Svenska Skolan i Fuengirola

"Lust att lära - möjlighet att lyckas"

Välkommen till Svenska Skolan på Costa del Sol (Fuengirola), en skola med elever från förskolan till gymnasiets avgångsklass!

Hem

Lär dig spanska! Svenska Skolan på Costa del Sol startar nu vårens eftermiddags- och kvällskurser i spanska för vuxna. Vi siktar in oss på att få ihop tre nivågrupper denna våren. För mer information se Kurser i Spanska, eller kontakta skolan på info@skolan.es. Vi kombinerar traditionell språkundervisning med praktiska moment där du som kursdeltagare får möjlighet att använda dina nya spanska kunskaper på riktigt.

Aktuellt

2020-01-15 Brandkår och polis: Idag hade skolan besök av såväl brandkåren som polisen. Som väl var gällde det inte någon utryckning. Brandkåren var här och berättade för de yngre eleverna hur man agerar ifall det brinner. De fick även besöka brandbilen vilket alltid är populärt. Polisen informerade de äldre eleverna om hur de arbetar, framförallt vad gäller mobbing i skolor och mobbing över sociala medier.

Lunchmenyn: Här finner du nya lunchmenyn för veckorna 2-5.

Mats Björkmans föredrag om Spaniens historia de senaste 50 åren: Ni som missade det trevliga föredraget om Spaniens historia kan nu se det här:

Sydkusten: Här kan du se Sydkustens hyllning till Svenska Skolan i Fuengirola.

God jul och gott nytt år! Nu stänger skolan för jul och nyår. Vi är tillbaka tisdagen den 7 januari kl 09:00. Välkomna!

Integration. Elever från IES Ramón y Cajal var på besök på skolan onsdagen den 18 december, för att träffa sina jämnåriga bland våra elever. Det blev mycket övning i att prata både spanska och engelska.

Luciakören på IKEA. Vår fina Luciakör gjorde årets sista framförande på IKEA i Malaga.

Lucia. Skolans största luciakör genom tiderna. Här i skolans aula.

Vinnare av julgranen: Vinnaren av julgranden på skolans julmarknad blev entrélott "Grön 65". Vinnaren är välkommen in att hämta granen vardagar mellan 9:00 - 16:00.

Vinster som inte hämtats ut från 5:ans lotteri är:

  • Serie K, Nr 13, Vit
  • Serie H, Nr 18, Blåvit
  • Serie J, Nr 85, Grönvit

Finns hos Per Hvid-Hansen på expeditionen.

Julmarknad 13/12. Snart är det dags för den årliga julmarknaden på Svenska skolan! Fredag den 13:e december kl. 18:00 slår vi upp dörrarna för alla gäster. Välkomna!

Årets Svensk. Svenska Skolan i Fuengirola mottar Sydkustens utmärkelse Årets Svensk på Costa del Sol 2019 för den roll den spelat inom svenskkolonin under ett halvt sekel. Det gäller inte minst att den erbjudit tusentals elever genom åren undervisning på svenska enligt den svenska läroplanen, men också att den främjat svensk kultur och svenska traditioner på Costa del Sol. Läs artikeln på Sydkusten. (Foto: Richard Björkman - Sydkusten)

Kulturresa med gymnasiet till Cordoba. I lördags var gymnasiet på utfärd till Cordoba. Resan är en del av Humhum kursen, som handlar om spanska seder och kultur (Cultura española).

Valberedningen söker kandidater: Valberedningen söker kandidater till de vakanta förtroendeposter som finns i föreningen. Hör gärna av dig till valberedningen om du är intresserad och tycker att du besitter lämplig kompetens. Det kommer att bli fyllnadsval till vårstämman 2020. Valberedningen består av Mikael Jönsson och Mirella Frehner.

Höststämma: Skolföreningen hade ordinarie och extraordinarie höstmässa onsdagen den 13 november. Förvaltningsberättelse, årsbokslut och förslag på disposition av överskott för verksamhetsåret 2018/2019 godkändes. Sittande styrelse gavs ansvarsfrihet. Förslag från styrelsen, motion från föreningsmedlem och förslag från valberedningen bifölls. Till ny styrelse valdes:

  • Ordförande: Ingemar Kamph
  • Ledamot: Nina Melander Centerblad
  • Ledamot: Rose-Marie Wiberg

Humhum resa till Ronda. Våra gymnasister var i Ronda under lördagen den 26 oktober. Resan ingår i kursen Humanistisk och Samhällsvetenskaplig Specialisering där man studerar spanska samhället, kultur och traditioner (Humhum-kursen). I Rondaresan ingår besöket på Spaniens äldsta fungerande tjurfäktningsarena.

Informationstour om gäststudent verksamheten: Vi kommer att vara runt i Sverige under vecka 47 och informera om möjligheterna att studera ett år på gymnasiet i Fuengirola.

Föreningsstämma: Skolans höststämma blir onsdagen den 13 november kl. 18:30 i första kallelsen och kl. 19:00 i andra kallelsen. Alla skolans föreningsmedlemmar är välkomna.

2019-09-28 Skolans jubileumsmiddag. Här kan du se och läsa om skolans Jubileumsmiddag lördagen den 28 september. Klicka här.

2019-09-27 Skolans Historiska Vägg. På fredagen den 27 september avtäcktes skolans historiska vägg under högtidliga former. Läs och se mer om det genom att klicka här.

Sydkustens reportage på Svenska Skolan på Costa del Sol i samband med högtidlighållandet av avtäckningen av historiska väggen.

2019-09-23: Invigningsceremonin av skolans historiska vägg fredagen den 27 sept. Nuvarande föreningsmedlemmar, personal och särskilt inbjudna hälsas välkomna att närvara vid invigningsceremonin av skolans 50-åriga historia (skolans historiska vägg). Tid: 27 september 2019 kl. 19.00. Plats: Skolans lokaler på Avda. Acapulco 11. Skolans historiska vägg invigs och avtäcks av skolstyrelsens ordförande D. Ingemar Kamph. Därefter mingel med snittar och dryck. Jubileumsskrift kommer att utdelas. Vi ber alla deltagare föranmäla sig till skolans expedition.

Skolans personal läsåret 2019/2020

2019-09-20 Eftermiddagsverksamhet. Inför läsåret 2019/2020 försöker vi än en gång starta upp en meningsfull och pedagogisk eftermiddagsverksamhet för de yngre eleverna eftersom flera av er medlemmar som efterfrågats en strukturerad eftermiddagsaktivitet för de yngsta på skolan. Läs mer här.

'2019-09-12 Gymnasiet har varit i på utflykt till El Chorro och åk 7-9 har haft Schoolcamp med klasskamp och teambuilding .

2019-09-06 Aquathlon genomfördes på gymnasiet!

2019-09-05 Spanskakurser. Under vecka 38 (måndagen den 16 september) drar vi igång vuxenkurser i spanska och svenska på eftermiddagarna. I år har vi ett utökat utbud på spanska kurser där du kan välja mellan en och två lektionstillfällen på 120 minuter vardera per vecka. Till kurserna ingår även kulturaktiviteter som planeras tillsammans med deltagarna. Mer information finns på denna länk.

019-09-03 Vi söker lärare för undervisning i träslöjd och/eller teknik i Grundskolan. Läs mer här!

2019-09-02 Svenska Skolan på Costa del Sol fyller 50 år idag!!! Idag startar det 51a läsåret och i och med det fyller vi 50 år! Hipp, hipp hurra för oss alla!!! Vi firar med ett gruppfoto. Fotograf: Paco Esteban.

2019-09-02 Lunch meny: Nytt läsår och ny lunchmeny. Klicka här för att se menyn för de kommande fyra veckorna. Eleverna kommer att få med sig hem hälsodeklarationer. Det är mycket viktigt att köket får besked om alla allergier och intoleranser så fort som möjligt.

2019-08-28 Fotografering. Med anledning av att skolan firar 50 år i år, kommer en fotograf att närvara på öppet hus dagen, lördagen den 31/8 och vid skolstarten måndagen den 2 september för att ta miljöbilder inomhus och utomhus när det finns elever och personal på skolan. På måndagen kommer vi att ta ett gruppfoto på alla elever och personal tillsammans. Är det någon som inte vara med på korten ber vi er tydligt ange det till fotografen eller till sin mentor.

2019-08-13 Uppdatering 50 års kalas. Här kommer lite uppdatering om vårt 50 års fest den 28 september.

Öppettider under sommaren: Skolans expedition är stängd tills den 30 juli. Därefter har vi öppet på morgonen 9:00 - 14:00 fram till skolstart måndagen den 2 september.

Öppet hus: Vi har öppet hus för alla nya och gamla elever och vårdnadshavare lördagen den 31 augusti mellan klockan 11:00 - 15:00. Alla är hjärtligt välkomna att titta in.

Skolstart: Skolan öppnar igen för ordinarie undervisning på förskola, grundskola och gymnasium måndagen den 2 september:

  • 9:00 - Förskola och grundskola
  • 10:00 - Gymnasiet

Intensivkurs i spanska: Under sommaren bedriver vi intensivkurs i spanska i ett samarbete med Folkhögskolan Hvilan. Kursen pågår mellan den 10 juni till den 16 augusti.

Skolavslutning läsåret 2018/2019: Vi hade skolavslutning fredagen den 14 juni och som sed är firade vi av våra studenter på kyrktorget, Plaza de la Constitución i Fuengirola. Tack till Mats och Richard Björkman på Sydkusten för de fina fotografierna.

Utspark av våra studenter på kyrktorget i Fuengirola.

Studenterna anländer i öppen buss.

Glada studenter

Familj, vänner och bekanta i väntan på studenterna

Utdelning av stipendier på skolan.

Rektor Mattias håller tal till studenterna.

Sveriges konsul Isabel, Skolans föreningschef Per och Directora Técnica Elvira

Studenterna på torget just innan utspark.