Nieuws

COMPETITIE PER DIRECT STILGELEGD

Geplaatst 14 okt. 2020 04:55 door Hans van Eersel

Iedereen zal inmiddels op de hoogte zijn van de nieuwe Corona maatregelen zoals deze dinsdagavond 13-10-2020 door Mark Rutte zijn medegedeeld:

 • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
Dit houdt in dat we de WZC competities per direct weer stil moeten leggen. Wanneer we weer kunnen starten en op welke wijze, is op dit moment niet bekend. Als er nieuws te melden is, horen jullie weer van ons.
 
Blijf gezond!

Het Bestuur

BELANGRIJK INZAKE CORONA

Geplaatst 2 okt. 2020 07:21 door Michiel smits

De situatie rondom Corona maakt dat we samen extra voorzichtig moeten zijn om de besmettingen onder controle te houden. Ook zijn er nieuwe maatregelen. We mogen gelukkig nog voetballen, maar let hier op:
 • Heb je klachten, hoe licht ook, blijf thuis!
 • Publiek is niet toegestaan, dit was al zo natuurlijk. Naast de spelers is enkel een vlagger en een leider/coach welkom. Deze personen moeten worden genoteerd op het formulier.
 • Bij binnenkomst ontsmet iedereen de handen. Eigenlijk moeten er ook formulieren in worden gevuld, maar de WZC weet natuurlijk door de wedstrijdformulieren wie er aanwezig is. 
 • We vragen teams en spelers pas kort voor de wedstrijd de zaal te betreden. We vragen jullie  om na de wedstrijd de zaal snel te verlaten. 
 • Blijf na eventueel douchen ook niet in de zaal hangen om te kijken maar verlaat de zaal na de wedstrijd snel. De kantines zijn helaas ook dicht.
Hieronder de tekst zoals vermeld op de site van Eindhoven sport:

Er zijn landelijk maatregelen aangekondigd die gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht. De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen.

Belangrijkste maatregelen

 • Alle sportkantines en horecagelegenheden bij sportaccommodaties worden gesloten. Dit geldt ook voor commerciële horecagelegenheden.
 • Naast trainingen zijn evenementen, toernooien en wedstrijden toegestaan, zowel binnen als buiten. Hier mag geen publiek meer bij aanwezig zijn. Begeleiders van de uitspelende ploeg, mogen er wel bij zijn, behalve bij de zwembaden. Hier is helemaal geen publiek toegestaan.
 • In de centrale hal van de zwembaden en op andere plekken waar veel bezoekers bij elkaar komen wordt ten zeerste aangeraden om een niet-medisch mondkapje te dragen.
 • Douchen en omkleden kan nog steeds wel bij de sportaccommodaties als sporters zich aan de geldende afstandsregels houden. Bij de zwembaden is douchen niet mogelijk, omkleden wel.
 • Sportbeoefening is uitgesloten van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Het is dus de bedoeling dat sporters na het sporten de accommodatie zo snel mogelijk verlaten.

CORONA PROTOCOL WZC

Geplaatst 1 sep. 2020 23:23 door Hans van Eersel

Omdat we te maken hebben met Corona is het erg lastig om te starten met een nieuw seizoen. We
zitten erg krap in de bemensing. De regels zijn ook niet helemaal duidelijk Een aantal scheidsrechter
wacht nog even met fluiten vanwege de perikelen. Daarnaast hebben we vanuit de gemeente eisen
gekregen die we dienen na te leven. We hebben jullie hulp nodig om zo veilig mogelijk te kunnen
voetballen.

Voordat je gaat voetballen:
 • De inmiddels bekende regels gelden ook voor de WZC
a. Heb jij klachten of heeft iemand in jouw nabijheid klachten, kom dat niet voetballen. 
b. Houdt zo goed mogelijk rekening met de 1,5 meter maatregelen.
c. Kijk eventueel www.covidtriage.nl.
 • Elk team dient een corona verantwoordelijke te hebben. Wij gaan er nu van uit dat dit de contactpersoon en/of de aanvoerder is. Deze persoon vraagt bij alle spelers na of er klachten zijn. Als er klachten zijn of personen in aanraking zijn gekomen met mensen met klachten, mag er niet worden gespeeld.
 • Als je er later achter komt dat iemand besmet is en toch heeft gespeeld, meld dit dan bij ons.Als er in de zaal formulieren rondom Corona moeten worden ingevuld, dan dient de corona verantwoordelijke dit te doen. 
 • Zorg ervoor dat alle leden de handen desinfecteren bij binnenkomst. 
 • Neem geen toeschouwers mee. We hopen dat dit snel weer kan maar nu nog even niet. 
 • Volg de aanwijzingen op van de scheidsrechter bij het invullen van de wedstrijdformulieren. 
 • Houdt afstand ga niet zonder meer aan tafel zitten.
Tijdens de wedstrijd:
 • Gewoon lekker voetballen maar respecteer elkaar. Wij vragen jullie extra rekening te houden met deze rare situatie en dus extra sportief te zijn.
 • Ga niet opzettelijk lang en dicht bij elkaar staan. Ga niet schreeuwen of duwen. Opzettelijk spugen, schreeuwen etc. dicht bij een ander kan en zal bestraft worden met rood. 
 • Houdt voldoende afstand tot de leiding. Een aantal van hen valt qua leeftijd in een risicocategorie. De scheidsrechters zullen centraal blijven staan en wat verder van het spel af blijven om minder risico te lopen. De kans is dus wat groter dat er iets niet wordt gezien. Ga niet lopen klagen en accepteer dit. Blijf ten alle tijden op voldoende afstand. Zo niet zal direct rood worden gegeven. We gaan er van uit dat dit niet nodig is. 
 • Beter is om niet uit elkaars bidon te drinken maar eigen water te gebruiken. 
 • Helaas geen handen geven uiteraard.
Na de wedstrijd:
 • Douchen mag mits de 1,5 meter wordt gerespecteerd. Beter is om thuis te douchen volgens de adviezen. Dit laten we aan eenieder.
 • Blijf niet te lang in de zaal hangen en zorg dat de ingang goed vrij blijft zodat we elkaar goed kunnen passeren. 
 • Volg de voorschriften van de beheerder op als je gebruik wilt maken van de kantine. Je dient daar gegevens achter te laten.

Update diverse zaken

Geplaatst 14 jul. 2020 06:36 door Michiel smits

Beste leden,

 

Eerder stuurden we jullie een schriftelijke jaarafsluiting toe. Via deze weg willen we jullie allemaal verder informeren. Dit doen we omdat het nogal een vreemd seizoen is geweest en we iedereen een beetje aangehaakt willen houden.

 

Afronding seizoen

Door corona is de speelronde voorjaar gestopt na een paar wedstrijden. Daarom zijn er geen eindstanden, promoties en/of degradaties. De indeling blijft dus gelijk maar is wel mede afhankelijk van het aantal deelnemende teams. We weten inmiddels dat Nedborg/Kersout stopt. We hopen dat de andere teams gewoon doorgaan. Als er bijzonderheden zijn bij andere teams, dan vragen wij jullie dit zo snel mogelijk te melden. Er is verder in principe dus ruimte voor een nieuw team.

 

Start aankomend seizoen

Er is nog veel onzeker maar de actuele stand is dat er per 1 juli weer binnen gesport mag worden. Wij gaan er dus van uit dat er in september weer gespeeld kan worden. Op 6 september starten we als er niks geks meer gebeurt qua beperkingen. Zalen zijn gereserveerd.

 

De bal

Vanuit een team ontvingen we de vraag om de nieuwe bal weer te heroverwegen. We hebben een half seizoen gespeeld en hebben verder weinig opmerkingen gehoord over de ballen. Wel zijn er al een aantal lek geraakt. Het bestuur staat op zich wel open voor een evaluatie als daar behoefte aan is. Elk actief team heeft daarbij een gelijk stemrecht in deze. Wij horen graag reacties hierover terug.

 

Contributie

Contractueel moeten wij gereserveerde zalen (die door corona niet zijn gebruikt) gewoon betalen. De gemeente heeft nog steeds geen bericht verstrekt over het al dan niet verstrekken van restitutie van de zaalhuur. Wij blijven daar natuurlijk achteraan zitten. We gaan er van uit dat een teruggave aan de teams mogelijk zal zijn. Zoals vermeld wordt een teruggave verrekend met de contributie voor het nieuwe seizoen. We schatten nu in dat dit een bedrag kan zijn van ruim € 150,= euro per team.

 

De jaarlijkse betaaldatum schuiven we op naar 1 september vanwege alle onzekerheid. Wel vragen we jullie op dat moment dan ook te zorgen voor tijdige betaling. We zullen midden augustus melden wat het exacte bedrag wordt.

 

We hopen jullie via deze weg te hebben bijgepraat. We overwegen ook nog een bijeenkomst te organiseren voor aanvang van het komende seizoen. Dit doen we alleen als daar echt animo voor is. Als we daarvoor kiezen dan komen we daar op terug. Heb je nu al vragen, mail deze dan gerust.

Met vriendelijke groet

Het bestuur


 

1-4 of 4