Svenska Skolan i Fuengirola

"Lust att lära - möjlighet att lyckas"

Välkommen till Svenska Skolan i Fuengirola, Costa del Sol, en skola med elever från förskolan till gymnasiets avgångsklass!

Aktuellt

(2017-02-15) Brandskyddskurs. Idag har all personal haft brandskydds kurs på skolan.

(2017-02-14) Jonny slutar. Idag var det Biträdande Rektor Jonny Backmans sista dag på skolan. Både personal och elever kommer att sakna dig. Skolan önskar dig lycka till och hoppas att du snart kommer och hälsar på oss igen. Det har varit en stor glädje att ha dig som arbetskamrat.

(2017-02-14) Alla hjärtans dag. Trygghetsgruppen hälsade alla elever och personal välkomna med jordgubbar och kramar i morse.

(2017-02-10) Betygssystemet. Här kan ni se en informativa videosnuttar om det nuvarande betygssystemet. Klicka här för video om betygssystemet.

(2017-02-10) Lediga skolplatser. Vi har ett fåtal lediga skolplatser nu vid starten av vårterminen, då några familjer valt att flytta från kusten. Därför har vi möjlighet att erbjuda dessa platser nu omgående, trots att vi vet att det kommer att vara helt fullt igen till hösten. Är du intresserad, kontakta skolan.

(2017-02-06) DELE-betyg: Fyra av våra gymnasieelever har klarat DELE provet i spanska, det officiella språkcertifikaten, framtagna av spanska staten ( Instituto Cervantes). Tre av dem på nivå B1 och en av dem på nivå B2. Vill du veta mer om DELE läs här. Här kan du se hur fint diplomet ser ut.

(2017-02-06) Ny Lunchmeny: Ny fyraveckors lunchmeny tillgänglig (egentligen tre veckor för den sista veckan är Semana Blanca Vintersportlov). Menyn hittar du i högerspalten under "Direktlänkar"

(2017-02-03) Besök på Unitour - Salón de Orientación Universitaria: Den första februari var några av våra elever i tredje ring på gymnasiet i Malaga på informationsmöte arrangerat av Unitour, Salón de Orientación Universitaria, för att informera sig om Spanska Universitetsutbildningar. Sasha som själv studerar på Universitetet i Málaga guidade runt eleverna som även gjorde ett besök på Universitetet.

(2017-01-29) Föreningens vårstämma: Datum för föreningens vårstämma är planerat till den 18 maj. Motioner skall vara inlämnade till styrelsen minst 30 dagar innan. Om läsårstider, ordinarie styrelsemöten mm kan du läsa mer om på "Läsårstider".

(2017-01-28) Ny design på vår hemsida: Vi håller på att fräscha upp vår hemsida. Under en övergång kan det vara lite rörigt på sidan, men förhoppningsvis skall den i slutänden vara både snyggare och mer informativ.

(2017-01-27) Info. ang. Universitet i Spanien: För alla elever som är intresserad av att få information angående högskolor och universitet i Spanien för efter-gymnasiella studier ska man kontakta Elvira på ¨elvira.herrador@skolan.es. Information delas ut den 1 februari. Anmäl dig innan datumet så att vi kan organisera resan dit. Det är helt kostnadsfritt. Läs mer.

Los alumnos interesados en obtener información de los estudios universitarios en España, pueden ponerse en contacto con Elvira. Más información.

(2017-01-27) Föreningens internrevisor har avsagt sig sitt uppdrag, på grund av tidsbrist. Valberedningen är informerad och fyllnadsval planerat till Vårstämman. För frågor rörande revision finns föreningens externrevisor Bo Wennertorp tillgänglig.

(2017-01-25) Aktiviteter för ungdomar i Fuengirola där våra elever kan integrera med resten av samhället. Läs om integrations möjligheter.

(2017-01-25) Humhum resa Gymnasiet. På lördag den 28/2 gör gymnasisterna som läser Humhum kursen en studieresa för att se hur man producerar olivolja samt ett besök i botaniska trädgården i Málaga. Läs mer här.

(2017-01-20) Trångt i matsalen. Här är tips på när det finns gott om plats

(2017-01-15) Medieproduktions elever på kustradion: Eleverna i kursen mediaproduktion kommer att ansvara för direktsändning i kustradion http://www.kustradion.fm på måndag den 16 januari 15.00-16.00 och onsdag den 18 januari 16.00-17.00. Programmen kommer bl a att handla om hur det kan kännas att vara gäststudent i ett främmande land, hur det kan kännas att vara bofast när omgivningen kommer och går... och mycket mera. Allt varvat med musik.


Vi tackar våra sponsorer för deras bidrag till vår julmarknad 2016