IntoWords Cloud

IntoWords Cloud er et lese- og skrivestøtteprogram som er tilgjengelig for alle elever og ansatte i stavangerskolen. Programmet tilbyr støtte på norsk, engelsk, tysk, fransk og spansk. Nyttige funksjoner er opplesing av tekst, optisk tegngjenkjenning (OCR), kontekstbaserte ordforslag og tale til tekst. I tillegg har programmet muligheter for korrekturlesing og grammatisk støtte på norsk.

Logg inn med Feide.

Hvor finner jeg IntoWords Cloud?

Puslespillbiten i utvidelsesmenyen.

IntoWords Cloud er en utvidelse som legges til i nettleseren. Den er "pushet ut" til alle ansatte og elever, og man finner den i utvidelsesmenyen oppe i høyre hjørne i nettleservinduet. For å feste IntoWords-ikonet på menylinjen trykker du først på puslespillbiten og deretter på tegnestiften ved siden av IntoWords Cloud. Når tegnestiften er blå, er ikonet festet på menyen. 


IntoWords-treneren

IntoWords-treneren i IntoWords-menyen

IntoWords-treneren er et godt hjelpemiddel for god opplæring i bruk av IntoWords for både ansatte og elever. Man får en innføring i de ulike verktøyene og funksjonene IntoWords tilbyr og hvordan man bruker disse på hensiktsmessige måter. På siden ligger også en lærerveiledning som gir tips om hvordan bruke treneren sammen med elever. Vi anbefaler at man bruker IntoWords-treneren som en integrert del av undervisningen, slik at alle elevene får god kjennskap til verktøyet.


Du finner IntoWords-treneren ved å trykke på vaffel-menyen (de ni prikkene) på IntoWords-verktøylinjen.

IntoWords grammatikk, ordliste og ordbok

Plassering av grammatikk-knapp på IntoWords-verktøylinjen

Grammatikk og rettskrivingsfunksjonen i IntoWords er kun tilgjengelig på norsk.


For å bruke denne funksjonen må du markere teksten du vil analysere/sjekke og deretter trykke på grammatikk-knappen på IntoWords-verktøylinjen. Et nytt vindu åpnes. Du har to mulige verktøy, analyse av teksten og korrektur-lesing. Du trykker på "Analyse" eller "Korrektur" (se bilde 2) for å velge hvilken av funksjonene du vil bruke. 


Analyse-verktøyet gir muligheter for oversikt over brukte ordklasser, setningsledd og verbtider. Korrektur-verktøyet brukes for stavekontroll og/eller grammatikk-kontroll. Du kan huke av for grammatiske regler som skal sjekkes, f.eks. og/å og  tegnsetting.


Ordliste-funksjonen for bokmål og nynorsk fungerer godt til å sjekke kjente ords egenskaper (f.eks. betydning, kjønn, bøying osv.).


Ordbok-funksjonen (oversette mellom språk) er mangelfull, vi anbefaler bruk av ordbøkene i Lexin og Skolen CDU til dette formålet. Mer informasjon om disse finner du i dette dokumentet.

Webinar - opptak fra 21.02.23