Svenska Skolan i Fuengirola

"Lust att lära - möjlighet att lyckas"

Välkommen till Svenska Skolan på Costa del Sol (Fuengirola), en skola med elever från förskolan till gymnasiets avgångsklass!

Lunchmeny v. 44-47_se.pdf

Aktuellt

(2017-11-14) UF-företag säljer skoltröjor: "Hej allihopa! Vi är fem tjejer på skolan som driver ett UF-företag där vi säljer skoltröjor till alla elever och vuxna. Vi kommer att finnas på julmarknaden, men ni kan även kika in på vår hemsida och beställa därifrån. Mvh, Svenska Skolan skoltröjor UF //Elin, Klaudia, Emma, Jessika och Nell" Länk till hemsidan: http://bit.ly/skoltrojor

(2017-11-12) Julmarknad. Skolans julmarknad blir onsdagen den 13 december (Lucia). Vi öppnar dörrarna klockan 18:00 och Lucia kören uppträder klockan 20:00. Dessförinnan utnämns Årets Svenska av Sydkusten klockan 19:30. Alla är välkomna. Glöm inte att ta med vänner och bekanta. Här kan du läsa mer om vår Julmarknad.

(2017-11-11) Ansökan om skolplats. Vi håller på att förbättra våra rutiner för ansökan om skolplats. Från och med den 1 december kan du söka in till vår skola för höstterminen 2018. Du kan redan nu läsa om hur man gör ansökan, genom att gå in på fliken "Dokument" och klicka på dokumentet "Ansökan om skolplats; LATHUND". Länken till ansökningsformuläret kommer du att kunna under fliken "Blanketter (Formularios)" från och med den 1 december.

(2017-11-08) Höststämma. Påminnelse till alla medlemmar i föreningen att det är höststämma onsdagen den 15 november, klockan 18:30 i första kallelsen och klockan 19:00 i andra kallelsen. Välkomna.

(2017-10-31) Tennis Tomas. Tomas Karlsson som ger tennislektioner på skolan på tisdagar från 15:20 har skänkt ett antal tennisracket och en säck full med tennisbollar till skolan. Vi tackar så mycket för detta trevliga föräldrar initiativ.

(2017-10-30) Ny lunchmeny. Här kan du se vad det blir till lunch under veckorna 44-47.

(2017-10-27) Kallelse till höststämma 15 november. Idag skickar vi ut kallelse och beslutsunderlag för höststämman 2017 till alla medlemmar i föreningen. Kallelsen med dagordning finns också på skolans anslagstavla i entrén. Om du är medlem och inte har fått något e-post meddelande om höststämma, ber vi dig kontakta skolans kansli för att uppdatera din e-postadress.

(2017-10-27) Besök från folkhögskolan Hvilan. Igår, torsdagen den 26/10 hade skolan besök av 33 lärare från folkhögskolan Hvilan, som var hos oss på studiebesök. De var speciellt intresserade av att veta hur vi arbetar med integrations- och kulturfrågor på vår skola.

(2017-10-26) DELE-examen. Tre representanter från Universitetet i Malaga var och informerade gymnasieeleverna om möjligheten att göra DELE examen för att få internationellt gångbara betyg i Spanska. Vårt utökade samarbete med Malagas universitet ger våra elever möjligheten att examinera sig i våra egna lokaler. DELE står för Diploma de Español como Lengua Extranjera, och kallas på svenska för GERS Gemensam Europeisk Referensram för Språk. Våra elever erbjuds en examen på A2/B1 nivå, vilket är ett alternativ endast tillgängligt för ungdomar under 18.

(2017-10-26) Evakueringsövning. Igår på förmiddagen hade vi evakueringsövning på skolan. Alla elever och personal utrymde skolan via alla tillgängliga utrymningsvägar, och vi samlades på bollplanen vid parken. Övningen gick bra och utan problem.

(2017-10-13) Kompletterande svenska. Hej alla föräldrar som har anmält sina barn till den kompletterande undervisningen i svenska! Nu har jag i alla fall den glädjande nyheten att den kompletterande undervisningen kan starta för grupperna 1 och 2. Vi startar lördagen den den 21 oktober.

  • Grupp 1 (ålder 6-8 år) börjar kl.09.00
  • Grupp 2 (ålder 9-12 år) börjar kl.10.45

Varje grupp har undervisning i 100 minuter. Eleverna får gärna ta med sig en vattenflaska och någon frukt. Det kan behövas när vi tar en "bensträckare". Läromedel och skrivbok ingår men barnen bör ha med sig egna pennor, sudd, färgkritor/färgpennor, sax och lim. Om ditt barn inte skulle kunna närvara en lördag är jag tacksam om du skickar ett mejl eller ett sms (se mobilnummer nedan) och informerar mig. Den 21/10 kommer jag att ta emot er på trappen utanför entrén.

(2017-10-05) Julmarknad. Nu börjar snart arbetet med att planera för årets julmarknad. Patricia Fedko Fäldt har erbjudit sig att vara årets julmarknadsgeneral och samordna alla aktiviteter. Vi behöver många frivilliga föräldrar och elever för att genomföra detta event. Är du intresserad av att delta och om du har förslag på förbättringar så skriv till info@skolan.es Julmarknaden är planerad till onsdagen den 13 december (Lucia dagen).

(2017-10-01) Föreningens höststämma. Skolans höststämman blir den 15 november klockan 18:30 i första kallelsen om mer än 50% av medlemmarna är närvarande och annars i andra kallelsen kl. 19:00. Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast den 16 oktober. Kontakta gärna skolledningen om du funderar på att skriva en motion.

(2017-09-29) Stödfamiljer till gäststudenterna. På föräldramötet för gymnasiet torsdagen den 28/10 startade vi upp en liten föräldragrupp som kan tänka sig att stötta de gäststudenter som känner sig långt hemifrån och har fått hemlängtan, genom att erbjuda dem att komma hem till oss och äta lite svensk mat, ligga i soffan och prata svenska eller bara få vara i en lite svensk miljö ett tag. Responsen var över förväntan positiv. Om du inte var med på föräldramötet men vill vara delaktig hör av dig till gäststudentkoordinatorn Liza eller till föreningschefen Per.


Se äldre nyheter i Nyhetsarkivet