen en kropen we in bed. Daar lagen we al snel te dromen, van het zalige zonnetje dat nog zal komen.

Slaapwel!


Wist-je-dat:
- iemand het nodig vond om te breakdancen op de middengang van de lijnbus?
- het eten hier goed wordt gesmaakt?
- sommige skibroeken nu al verlangen naar een wasmachine, zonder nog maar een skipiste gezien te hebben?

Kiekeboe, hier zijn we weer.

Vanmorgen moesten we vroeg uit de veren. Na ons ontbijt moesten we meteen ook ons eigen lunchpakket maken, zodat we niet veel later al gepakt en gezakt naar het skigebied konden vertrekken.

Zodra we onze skilaarzen hadden aangetrokken en onze latten en sticks hadden gevonden stonden onze 4 monitoren al klaar om met onze kids aan de slag te gaan.

We skieden van 10u tot 12u en van 13u tot 15u. Enkele groepen bleven nog even veilig op de beginnerspiste, terwijl anderen al met de pannenkoekenlift en zelfs met de bakjeslift iets hogerop mochten. Met blozende wangetjes keerden we terug richting ons hotel.

En wat aten we vandaag? SPAGHETTI SPAGHETTI SPAGHETTI! Vervolgens schreven we nog herinneringen neer in ons dagboek en werkten we aan onze brieven en postkaarten. Sommigen hadden ook al het geluk dat zij post uit België mochten ontvangen! Dat deed duidelijk deugd!

Eenmaal in ons bed was de strijd snel gestreden. Onze zesdeklassers vielen als een blok in slaap! 

Slaap lekker!


Wist-je-dat:
- ons dessert volgens sommigen pudding met ketchup was? Rare Oostenrijkers!
- enkele leerlingen heel raar opkeken dat ze aan hun envelop moesten likken om hel te doen plakken?
- iemand tijdens het skiën graag bomen knuffelde?
- we dankzij de mama van Milan L. en de ouders van Lien al elke dag van lekkere koeken hebben kunnen genieten?
- we zelfs vieruurtjes van Lore hebben moeten weigeren omdat we er zo veel hadden?

Grüß Gott 

Deze ochtend stond er een oriëntatiespel op het programma. We gingen op zoek naar foto's en informatie over alles wat met onze sneeuwklassen te maken heeft. Daarover probeerden we dan in sneltempo de misleidende vragen te beantwoorden. 

Na het spel verscheen een portie friet met varkenslapjes op het bord. Afgesloten met 2 bolletjes ijs, mét slagroom! Krachtvoer om iets later aan de pittige wandeling naar de Käsermandl berghut te beginnen. 

Daarboven werden we beloond met een lekker drankje. Zeg maar drank... Want we kregen elk een kuip van een halve liter voorgeschoteld!

Na de afdaling nog wat pasta met spekjes om weer op krachten te komen, waarna we ons alweer konden prepareren voor de avondactiviteit. In de kelder van het gemeentehuis van Elbigenalp huist namelijk een karabijnschietclub. Hier mochten we onze schietkunsten tonen. Met succes!

Winnaars van de dag waren Lina, Vincent, Robbe en Tess. Zij werden op het houten podium beloond met een gouden medaille.

Uitgeput van deze drukke, zware dag waren we blij dat we ons bedje zagen. 

Morgen zijn we er weer met hopelijk even stralend weer.

26 februari

Hallo allemaal,

Vanochtend waren er nog veel gesloten of kleine oogjes toen de juf of meester ons kwam wekken. Gelukkig hadden we gisteravond ons skigerief al klaargelegd, zodat we niet meer moesten zoeken met onze slaapkoppen.

We trokken goed gepakt en gezakt richting hoger gelegen gebied. Hier mochten we vandaag onze skikunsten aanscherpen.

Na het skiën deed de douche heel veel deugd. Daarna waren er kartoffeln mit fish sticks om op te smikkelen. Deze vielen zeker in de smaak! Nog een chocoladepudding als toetje en onze knutselactiviteit kwam er al aan.

We knutselden een mooie bladwijzer als souvenir aan de mooie tijd die we hier volop aan het beleven zijn. De meesten van ons zijn jammer genoeg nog niet helemaal klaar, want de vermoeidheid speelde ons duidelijk parten. Velen waren heel blij toen de juf eindelijk meldde dat we mochten gaan slapen. Er werd nog wat post vanuit het thuisfront uitgedeeld, zodat we met een brede smile onder de wol konden kruipen. Eens de lichten werden gedoofd waren we met z'n allen al snel in dromenland.

Tot morgen allemaal!


Wist-je-dat:
- er op sommige kamers modeshows worden opgevoerd?
- sommige kamers er na het douchen uitzagen als een heus kapsalon?
- er wel wat kandidaten tussen zitten voor Studio Herman Teirlinck?
- enkele kamers nog steeds niet doorhebben hoe een mengkraan precies werkt?

Yodela ietie!

Vanochtend na het ontbijt trokken we onze stapschoenen aan voor een wandeling langs de Lech. Gelukkig was deze heel wat minder stijl dan die richting de berghut enkele dagen geleden. We vertrokken in een miezerig weertje, maar met elke stap die wij zetten werd het weertje stilaan beter en beter. 

Vanmiddag smikkelden we van tomatensoep, gevolgd door gebraad met puree en warme groentjes om af te sluiten met een partje appelsien.

De activiteit in de namiddag bleef lang een verrassing. We werden getrakteerd op een pferdeschlittenfahrt doorheen het pittoreske Elbigenalp. Wauw!

Daarnaast speelden we ook nog wat spelletjes en ontstond er een battle of the classes, waarin 6B het onderspit moest delven. Gelukkig waren het, grotendeels, waardige verliezers!

En dan, eindelijk... Kaiserschmarren!!! Heerlijk!

Met de maagjes weer gevuld begon de quiz. Quizmaster van dienst was juf Riet. Winnaars van de dag heten Lore, Lina, Jasper, Cecile-Joëlle, Senne en Thomas. 

Toen bedtijd alweer was aangebroken lagen sommigen al vredig te slapen, alvorens de juf of meester het eindsignaal kwam geven. Nu laden de batterijtjes weer op, voor morgen een nieuwe dag op het skiveld.

Auf Wiedersehen!

Hallo België!

Vanochtend vonden wij heel wat slapende kids bij het wekken. Gelukkig hadden we gisteren al goed voorbereid en vonden we snel weer onze spullen én motivatie om er voor te gaan. Dat moest wel, want we moesten al vroeg de bus op naar Warth. Laatste keer skifahren, yieha! 

In een mistig weertje gleden we gezwind met z'n allen de berg af.  Vandaag nam nl. iedereen de lift naar boven. Dat verdiende letterlijk een medaille!

In de avond kregen we na de soep, de langverwachte wienerschnitsel mit kartoffeln. Dat smaakte! Achteraf nog een ijsje om af te koelen en vervolgens konden we ons klaar maken voor de bonte avond. De fuifbeesten lieten hun knapste danspasjes zien, anderen kozen er voor om zich meer op de achtergrond te houden. 't Was dan ook al een lange week. Afsluiten deden we met de gevreesde kusjesdans. Op enkele leerlingen na waagden we ons allemaal aan deze spannende traditie. We amuseerden ons heel goed.

Laat genoeg kropen we dan weer in ons bed, om morgen aan de laatste dag te beginnen. Slaap lekker!


Wist-je-dat:
- onze jarige Vincent vandaag al brieven, kaartjes, een cadeautje en een ijscoupe kreeg en we voor hem heel mooi gezongen hebben.
- vanavond de leerkrachten plots in Tiroler outfit verschenen.
- we vandaag niet alleen werden getrakteerd op koekjes, maar ook op chips en cola.


Hieronder vind je de foto's van onze sneeuwklassen uit 2023:

Hieronder vind je de foto's van onze sneeuwklassen in Elmen 2020: