Sannerudsskolan 7-9

Aktuell information

Föräldrainformation inför skolavslutning 2024

Skolavslutningskväll med aktiviteter

Hej förälder!

Vi planerar aktiviteter för eleverna på skolavslutningskvällen. Alla elever som slutat årskurs 6 och uppåt är välkomna till KilArena onsdag 5 juni klockan 18-22.

Vi vill be dig om två saker:

Anmäl dig här!

Vi tror att det kommer bli ett kul tillfälle att ses även för oss vuxna. Vi bjuder på hamburgare och kaffe.

Tack för din hjälp!

 

/Fältarna och Ungdomsgården, Kils kommun i samarbete med Svenska kyrkan

 

PS – Ta även gärna en promenad ute i Kil på kvällen! Tillsammans kan vi bidra till en trygg och positiv skolavslutning.


Klicka här för pdf med ovan information.

Klicka här för inbjudan till Skolavslutning med gôtt häng

.

2024-05-24

Sommarhälsning från rektor

Sommarhälsning 

Nu drar det så sakteliga ihop sig till skolavslutning och sommarlov. Vi har haft ett bra läsår för verksamheten och många elever har lyckats bra med sin måluppfyllelse. 

Vi vill passa på att tacka alla vårdnadshavare för ett gott samarbete under året och speciellt tack till er som haft era ungdomar hos oss under högstadietiden och som nu tar ett nytt kliv efter nian. 

Nästa vecka får vi besök av våra nya sjuor och det kommer att bli 6 klasser f r om augusti och vi får då en klass till på skolan. Prognosen säger att vi ökar med en klass de närmaste tre åren.

Det blir en del förändringar kommande läsår och en av dem är att det blir en ny rektor på högstadiet. Nya rektorn är Jennie Lindman som senast kommer från en tjänst som rektor i förskolan i Kils kommun och som har tidigare erfarenhet från en rektorstjänst på Dejeskolan i Forshaga kommun. Jag vill passa på att tacka för mina år roliga år som rektor på Sannerud 7-9. 

Vi gör en del förändringar i undervisningsorganisationen som innebär att eleverna får nya lärare och i vissa fall även en ny mentor. Orsaken till förändringar är att vi vill förbättra arbetet med ämnesövergripande arbeten samt helhetsbilden av elevers förmågor och kunskaper. Det är framför allt inom Ma/No/Tk som förändring sker och det kommer att vara en och samma lärare som undervisar en klass i samtliga ämnen. Eleverna kommer närmaste veckan att få besked om vem dom har i undervisningen nästa läsår. Lärarna påbörjar överlämning i ämnen på tisdag. 

Information om skolavslutningen den 5 juni finns på Skolportalen och vi gör som vanligt en uppdelning där åk 7 och 8 slutar dagen vid 10-tiden och våra nior springer ut från 15.00. Nästa läsår drar igång på måndag den 19 augusti klockan 08.00 och första dagen kommer att vara en halvdag. Stort tack för det gångna året och ha en bra sommar! 

Mvh Skolledningen 

Blivande åk 7

Hej!

Det går hem i dagarna klasslistor för blivande åk 7. 

Blivande mentorer för åk 7

7GulA   Marie Tömmernes Stoor och Alla Berg

7GulB    Jessica Pedersen och Linnéa Fahgén (Idrottsklassen)

7RödA   Peter Johansson och Anna Bergqvist

7RödB   Anneli Lavén och Helene Nilsson

7GrönA Åsa Fredriksson och Hannah Stålman

7GrönB  Magnus Bergström och Maria Melkersson

Den 22 maj kl. 09.00 är eleverna välkommen på besök på Sannerudsskolan. De kommer åka med sin nuvarande skola till oss och möts upp av blivande mentorer på skolgården där de samlas för att gemensamt gå in på skolan. De kommer sen att få en rundvandring och information om skolan.

Vi återses den 19 augusti kl 08:00-12.00 för deras första skoldag höstterminen 2024.  

Mvh

Patrik Backman

Rektor

 


Skolavslutning 5 juni 2024

Åk 7-8 kl. 08.00-10.00. Skolskjuts avgår kl. 10.20.

Åk 9 kl. 11.00-15.00 


18/4, Digital föreläsning i samarbete med Suicide Zero 

Livsviktiga snack –rusta ditt barn för livet

torsdag 18 april klockan 17-18.30

Välkommen på en digital föreläsning i samarbete med Suicide Zero! Här får du som förälder, mor-/farförälder eller annan viktig vuxen med en 9–12åring i din närhet kunskap om hur du kan prata med barn och unga om deras mående.

 SE FÖRELÄSNINGEN PÅ KILS BIBLIOTEK

På biblioteket ser du föreläsningen på storbild tillsammans med andra. Ambassadör från Suicide zero och kommunens kontaktperson för suicidprevention finns på plats för frågor och samtal. Barngruppsledare för stödgruppen Ventilen (kil.se/ventilen) finns samtidigt på biblioteket för att pyssla och fika med barn 6-12 år.

ANMÄLAN: Ingen anmälan krävs.

 SE FÖRELÄSNINGEN HEMIFRÅN (SAMMA TID)

ANMÄLAN: Mejla foralder@kil.se så skickar vi länk till webbsändningen.


Forskningen visar att förmågan att uttrycka hur man mår och känner, tillsammans med en god relation till en förälder eller annan närstående vuxen, är en av de viktigaste skyddsfaktorerna som finns i livet.

Föreläsningen innehåller bland annat information om skyddsfaktorer, psykiska besvär, barns utveckling, verktyg för samtal med barn samt praktiska övningar. Materialet är helt baserat på boken Livsviktiga snack, som tagits fram i samarbete med psykologer, psykiatriker, kuratorer, läkare och forskare.

Föreläsare är Petra från Hagfors, utbildad socialpedagog och socionom. Petra har i sitt arbete som socialsekreterare och skolkurator mött barn och unga med många olika tankar, känslor och erfarenheter.

Varmt välkommen!

Länk till plansch

Fotbollströjefredag för Barncancerfonden

På fredag är det dags för fotbollströjefredag! Vi uppmanar både elever och personal att ta på sig sitt favoritlags tröja och bära den under skoldagen.

Fotbollströjefredag är en aktivitet som Barncancerfonden håller i, allt för att sprida mer kunskap om barncancer och givetvis för att samla in pengar till ytterligare forskning i ämnet. Vi som skola kommer att bidra genom att sprida budskapet, både på skolan och i våra sociala medier. Och på tal om sociala medier! Vi tar gärna emot bilder på er vårdnadshavare i vackra fotbollströjor också, som vi sedan publicerar på vårt instagramkonto sannerudsskolan7_9. Du kan skicka din bild via instagrams DM-funktion, eller direkt till din ungdom som sedan kan förmedla den vidare till Sofia Byström på skolan. Ni får gärna prata med era ungdomar hemma om detta också. Vi kommer såklart inte att uppmana elever till att skänka några pengar då ju skolan är avgiftsfri. Skulle det däremot vara några av er vuxna som vill bidra med en slant så gör man det till swishnummer  90 20 991. 

Du kan läsa mer om fotbollströjefredag här. 

Skolinspektionsenkäten

Svara på Skolenkäten till Vårdnadshavare Grundskola åk 1-9

Nu är det dags för Skolinspektionens skolenkät. Enkätresultatet är ett av flera underlag i Skolinspektionens granskning av skolor. Resultatet används även i Skolverkets informationstjänst Utbildningsguiden.skolverket.se

Vårdnadshavare till barn i grundskola har möjlighet att delge synpunkter om skolan via Skolenkäten. Enkäten tar cirka 5–10 minuter att genomföra och den besvaras via webben. Enkäten ska besvaras en gång per barn. Har du flera barn i grundskola på den aktuella skolan besvaras enkäten en gång för vart och ett av barnen.

Skolenkäten besvaras även av elever i grundskolan årskurs 5 och 8. Eleverna kommer att svara på enkäten under skoltid. Om du har ett barn i grundskolan årskurs 5 eller 8 och inte vill att ditt barn ska svara på enkäten bör du meddela detta till skolan.


Lovskola sportlovet

Denna termin erbjuder vi lovskola under sportlovet för elever åk 8-9 som behöver studiestöd i något eller några av skolans ämnen. Det finns även möjlighet att genomföra omprov.

Lovskolan pågår under måndag - tisdag mellan 09.00 – 11.30. och 12:30-15:00.  Onsdag mellan 09:00-11:30. Lovskolan genomförs på Gul Arena och ingång sker via stora entrén för Sannerud 7-9. Eleverna får inte lunch från skolan.

Eleverna behöver ha med sig det material som de tänkt arbeta med och lovskolan utgår från elevernas ordinarie planering och innehåll i ämnena. Om någon elev ska genomföra omprov, behöver den kontakta sin ordinarie lärare om detta.

Vänligen kryssa i vilket pass som gäller och dag. Blanketten ska lämnas till Jeanette Odisseos Nilsson, administratör.


Inbjudan till föräldragrupp med fokus problematisk skolfrånvaro

INBJUDAN TILL FÖRÄLDRAGRUPP MED FOKUS PÅ PROBLEMATISK SKOLFRÅNVARO 

HUR KAN VI HJÄLPAS ÅT FÖR ATT STÖTTA BARNEN OCH VARANDRA? 

När barn inte går i skolan upplevs det ofta som en lång kris som aldrig verkar vilja ta slut, hur mycket man än försöker få det att fungera. Ofta kan man känna sig ensam, trots att många är i liknande situation.

Välkommen till träffar för dig med barn som har - eller som riskerar att utveckla - problematisk skolfrånvaro. 

Vi träffas vid sex tillfällen och samtalar utifrån olika teman. Varje tillfälle pågår i en och en halv timme: 

• Första delen berör teman om svårigheterna med skolfrånvaron. 

• Fikapaus (Vi bjuder såklart på fikat!) 

• Andra delen fokuserar på hur du som förälder mår och hanterar situationen. Om du vill kan du ta med dig en närstående eller viktig vuxen i barnets liv. 

Kan du inte komma på alla träffar? Det går naturligtvis bra att delta ändå. Kom vid de tillfällen som du har möjlighet. 

DATUM 13,20, 27 mars och 10, 17, 24 april 

TID 14.30-16.30 eller 17-19 (beroende på när flest kan) 

PLATS Familjecentralen Hälsostigen 1 

ANMÄL DIG genom att mejla foralder@kil.se  Uppge ditt namn, ålder på ditt barn och ange om du har matallergier eller önskar specialkost vid fikat. 


PROBLEMATISK SKOLFRÅNVARO – TIDIGA VARNINGSTECKEN 

Ströfrånvaro i vissa ämnen, till exempel idrott. Mönster i frånvaron, vid vissa dagar eller tidpunkter.
Eleven drar sig undan från vardagens aktiviteter eller isolerar sig.
Eleven sover för lite eller för mycket och vrider på dygnet.
Återkommande huvudvärk och/ eller magont. Stort motstånd inför återgången till skolan efter sjukdom och ledighet.
Stress och oro över att inte hinna med skolarbetet.
Oro för ”otydliga sammanhang”, som skollunch, raster, håltimmar och liknande.

Träffarna arrangeras av Förebyggargruppen i samarbete med grundskolan i Kils kommun.

Länk till plansch

Information värmlandstrafik

Här kommer information angående värmlandstrafik mixtrafik

 Intensivläsning på Sannerudsskolan v.2-8 

Många svenska elever behöver stöttning med sin läsförmåga. Nationella tester visar hur våra elever får allt svårare att läsa och förstå dagstidningar, läroböcker och ungdomsromaner. På Sannerudsskolan vill vi stötta våra elevers läsförmåga genom ett läsprojekt som pågår fram till sportlovet. Eleverna kommer få träna sin avkodningsförmåga av vanliga svenska bokstavskombinationer för att läsningen av vanliga ord ska automatiseras. Detta kommer leda till att arbetsminnet avlastas och eleverna får lättare att hålla fokus på textens innehåll och det man ska lära sig, istället för att bara orka fundera över vad det egentligen står.

    När läsningen underlättas hoppas vi inlärningen ska öka och att eleverna gläds över sin förbättrade läsförmåga. Alla elever kommer testas tre gånger under        perioden för att progressionen ska kunna mätas.

Ny Skola24 app för vårdnadshavare

Nu fungerar Skola24 appen med BankID. Instruktion hur du går tillväga hittar du här

NP information till elev åk 9 23-24

Nationella prov 23-24 åk 9

Hej!

Du får det här brevet för att du under läsåret ska genomföra nationella prov i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik och i ett av ämnena biologi, fysik eller kemi samt i ett av ämnena geografi, historia, religionskunskap eller samhällskunskap.

Syftet med de nationella proven är att dina lärare ska få stöd i att bedöma dina kunskaper. Det är kursplanen i de olika ämnena som är utgångspunkt när provens innehåll och utformning bestäms. Ditt resultat på det nationella provet är en del av den samlade bedömning som leder fram till att du får ett så rättvist slutbetyg som möjligt.

Proven utvecklas och konstrueras vid flera av landets universitet på uppdrag av Skolverket. Uppgifterna i proven har prövats ut i många olika skolor runt om i landet. Elever och lärare har fått ge synpunkter som har tagits tillvara när provet tagits fram. Dina lärare i respektive ämne kommer att informera dig om provdatum, bedömning och annat som rör proven.

Svenska och svenska som andraspråk

Det nationella provet i svenska och svenska som andraspråk består av tre delar.

Delprov A är ett muntligt prov där du bedöms på tre delar: att presentera ett innehåll, att leda en diskussion och att delta i diskussion. En kort text, bild

eller ett filmklipp blir utgångspunkt för din presentation och efterföljande samtal.

l delprov B, får du visa din förmåga att läsa olika typer av texter. På provdagen får du ett texthäfte och ungefår 30 frågor till texterna i häftet. Du börjar med

att först läsa texthäftet och får sedan frågorna.

Delprov C prövar din förmåga att skriva utifrån ett givet ämne. Du får tre olika uppgifter att välja mellan.

Engelska

I det nationella provet i engelska får du visa din förmåga att använda engelska i tal och skrift och att förstå engelska som du hör och läser.

Delprov A är en muntlig uppgift där du ska visa din förmåga att samtala och tala.

l delprov B ska du framför allt visa din förmåga att läsa och förstå samt lyssna och förstå.

Delprov C är en skrivuppgift, där du ska visa din förmåga att skriva en sammanhängande text på engelska.

Matematik

Det nationella provet i matematik består av fyra delprov.

Delprov A prövar din förmåga att följa och muntligt föra matematiska resonemang. Du får också möjlighet att pröva andras förklaringar och argument.

Delprov B består av uppgifter som ska lösas utan digitala verktyg och formelblad. Till några av uppgifterna ska du redovisa dina lösningar och till övriga uppgifter endast ange svar.

Delprov C består av en mer omfattande uppgift av undersökande karaktär där du ska redovisa din lösning.

Delprov D består av flera uppgifter där du ska redovisa dina lösningar. Uppgifterna är oftast samlade kring ett tema.

Biologi, fysik eller kemi

Alla elever på din skola genomför nationella prov i samma ämne. Vilket prov som genomförs på din skola får du veta cirka tre veckor före provtillfället.

Både delprov A och delprov B är skriftliga och prövar på olika sätt de förmågor som beskrivs i de olika kursplanerna.

Geografi, historia, religionskunskap eller samhällskunskap

Alla elever på din skola genomför nationella prov i samma ämne. Vilket prov som genomförs på din skola får du veta cirka tre veckor före provtillfället.

Både delprov A och delprov B är skriftliga och prövar på olika sätt de förmågor som beskrivs i de olika kursplanerna.

Var finns mer information?

Mer information om de nationella ämnesproven finns på Skolverkets webbplats:

www.skolverket.se/ np-elever-och-foraldrar

Där finns också länkar till exempel på uppgifter ur proven.

Kontakta Skolverket

nationellaprov@skolverket.se

Skolbiblioteket informerar alla vårdnadshavare i åk 7

Skolan lägger in vårdnadshavares mail i skolbibliotekets utlåningssystem för att ni som vårdnadshavare ska kunna hjälpa eleverna med att lämna tillbaka lånade böcker i tid.
Nu har systemet lagt in en verifikation som gör att ni får/fått ett mail där ni blir ombedda att godkänna detta. Hoppas ni vill hjälpa oss/eleverna med detta.
Godkännes inte verifikationen så kommer inga påminnelser vilket kan innebära att ni får hem en faktura utan förvarning.

Föräldramöte åk 9 om gymnasievalet

Peter, studie och yrkesvägledare, bjuder in vårdnadshavare till elever i åk 9 för att informera om gymnasievalet. Med på mötet kommer även rektor och biträdande rektor vara med för att prata om betyg och bedömning samt representant från IM (introduktionsprogrammet)

Tid: kl 18.00

Plats: Aulan Sannerudsskolan

Datum: Torsdagen 12/10

2023-09-29

Studiestöd på lov och studiedagar

På torsdag den 21 september har vi studiedag och då erbjuder vi studiestöd mellan 09.00 - 15.00 och en rast mellan 12.00 - 13.00. Första tillfället har vi s.k drop-in och eleverna behöver inte anmäla sitt intresse och deltagande, utan kan komma till "Föreläsningssalen" med ingång via matstudion vid hemkunskapen.

Eleverna tar med sig material från den ordinarie undervisningen till studiestödet. Skollunch och skolskjuts erbjuds ej.

Nästa tillfälle är på höstlovet och då ska eleverna anmäla sitt intresse till administratör Jeanette. Studiestödet är då på måndag - onsdag mellan 09.00 - 15.00.

Sist men inte minst så erbjuder vi studiestöd den 21 november med samma upplägg som på höstlovet.

Specialkost

På Kil.se finns det en E-tjänst där du som vårdnadshavare fyller i en ansökan om specialkost för varje läsår. Detta är påminnelse från kosten om att det finns en deadline den 25 september för läsåret 23-24. Mer information finns på hemsidan.

Schemavisare kräver inloggning för elever och vårdnadshavare

Fr o m 18/8-23 kommer det att krävas inloggning med BankID för att komma åt schemavisaren om man befinner sig utanför kommunens digitala miljö. Detta är en åtgärd utifrån GDPR. 

När eleven är inloggad på sin chromebook kan den gå in i schemavisaren via skola.kil.se utan att behöva logga in extra.

I webbläsare på annan enhet behöver både elev och vårdnadshavare logga in med BankID. Gäller även personal som inte är inloggad mot kommunens server.

Detta innebär tyvärr att schemaappar för mobiltelefon som hämtar information från öppna sidor inte kommer att fungera.

2023-08-18 Ann-Louise Eliasson

Nytt läsår 23-24

Hej och varmt välkomna till Sannerdsskolan!

Nu drar det så sakteliga igång med ett nytt läsår och vi ser fram emot att ta emot våra elever på tisdag den 15 augusti klockan 08.00. 

Vi kommer att arbeta vidare med att använda denna skoplortal för att delge er information och vi önskar då att ni går in och tar del av det som läggas upp i kalendern samt den information som mentorer ger på klassens sida. 

Som ni ser i kalendern så påbörjar vi våra utvecklingssamtal redan nästa vecka samt vi genomför föräldramöten samma vecka. På tisdag 22/8- torsdag 24/8 slutar eleverna 12.30 och de har då hemuppgifter som ska genomföras.

Alla Förädramöten påbörjas i aulan klockan 18.00 där vi från skolledningen tar emot och ger en del information.

Ha en bra vecka!

Mvh Patrik Backman


Värmlands skolsamverkan

Kils kommun är en av nio kommuner i Värmland som ingår i ett ESF-projekt som handlar om att öka behörigheten hos elever i grundskolan åk 7-9.

Information om projektet Värmlands skolsamverkan hittar du här

Kalender

Klicka på länken för att ladda ner blanketten för ansökan till profilklass

Klicka på länken för information om mobilpolicyn på Sannerudsskolan 7-9

Klicka på länken för att läsa de trivselregler som gäller på Sannerudsskolan 7-9

Klicka på länken för att läsa policyn mot tobak, alkohol och narkotika.

SannerudsskolanBesöksadress: Karlslundsgatan 6, KilPostadress: Box 88, 66523 Kil