Program ini dijalankan untuk memberi peluang kepada murid untuk mencari minat yang baharu.
4 Februari 2024
Aktiviti ini diadakan untuk memberi peluang kepada pengawas pusat sumber untuk menyertai aktiviti yang disediakan oleh Perbadanan Perpustakaan Negeri Pulau Pinang.
24 Mac 2024
Program ini dijalankan bagi menggalakkan kejayaan prestasi yang meningkat di kalangan pengawas pusat sumber.
25 Mac 2024
Program ini diadakan untuk memberi pendedahan awal mengenai Pusat Sumber Sekolah kepada murid tingkatan 1 dan 4 baharu
14 April 2024
Program ini diadakan untuk mengeratkan hubungan silaturrahim antara pengawas pusat sumber dan badar.
24 April 2024
Program ini diadakan untuk mengiktiraf jawatan sebagai pengawas pusat sumber supaya sentiasa bersiap sedia menjalankan amanah dan tanggungjawab yang dipikul.
8 Mei 2024
Presiden PPS memberikan keterangan secara lebih lanjut mengenai agihan tugas yang telah dibincangkan.
27 Julai 2024
Presiden PPS memberikan teguran kepada ahli Pengawas Pusat Sumber agar lebih efisyen melakukan tugas .
JELAJAH TV PSS
Ahli Unit TVPSS Menghadiri Ceramah Yang Dianjurkan Oleh Sinar Harian Bagi Mendedahkan Teknik-Teknik Untuk Menyampaikan Sesuatu Berita Dengan Profesional.
PAMERAN KEMERDEKAAN
Memastikan Murid-Murid Mengetahu Info Tentang Kemerdekaan Dan Memupuk Rasa Cinta Akan Negara.
MALAYSIA QURAN HOUR 2024
PPS Mendengar tazkirah bertajuk “Jiwa Medeka : Memaknai Rukun Negara Berpandukan Surah Al-Jumu’ah” .