Sannerudsskolan 7-9
Aktuell information
Schema
Efter jul får eleverna ett nytt schema som börjar gälla direkt efter jul. Så ha koll på Skola 24 under jullovet.
Nobelfest 10 dec 2024 för åk 9, Kils Arena
Sannerudsskolan 7-9 firar Nobel med en fest för åk 9 elever på Kil arena från kl. 12:00-14.30 den 10 dec 2024.
Julbord serveras kl. 11:00 i matsalen på skolan och därefter går klassen upp till Kil Arena tillsammans med mentor.
Klädsel är vårdad.
SOM ATT PRATA TILL EN TOM VÄGG? VÄLKOMMEN PÅ TEMATRÄFFEN PRATA MED DIN TONÅRING, 11–17 ÅR
Känner du att dina ord ofta studsar tillbaka som på en tom vägg? Blir det lätt konflikter eller himlar din tonåring med ögonen när du vill väl? Är din tonåring mer intresserad av vad andra säger än att prata med dig? Detta är vanligt för många tonåringar. Trots frustrationen är du fortfarande din tonårings största influens, även om det inte känns så. Nu kan du över en fika möta andra vuxna i samma situation.
Ämnen som träffen kommer att ta upp:
• Hur kan jag förstå varför min tonåring beter sig så?
• Hur kan jag lyckas nå fram till min tonåring?
• Hur kan jag prata med min tonåring om både det vardagliga och det svåra? Träffen är för föräldrar och andra viktiga vuxna till barn som är 11–17 år. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Vi bjuder på kaffe, te och ostsmörgås.
DATUM 27 november 2024
TID klockan 18–19.30
PLATS Familjecentralen, Hälsostigen 1 För frågor kontakta Helena Hvit på 0554-195 88 eller helena.hvit@kil.se
Godis, bus och föräldrafritt - information från förebyggargruppen
Godis, bus och föräldrafritt!
Äntligen höstlov och Halloween! Många ungdomar planerar för fest, gärna i hem där det är föräldrafritt. Det är inte ovanligt att de här festerna slutar i katastrof. Här kommer därför några råd inför kommande helger och lov.Det är en mardröm för varje förälder. Ingen vill få samtal mitt i natten om att barnens fest spårat ur eller komma hem till kaos. Favoritsmycken och annat är borta, bilen i garaget har skadats och ditt barn har ångest över att det inte blev som det var tänkt…Samtidigt måste ungdomarna förstås få träffas, ha roligt utan föräldrar och känna att vuxna litar på dem.Så undviker du att föräldrafria fester spårar ur
Håll dig i närheten så att du kan agera om din ungdom får hem fler personer än väntat och behöver hjälp. Det är oftast inte ditt eget barn med nära vänner som ställer till problem. Men det kan komma personer som ingen känner särskilt väl - som stjäl, bråkar och skrämmer. Ditt barn kommer känna ett stort ansvar och det inte ovanligt med en stark ångest över att festen är utom kontroll.
Är du bortrest? Tala gärna om för en granne eller annan vuxen du litar på att du reser bort. Be dem hålla ett öga. Kolla efteråt om det har varit lugnt.
Prata med ditt barn om vad som kan hända vid föräldrafria fester. Förklara vad ungdomarna ska göra och vem de ska kontakta om något börjar spåra ur eller om det blir hotfullt. Trygga dem i att du vill att de ringer dig eller någon annan vuxen, fältare eller polisen (112) - hellre en gång för mycket än en gång för lite.
Hjälp ditt barn att stå emot grupptrycket och att våga säga nej. Tillsammans kan ni komma överens om “ursäkter” som gör det enklare att dra en gräns. Att skylla på att man inte får dricka eller ha fest för sina föräldrar eller att man ska i väg tidigt nästa morgon kan vara lättare än att säga att man inte vill.
Låt ditt barn ha fest där du är hemma och kan sätta villkoren. En fest behöver inte betyda alkohol och stök. Skapa roliga aktiviteter och alternativ.
Uppmana ditt barn att inte sprida information om fester på sociala medier. Förklara varför och vad som kan gå fel.
Ansvaret i ditt hem
Vi får ofta kontakt med föräldrar som är oroliga över att deras barn vill gå på hemmafest. Det vet att det ofta förekommer alkohol och droger på dessa fester. Fältare och annat samhällsstöd har inte samma möjlighet att hjälpa till vid hemmafester. Därför är det extra viktigt för våra barn och ungdomars skull att vuxna tar föräldraansvar.
Tillsammans kan vi skapa trygghet, tack för att du bidrar!
Med vänlig hälsning
Förebyggargruppen i Kils kommun
Känner du oro för ditt barn eller vill prata med kommunens fältare om något annat? Ring oss på 0554-195 37 eller mejla foralder@kil.se
Nytt skolavslutningsdatum vt. 2025 – och tidigare skolstart efter jullovet
Nytt skolavslutningsdatum – och tidigare skolstart efter jullovet
Vi har beslutat att flytta skolavslutningen för att den inte ska krocka med studenten i Karlstad. Nytt datum för skolavslutning 2025 blir 12 juni. Det gör att även vårterminen kommer att starta en dag tidigare efter jullovet.
Nya läsårstider vårterminen 2025 är 8 januari-12 juni.
Förändringen gäller samtliga grundskolor i Kils kommun
Att skolavslutningen inte sker på samma dag som studenten i Karlstad är ett önskemål som vi försökt tillgodose, eftersom vi vet att det underlättar planeringen för många familjer. Skolavslutningen påverkar även vårterminens start, eftersom vi måste få ihop antalet skoldagar på terminen. Om den tidigarelagda terminsstarten skapar problem eller krockar med en inplanerad resa, kontakta lärare/mentor.
Läsårstider och lov | Kils kommun
Med vänliga hälsningar
Patrik
................................................
Patrik Backman
Skolchef
Information från polisen till vårdnashavare åk 7-9
Under 2024 har vi sett en förändrad problembild kring mopeder i hela lokalpolisområde Karlstad. Från att ha varit ett begränsat problem till att öka kraftigt under sommaren.
Vi har sett ett ökat ”buskörande” av mopeder, framförallt på helger och kring de streetraceträffar som förekommit under sensommaren. Vi ser unga som kör mopeder som sannolikt är trimmade där man aktivt söker upp polispatruller och försöker provocera fram jakter genom att köra på bakhjulet, göra sk. burnouts, köra vårdslöst och fort i trafiken. När patruller försöker stoppa dem så vägrar de stanna och försöker att köra ifrån polispatrullen.
Det förekommer att placeringen på registreringsskylten manipuleras vilket gör den oläslig för efterföljande polis. Ungdomar fäster registreringsskylten med magneter så man lätt kan ta av den när man inte vill bli identifierad. Det är tydligt att många upplever att det är helt riskfritt då man vet att polisen är mycket restriktiva med att förfölja mopeder på grund av de höga skaderiskerna.
Polisen i Karlstad har en ökad oro för att det kommer ske fler allvarliga olyckor med mopeder och kommer därför börja arbeta mer aktivt med denna fråga.
Som vårdnadshavare till en ungdom som kör moped behöver man vara vaksam på mopedens skick, provköra den regelbundet för att förvissa sig om att den inte är manipulerad. Känner du till att mopeden är trimmad kan du göra dig skyldig till tillåtande av olovlig körning vilket kan påverka ditt eget körkortsinnehav. Man bör också försäkra sig om att mopeden är i ett trafiksäkert skick, dvs att lampor sitter som de ska och att registreringsskylten sitter fastskruvad och är tydligt avläsbar bakifrån.
Förutom att skadas i trafiken kan konsekvenserna bli många för den ungdom som kör vårdslöst. Exempelvis blir det olovlig körning om ungdomen kör trimmat, att köra på bakhjulet är vårdslöshet i trafik och för saknad registreringsskylt kan man få böter. Vi skriver även en orosanmälan till socialtjänsten.
Polisen behöver Er vårdnadshavares hjälp att samtala med ungdomar om hur man uppför sig i trafiken och vilka risker och konsekvenser som finns. Vi gör detta för att förhindra olyckor i trafiken.
/ Polisen Lokalpolisområde Karlstad
Föräldraträffar för Dig med barn i åldern 11-17 år
FÖRÄLDRATRÄFFAR
FÖR DIG MED BARN OCH UNGDOMAR I ÅLDERN 11-17 ÅR
FÖR DIG MED BARN OCH UNGDOMAR I ÅLDERN 11-17 ÅR
Hur är det att vara tonåring? Hur är det att vara tonårsförälder? Du som förälder är den viktigaste personen i ditt barns liv - hur kan du möta ditt barn i denna nya situation? Konflikter som ibland uppstår i föräldraskapet kan vara slitsamma. Det kan kännas bra för dig som förälder att prata med andra i liknande situation.
Välkommen till våra föräldraträffar hösten 2024!
Här diskuterar vi frågor som du som förälder kan ha inför eller under tonårstiden. Vi pratar bland annat om tonårshjärnan, känslor, kommunikation och konflikthantering. Gruppen träffas sex onsdagar och vi bjuder på fika med smörgås.
DATUM 9, 16 och 23 oktober, 6, 13 och 20 november
TID klockan 17-19
PLATS Familjecentralen, Hälsostigen 1
ANMÄL DIG senast 7 oktober via foralder@kil.se eller via QR koden som du hittar här. Uppge då ditt namn, ålder på ditt barn och om du önskar specialkost.
Gymnasieinformation åk 9, 2 okt 2024
Onsdag 2/10 kl 18 är vårdnadshavare till elever i åk 9 välkomna på gymnasieinformation.
Plats: Aulan
Brandövning kl 10 24/9
För information så har skolan idag genomförde brandövning, allt löpte på bra. Vi vill tacka våra duktiga elever och personal som utförde detta gallant.
Skola24 blå mobilapp
Dags att byta till den gröna appen!
Information från skola 24
Skola24 lanserade för ett par år sedan en ny mobilapp som är inriktad på att möta vårdnadshavare och elever kring schemavisning, vistelsetidshantering och frånvaroanmälan. Den äldre generationens mobilapp "Skola24 Mobilapp" (den blå) har sedan lanseringen av den nya appen också varit möjlig att använda för vårdnadshavare och elever.
Då nyutveckling endast sker i Skola24-appen (den gröna) så finns det många fördelar med att vårdnadshavare och elever använder den gröna framför den blå.
Vi tar nu därför steget att stänga ner möjligheten för vårdnadshavare och elever att använda den blå appen med förhoppning att de som kört denna kommer känna ett lyft med att gå över till den nya appen. Avstängningen kommer att ske måndag den 30 september.
Ladda ner där appar finns!
Den gröna Skola24-appen hittar ni Appstore eller Google Play. Klicka på ikonerna nedan för att komma direkt till appen. Titta gärna på supportsidan som beskriver hur ni laddar ner appen och hur ni loggar i systemet.
Föräldramöte
Tack alla föräldrar som kom på föräldramötet.
Mattedagen åk 7-8 och orientering åk 9, 10 sep 2024
Elevinformation inför mattedagen 10 sep 2024
Mattedagen är en gemensam heldagsaktivitet för Sannerudsskolan 7-9, där 7:or och 8:or går olika slingor på Höjda, och genomför ett antal matteuppdrag. Dessutom genomför vi en del aktiviteter på grusplanen.
9:or genomför sin orienteringsdag med idrottslärarna.
Vi serverar en enkel lunch på Höjda.
Tänk på att ha på dig skor och kläder efter väder
Vill du, så får du gärna ha med något att fika under dagen
Vid start och målgång serveras lunch efter att gruppen tagit sig igenom promenadslingan. Grupp som startar kl. 11:00 eller senare, behöver äta innan de startar.
Du kan själv ta dig till Höjda på det sätt du önskar. Har din grupp starttid 10:30 eller senare, så ska du vara på plats minst en timme innan start, för att göra dina stationer/uppgifter på grusplanen innan din starttid.
Startar du tidigare än 10:30, så räcker det med att du är på plats senast 15 minuter innan din starttid.
Vill du promenera upp till Höjda tillsammans med lärare och elever är det samling kl. 08:00 vid trädet i entrén. Vill du så kan du också promenera tillsammans med personal hem i slutet av dagen, ca kl.13:30.
Vilken starttid din grupp har får du reda på senast fredag 6 september!
Ta gärna med lite fika och njut i skogen /NO gänget.
Skolstart ht 2024/25
Hej!
Vi hoppas att du har haft ett trevligt sommarlov och ser fram emot ett nytt läsår 2024-25. Vi börjar måndag 19 augusti med en halvdag från kl. 08:00-12:00 och skolskjutsar som avgår kl. 12:15 för hemresa.
Varmt välkommen tillbaks.
Mvh Jennie Lindman och Rebecca Grafman
Nya riktlinjer för specialkost fr.o.m HT 2024
Nya riktlinjer för anpassad måltid
Från och med höstterminen 2024 gäller nya länsövergripande riktlinjer för anpassad måltid (specialkost).
Alla elever som behöver specialkost i skolbespisningen måste inför varje nytt läsår göra en ansökan om anpassad måltid via e-tjänsten på kommunens hemsida. Tjänsten finner ni via länken nedan.
https://kil.se/forskola-skola-och-utbildning/grundskola/skolmat
Vid frågor, kontakta kostchef Pia-Lena Rosenberg
pia-lena.rosenberg@kil.se
2021-06-10
Blivande åk 7
Hej!
Blivande mentorer för åk 7 höstterminen 2024
7GulA Marie Tömmernes Stoor och Alla Berg
7GulB Jessica Pedersen och Linnéa Fahgén (Idrottsklassen)
7RödA Peter Johansson och Anna Bergqvist
7RödB Anneli Lavén och Helene Nilsson
7GrönA Åsa Fredriksson och Hannah Strålman
7GrönB Magnus Bergström och Maria Melkersson
Vi ses den 19 augusti kl 08:00-12:00 för deras första skoldag höstterminen 2024.
Med vänlig hälsning
Patrik Backman
Rektor
Ny Skola24 app för vårdnadshavare
Nu fungerar Skola24 appen med BankID. Instruktion hur du går tillväga hittar du här